יבול שיא
הרפת והחלב
בועידת האיחוד החקלאי ה16

ועידת האיחוד החקלאי

2 דק' קריאה

שיתוף:

ביום רביעי, ד' באייר ה'תשפ"ג, 24 למאי 2023, התקיימה הועידה  ה-16 של תנועת האיחוד החקלאי בסימן "החקלאות והכפר כערך לאומי" במעמד כבוד הנשיא המדינה יצחק  הרצוג.

הוועידה נפתחה בבחירת מוסדות התנועה ופתיחה חגיגית במעמד כבוד נשיא המדינה יצחק הרצוג. נשיא המדינה אמר בוועידה: במעלה הדורות ובמרוצת השנים, עברה החקלאות, כמובן, תמורות משמעותיות. היא הפכה מתוכננת יותר, יעילה יותר, חכמה יותר, טכנולוגית יותר. אבל דבר בסיסי אחד במהותה – לא השתנה; הוא תקף ונוכח כבר אלפי שנים ואני בטוח שגם לא ישתנה: כוונתי כמובן לאהבת החקלאי את אדמתו, לחיבור שלו לפרי ולירק שהיא מניבה, לניחוח רגבי הארץ, לזיקה הכל-כך מיוחדת הזאת, היוצרת חיבור עמוק בין האיכר לבין נוף מולדתו.

"לצד החיבור השורשי הזה, העובר לעיתים מדור לדור, ולצד ייחודו של הענף, שמייצג את ישראל בגאווה בכל העולם, חשוב לומר ולהדגיש גם את זאת: קשה מאוד להיות חקלאי בישראל, ועובדת החיים הזאת צריכה להטריד את כולנו – ולא רק את מי שבחר במעשה החקלאי כנתיב חייו. גם, ואולי במיוחד, במציאות שבה יוקר המחיה בישראל  עומד – ובצדק – לנגד עיני כולנו, עלינו לזכור תמיד: ללא חקלאות לא הייתה לנו מדינה, וללא חקלאות אין לנו עתיד.

"הביטחון התזונתי של אזרחיות ואזרחי ישראל, בוודאי במציאות המאתגרת שמציבים בפנינו אתגרי משבר האקלים, תלוי באופן ישיר בהמשך קיומה של חקלאות מקומית עצמאית ויציבה. כל מי שחרד לעתידה של המדינה, ומבין את חלקה הדרמטי של החקלאות בגורלנו הכלכלי, התזונתי וגם ההתיישבותי, חייב להבין כי האתגר הגדול ביותר שניצב בפני ענף החקלאות, הוא לבסס דור חדש של חקלאים צעירים, אשר ימשיכו לשאת על כתפיהם את עבודת האדמה על כל גווניה."

בועידת האיחוד החקלאי ה16
בוועידת האיחוד החקלאי ה – 16

לאחר ברכות מהנשיא נשאו ברכות סגן שר החקלאות, חה"כ משה אבוטבול, יו״ר התנועה, ד״ר מוטי דלג׳ו ומזכ״ל התנועה, עו״ד דודו קוכמן.

המושב הראשון, בהנחיית מנהל מחלקת ההתיישבות, ירון סולומון, ובהשתתפות ד"ר רותי פרום אריכא התמקד באסטרטגיה והחדשנות במרחב הכפרי בישראל. לאחר מכן אבשלום וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, יצחק וענקין, יו"ר עמית, קרן קיימת לישראל ומאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי הירקותנשאו את ברכותיהם.

מזכיר ארגון מגדלי הירקות, מאיר יפרח אמר בוועידה: "בשם ארגון מגדלי ירקות ובשם ארגוני החקלאים האחרים, אני מברך את תנועת האיחוד החקלאי על תרומתה הרבה למען החקלאות וההתיישבות, על קידום האינטרסים של החקלאים ברחבי הארץ.

"ברצוני לציין את שיתוף הפעולה המתמיד והפורה של התנועה עם ארגון מגדלי ירקות, עם שאר הארגונים ועם התאחדות חקלאי ישראל. נציגי התנועה הם אנשי שטח ושותפי אמת בכל המוסדות החקלאיים והפוליטיים.

"תרומתה של האיחוד החקלאי חשובה לשמירה על צביון כפרי והתיישבותי, ופעילותה בתנועת הנוער היא נכס ציבורי לעשייה ולחיזוק הדור הצעיר. מאחל המשך שיתוף פעולה יחד עם כל הגופים החקלאיים ונקווה לשיבת החקלאות בגדול, בכל חלקי הארץ."

במושב השני שהתמקד בתנועת הנוער של האיחוד החקלאי – ״אתגרים והזדמנויות״, סקרה נטע סיזל, מזכ"ל תנועת הנוער, את פעילויות והשגי תנועת הנוער.

המושב השלישי, בהשתתפות ח"כ אלון שוסטר וח"כ גלעד קריב,  התמקד בפעילות הלובי החקלאי.

בטקס מרגש הוענקו אותות הוקרה לאברהם דובדבני (דובדב), יו"ר קק"ל לשעבר,  לאה שלם, מנהלת אגף חברה וקהילה בחטיבה להתיישבות (לשעבר) וד"ר רותי פרום אריכא, מנהלת הרשות לתכנון במשרד החקלאות (לשעבר).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן