יבול שיא
הרפת והחלב
1 שלט

החלה הקמתו של קיבוץ בארי הזמני בקיבוץ חצרים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

הטרקטורים עלו על השטח ועובדים בשאיפה לאכלוס התושבים בחודשים הקרובים 

קהילת קיבוץ בארי בליווי מלא של מנהלת תקומה, תעבור לקיבוץ זמני שיוקם בחלקו המערבי של קיבוץ חצרים שבמועצה האזורית בני שמעון. שני הקיבוצים יקיימו מודל ראשון מסוגו בישראל של "קהילות שכנות בארי-חצרים", עד שיוכלו תושבי בארי לשוב לביתם בבטחה. 

טרקטורים הגיעו בשבוע שעבר לקיבוץ חצרים שבנגב, והחלו בעבודות לבניית מגורים זמניים לחברי קיבוץ בארי, אליהם יעברו בחודשים הקרובים. הקיבוץ תוכנן כך שיהיה דומה ככל הניתן לקיבוץ המקור שבנגב המערבי. הוא צפוי להתפרס על שטח של כ-200 דונמים, עליו יוקמו כ-250 יחידות דיור בגדלים שבין 60 ל-120 מ"ר, כולן עם ממ"ד. בליבו של הקיבוץ הזמני יוקם חדר אוכל ולצידו "הדשא הגדול", מתחם גני ילדים ומתקנים לניהול המרחב הקיבוצי. במקביל פועלים בחצרים יחד עם המועצה האזורית בני שמעון, על מנת לבצע התאמות נדרשות של תשתיות הקיבוץ, ובהן תשתיות המים, החשמל, הביוב, התקשורת הכבישים ועוד, שעתידות לשרת אוכלוסייה שתגדל בכ-70 אחוזים. 

רצון טוב ושיתוף פעולה 

לאחר אירועי ה-7 באוקטובר ולאחר שבחנו חלופות, החליטו קהילות בארי וחצרים על הקמת קיבוץ זמני בחלק המערבי של חצרים. תושבי הקיבוצים החליטו על יצירת מגורים במודל חדשני של "קהילות שכנות", שתי קהילות שיגורו בנפרד, אך בשכנות צמודה, כך שייווצר חיבור ביניהן בסביבה קיבוצית, תוך שמירה על זהות עצמאית של כל קהילה. 

ההחלטה המשותפת על בניית הקיבוץ הזמני במודל "קהילות שכנות" הייתה תהליך טבעי עבור שתי הקהילות, שהן בעלות מאפיינים משותפים רבים, אחד מהם הוא גודלן, מה ששומר על האיזון ביניהן. בין הקיבוצים קיימת קרבה גיאוגרפית המאפשרת לחברי קהילת בארי קרבה למקומות העבודה וכן המשך הפעלת מפעל הדפוס בבארי והעבודה בשטחים החקלאיים של הקיבוץ. 

על התכנון אמון יובל יסקי, אדריכל הקיבוץ ואדריכל הפרויקט, שיוביל אותו בעצימות גבוהה על מנת לאפשר לקהילת בארי לעבור למגוריהם הזמניים בהקדם האפשרי.  

"מנהלת תקומה חרטה על דגלה כבר מהיום הראשון לספק מענה פרטני ואישי לכל קהילה וקהילה", אמר משה אדרי, ראש מנהלת תקומה. "הייחודיות של בארי כקיבוץ שיתופי גדול שנפגע פגיעה קשה מאוד, דרש מאיתנו להתאים מספר מענים עבורו ואנחנו שמחים כי הקהילה קיבלה בסופו של דבר החלטה שהיא שלמה איתה. נמשיך לתמוך ולספק לאנשיה את כלל המשאבים הנדרשים במקביל למאמצי השיקום והבנייה מחדש של היישוב בחבל העוטף״. 

עמית שלוי, היו"ר הכלכלי של קיבוץ בארי אמר: "קהילת בארי מודה לקהילת חצרים על הרצון הטוב בשיתוף הפעולה ובהצעת מקום מגורים זמני בעת שהקהילה שלנו משתקמת ובונה את עצמה מחדש. קהילת בארי היא קהילה עצמאית וחזקה, כולנו יחד בכאב וכולנו יחד, כולל החטופים שעוד נמצאים בשבי החמאס ושאנו פועלים ללא לאות להחזרתם, נשוב הביתה בביטחון בהקדם האפשרי". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה
רגולציה מחמירה, מכסות יבוא, תקני בריאות נוקשים ומאבקי סחר עולמיים – האיחוד האירופי מוביל מדיניות הגנה מהקשוחות בעולם על משק החלב המקומי *תמונה ראשית: פרות חולבות. צילום: FREEPIK בעוד בישראל נפתחים ליבוא חופשי של
4 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בכפר הצעירים והצעירות החדש בדברת. צילום: ענת חרמוני המועצה האזורית עמק יזרעאל חנכה השבוע את כפר הצעירים והצעירות לחינוך בדברת, לאחר תהליך שיפוץ וחידוש מקיף. הכפר מצטרף לכפר הצעירים והצעירות הפועל בגניגר,
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: כלניות ליד קיבוץ יד מרדכי. צילום: תיירות יד מרדכי במהלך פברואר תקיים המועצה האזורית חוף אשקלון פסטיבל חורף אזורי רחב היקף, שייפרס ברחבי יישובי המועצה ויציע עשרות אירועים, סיורים ופעילויות לקהל הרחב,
< 1 דק' קריאה
לכבוד ט״ו בשבט, צוות אגף המרחב הכפרי של המועצה האזורית גזר הוביל מהלך נטיעות רחב היקף, שהתאפשר בזכות שותפות חשובה עם משתלת אשתאול של קק״ל, שסיפקה 2,780 שתילי עצים צעירים, שיחים מקומיים וצמחי תבלין ויחד עם המשתלה הקהילתית
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!