יבול שיא
הרפת והחלב
אלעד שמיר המרכז לחדשנות בעמק

אלעד שמיר, קיבוץ יפעת, מנכ"ל "מרכז כנרת לחדשנות kIC"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

קלמן קאופמן, מבכירי ההייטק בישראל, יו"ר "מרכז כנרת לחדשנות KIC"

לפני כשלוש שנים התמנה אלעד שמיר לתפקיד מנכ״ל "מרכז כנרת לחדשנות KIC". מטרת המרכז היא פיתוח האזור בדרכים חדשניות בתחום הכלכלי, החברתי והאקדמי. 

המרכז לחדשנות הוא שותפות בין "צמח מפעלים" שבבעלות עשרות קיבוצים, לבין "המכללה האקדמית כנרת", קק"ל, המועצה האזורית עמק הירדן ובית החולים פורייה.

 ראינו בו צעיר אנרגטי עם הרבה מוטיבציה ואיכות אנושית, מעט ידענו אז על היכולות העצומות של מנהיגות ויצירתיות הטמונות בו. סוד העניין הוא בשילוב הכוחות האזוריים כדי לקבל מכפילי כוח, תוך כדי מיתוג מאפייני האזור סביב חקלאות מודרנית ומבוססת ידע. 

אלעד הצליח לגשר בין השותפים ולחבר את המרכיבים השונים של המרכז זה לזה. במסגרת הקשר עם מפעלי התעשייה האזוריים, יזם אלעד פורום לדו שיח ושיתוף פעולה בין עשרות מפעלים, שמהווה מנוע לשינוי והתחדשות. 

כמו כן הוא הרחיב את הקשר עם מפעלים וחברות רבות עוצמה בחו״ל, אשר המרכז לחדשנות הוא הגורם המקשר עבורם עם החקלאות המתקדמת בישראל והם עתידים להקים מרכזי פיתוח בישראל. 

במסגרת הפעילות לבניית מערכת יזמית אזורית, המרכז פועל להקמת קרן השקעות בין לאומית למשיכת הון פיננסי לכלל החקלאות המתקדמת בישראל ולאזור הגליל בפרט. 

בהיבט החינוכי הקים אלעד, יחד עם מכללת "כנרת", מכון לחדשנות, בו משתתפים ולומדים עובדים ממפעלי האזור, סטודנטים מהמכללה, תלמידי תיכון ותלמידים מחו״ל. 

תחת הנהגתו הקים המרכז מאיץ טכנולוגי בו מוכשרות עשרות חברות הזנק, רובן של תושבי האזור. בצד המאיץ פועלת מיקרו קרן השקעות לעידוד מיזמים חדשים.  

בימים אלה פועל המרכז לבניית מרכז תעשיה ומחקר, אלעד הוא החולייה המובילה בפרויקט שבו מעבדות טכנולוגיות של בית הספר להנדסה ישתלבו בבניין אחד עם חברות הייטק מן הארץ ומחו״ל.  

אלעד השכיל לגייס ולהשביח צוות מעולה רב תכליתי ומוכשר והמרכז משמש היום מודל לחיקוי לאזורים רבים בארץ וגם לחו״ל.                

יכולותיו של אלעד מתאימות באופן מושלם למה שנדרש ממנכ״ל: יכולת אינטגרציה ויזמות, סולם ערכים שכולל כבוד הדדי, הכלה ואהבת הארץ, כל אלה הופכות אותו למנהיג אמיתיאחד ממנהיגיי המחר – הדור המוביל שבדרך. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן