בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית ברחובות
הסתיים קורס לנוקדים: לאחרונה הסתיים המחזור ה-6 של קורס ניהול צאן, במסגרת הקורסים של המדור ללימודי חוץ של הפקולטה לחקלאות. בקורס השתתפו 28 תלמידים מרחבי הארץ, מחצבה בערבה ועד רמת הגולן בצפון.
ניתן היה לראות בקורס שילוב של מגדלים חדשים, לצד מגדלים ותיקים, שבאו ללמוד, להעמיק ולמצוא את הדרך להתפרנס בכבוד מענף זה. בקבוצה מגוונת זו, ניתן היה לפגוש בחור נחוש בן 15 ולצידו בן 70 שהגשימו את חלומם ללמוד ולגדל צאן. בנוסף, ראויה לציון כ"פורצת דרך", בדואית מרהט שבאה מידי שבוע ללמוד ולהתמקצע.
בראש התוכנית האקדמית עמד ד"ר חיים ליבוביץ, יועץ, מומחה ומרצה מנוסה בנושא גידול הצאן ויחד איתו לקחו חלק מיטב המומחים בענף הצאן הקיימים בארץ, החל באנשי אקדמיה ואנשי שטח – שחלקו מניסיונם המקצועי וכלה באנשי הדרכה שהעמיקו את הידע המעשי. הקורס כלל מעבדות, סיורים מקצועיים בשטח אצל מגדלים ותיקים, שפתחו את "דלתות" הדיר או המרעה ושיתפו בתפיסת עולמם האישית ובהתנהלותם המקצועית והכלכלית ומתובנותיהם על ענף הצאן. בנוסף, זכו התלמידים לעזרה וייעוץ בפתרון בעיות, שבהן נתקלו במהלך עבודתם השוטפת.
קורס ייחודי זה המיועד לנוקדים – מגדלי עיזים וכבשים ולאנשי מקצוע העובדים בארגונים ובחברות, שנותנים שירותים לענף הצאן ולמעוניינים להרחיב את השכלתם בתחום. הקורס חשף את משתתפיו למגוון נושאים בענף הצאן ונתן כלים לקבלת החלטות מקצועיות וכלכליות. החברות המובילות בתחום – מועצת החלב, חברת פיברו ישראל וחברת חלבית מקב' מעברות, מכירות בחשיבות הקורס לענף כולו, שותפות למיזם, תומכות בו תקציבית וליוו אותו – גם בסיורים מקצועיים, במעבדות, תוך שהן תורמות מהידע שברשותן ומהניסיון העשיר שצברו.
ענף הצאן בישראל חווה עלייה בצריכה של בשר כבש ושל חלב ומוצריו מעיזים ומכבשים מצד אחד, מתמודד עם אתגרים מורכבים של רגולציה ממשלתית מכבידה, יבוא מתחרה גדל, שחיקה של הרווחיות, צמצום מספר המגדלים, מצד שני.
לאור האתגר הגדול מבינים המגדלים החדשים והוותיקים את הצורך והחשיבות של קורס זה הנותן כלים להתמודדות עם האתגרים.
למתעניינים בקורס הבא… לפרטים סיגל גולדנר
במדור ללימודי חוץ – טל' ישיר 08-9489709
דוא"ל: [email protected] אתר אינטרנט: hutz.agri.huji.ac.il