יבול שיא
הרפת והחלב
ChatGPT Image May 12 2026 09 33 29 AM 1024x683

ועדת הכלכלה אישרה את תקנות הדיווח בענף החלב

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

מועצת החלב תוכל לראשונה לקבל תמונת מצב בזמן אמת על ייצור מהמחלבות

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה הבוקר, ד׳, את תקנות הדיווח בענף החלב, מהלך שמסדיר לראשונה את העברת נתוני הייצור מהמחלבות למועצת החלב באופן שוטף וסדור.

עד כה, מועצת החלב שאחראית על התכנון והוויסות של ענף החלב בישראל, החזיקה בנתונים מלאים ועדכניים על ייצור החלב הגולמי ברפתות ובדירים, אך ללא מידע בזמן אמת על מצב ייצור מוצרי החלב במחלבות, ובפרט המוצרים המפוקחים. מצב זה יצר לאורך השנים פער משמעותי ביכולת לנהל את הענף באופן מיטבי, לזהות בזמן אמת בעיות בייצור או באספקה, ולבצע ויסות יעיל של החלב בין הגורמים השונים בענף.

התקנות שאושרו היום נועדו לתת מענה ללקונה זו, ולאפשר למועצת החלב ודרכה לממשלה, לקבל תמונת מצב מלאה ועדכנית יותר של מצב הייצור במשק החלב, החל משלב ייצור החלב ברפת ועד למוצרי החלב במחלבות. כמו כן, מאפשרות התקנות לוסת חלב בין מחלבות בזמן אמת, וכעת יש למועצה יכולת טובה יותר לשפר את התכנון של הענף, לחזק את היציבות במשק החלב הישראלי ולמנוע מחסורים במוצרי חלב לציבור.

במסגרת הדיון בתקנות שהתקיים בועדת הכלכלה אושר גם גם תיקון ייחודי אשר יאפשר לרפתות באזור הערבה ובעמקים לייצר חלב בהתפלגות שנתית שונה משאר אזורי הארץ, התאמה שנועדה להתמודד טוב יותר עם תנאי האקלים הייחודיים באזור בייחוד בחודשי הקיץ.

איציק שניידר, מנכ"ל מועצת החלב, אמר לאחר אישור התקנות: "זהו יום חשוב לענף החלב. ועדת הכלכלה שמה סוף לנושא שהיה תקוע למעלה מעשור וכעת יש לנו אפשרות טובה יותר את ענף החלב והתכנון בו.
מדובר בתשובה ניצחת לקולות שקראו לפגוע במשק החלב ובמועצה מבלי לתת לנו את הכלים לפעול ולקבל תמונת מצב רחבה ומדויקת יותר של מצב הייצור.
כעת נוכל לזהות בזמן אמת בעיות בשטח, לווסת טוב יותר את החלב ולמנוע מחסורים במוצרים מפוקחים.
תודה ענקית ליו"ר ועדת הכלכלה ח"כ ביתן ולשר החקלאות ולמנכ"ל המשרד על קידום התקנות בנחישות מתוך ראייה אמיתית של טובת הציבור״

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לראשונה שתלו הבוקר התלמידים חסה לליק בבריכות ההידרופוניות בחממת האגרוטק של אדם ואדמה מבית השומר החדש בערבה *תמונה ראשית: צילום: השומר החדש זהו פרויקט ראשון מסוגו, שמחבר בין חינוך, חקלאות מתקדמת, טכנולוגיה וביטחון מזון,
2 דק' קריאה
״מי שמבקש להנהיג את ישראל חייב להציג מדיניות ברורה לעתיד החקלאות. לא ניתן להחליף עצמאות וביטחון מזון״ בנוסף קיימה התאחדות חקלאי ישראל סקר לקראת הבחירות שבחן את עמדות הציבור ביחס לחשיבות החקלאות הישראלית, ביטחון
2 דק' קריאה
תוודאו שאין לכם טרול בטרולי!כדי להגן על הצומח בישראל משרד החקלאות מבהיר: אסור להכניס לישראל סטים של ארבעת המינים ממדינות זרות הסיבה: חשש לחדירת מזיקים שייפגעו בצומח ובחקלאות המקומית • למניעת עוגמת נפש לנוסעים,
2 דק' קריאה
נגיף חדש מקבוצת האורתובוניאווירוסים, המכונה בשלב זה "דמוי שמונדה", זוהה בבקר בכמה מדינות באירופה. ברפתות שנפגעו דווח על חום, אובדן תיאבון, שלשולים וירידה חדה בתנובת החלב. החשש המרכזי נוגע להדבקת עוברים במהלך ההיריון, אך
5 דק' קריאה
האיחוד האירופי הודיע על השעיית יבוא בשר, מוצרי חלב ומוצרים נוספים מן החי מברזיל, לאחר שלא התקבלו ערבויות מספקות לעמידת ענף הבקר בדרישות האירופיות לשימוש באנטיביוטיקה. האיסור עשוי להיות זמני, אך בבריסל מבהירים כי
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!