יבול שיא
הרפת והחלב
אלעד שמיר המרכז לחדשנות בעמק

אלעד שמיר, קיבוץ יפעת, מנכ"ל "מרכז כנרת לחדשנות kIC"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

קלמן קאופמן, מבכירי ההייטק בישראל, יו"ר "מרכז כנרת לחדשנות KIC"

לפני כשלוש שנים התמנה אלעד שמיר לתפקיד מנכ״ל "מרכז כנרת לחדשנות KIC". מטרת המרכז היא פיתוח האזור בדרכים חדשניות בתחום הכלכלי, החברתי והאקדמי. 

המרכז לחדשנות הוא שותפות בין "צמח מפעלים" שבבעלות עשרות קיבוצים, לבין "המכללה האקדמית כנרת", קק"ל, המועצה האזורית עמק הירדן ובית החולים פורייה.

 ראינו בו צעיר אנרגטי עם הרבה מוטיבציה ואיכות אנושית, מעט ידענו אז על היכולות העצומות של מנהיגות ויצירתיות הטמונות בו. סוד העניין הוא בשילוב הכוחות האזוריים כדי לקבל מכפילי כוח, תוך כדי מיתוג מאפייני האזור סביב חקלאות מודרנית ומבוססת ידע. 

אלעד הצליח לגשר בין השותפים ולחבר את המרכיבים השונים של המרכז זה לזה. במסגרת הקשר עם מפעלי התעשייה האזוריים, יזם אלעד פורום לדו שיח ושיתוף פעולה בין עשרות מפעלים, שמהווה מנוע לשינוי והתחדשות. 

כמו כן הוא הרחיב את הקשר עם מפעלים וחברות רבות עוצמה בחו״ל, אשר המרכז לחדשנות הוא הגורם המקשר עבורם עם החקלאות המתקדמת בישראל והם עתידים להקים מרכזי פיתוח בישראל. 

במסגרת הפעילות לבניית מערכת יזמית אזורית, המרכז פועל להקמת קרן השקעות בין לאומית למשיכת הון פיננסי לכלל החקלאות המתקדמת בישראל ולאזור הגליל בפרט. 

בהיבט החינוכי הקים אלעד, יחד עם מכללת "כנרת", מכון לחדשנות, בו משתתפים ולומדים עובדים ממפעלי האזור, סטודנטים מהמכללה, תלמידי תיכון ותלמידים מחו״ל. 

תחת הנהגתו הקים המרכז מאיץ טכנולוגי בו מוכשרות עשרות חברות הזנק, רובן של תושבי האזור. בצד המאיץ פועלת מיקרו קרן השקעות לעידוד מיזמים חדשים.  

בימים אלה פועל המרכז לבניית מרכז תעשיה ומחקר, אלעד הוא החולייה המובילה בפרויקט שבו מעבדות טכנולוגיות של בית הספר להנדסה ישתלבו בבניין אחד עם חברות הייטק מן הארץ ומחו״ל.  

אלעד השכיל לגייס ולהשביח צוות מעולה רב תכליתי ומוכשר והמרכז משמש היום מודל לחיקוי לאזורים רבים בארץ וגם לחו״ל.                

יכולותיו של אלעד מתאימות באופן מושלם למה שנדרש ממנכ״ל: יכולת אינטגרציה ויזמות, סולם ערכים שכולל כבוד הדדי, הכלה ואהבת הארץ, כל אלה הופכות אותו למנהיג אמיתיאחד ממנהיגיי המחר – הדור המוביל שבדרך. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העלייה המואצת בתוחלת החיים היא אחד ההישגים הגדולים של האנושות אך בו בזמן מהווה את אחד האתגרים הגדולים העומדים בפניה. אין מנוס משינוי תפיסת היסוד המקובלת סביב אופן ההתמודדות של היחיד, המשפחה והחברה עם
3 דק' קריאה
בעיצומה של המלחמה נאלצים בעמק יזרעאל להמשיך להיאבק נגד הקמת שדה תעופה ברמת דוד, לאור צעדים שנקטה המדינה – האצת התכנון לשדה הבינלאומי בעמק במקום בנבטים * ראיון עם גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק
8 דק' קריאה
מיכל אסף קרמר נולדה בדרום תל אביב, הגיעה לחברת הנוער בגן שמואל בהחלטה להיות יותר קיבוצניקית ויותר שמוצניקית ממי שנולד שם. כבוגרת עזבה את הקיבוץ, חזרה בתשובה ועשתה את כל הדרך לתואר ד"ר בקבלת
5 דק' קריאה
״מתחילת מלחמת חרבות ברזל ראינו כיצד החקלאות בשילוב האגרו סולארי תרם לחוסנה של הקהילה באזורי תקומה וכעוגן כלכלי עבור היישובים.  במקומות בהם אין חקלאות, ניתן להקים שדות סולאריים ובכך לתרום לאגודה ולעתידם הכלכלי והחוסן
2 דק' קריאה
לא קל להתמודד עם מיתוס. שאול ובר עושה זאת בזהירות וברגישות, בספרו החדש ״חנה סנש, הכוכב שנפל בטרם עת״ *תמונה ראשית: כרטיס הגיוס של סנש לארגון ההגנה. זכתה להנצחה נרחבת, הרבה מעבר לכל שאר
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן