יבול שיא
הרפת והחלב
חממת InNegev

חממת InNegev זכתה במכרז ותקים חממת חדשנות בנגב

2 דק' קריאה

שיתוף:

רשות החדשנות הודיעה על זכייתה של חברת InNegev  במכרז להקמת חממת חדשנות בפריפריה. חברת InNegev, מיוזמתה של המועצה האזורית בני שמעון באמצעות החברה הכלכלית בני שמעון ייזום ופיתוח, היא התאגדות של כמה מהכוחות התעשייתיים, האקדמיים והפיננסיים המובילים בישראל, ששמה לעצמה למטרה להקים חממה לחדשנות בתחומי התעשייה המסורתית, האגרו-טק והקלינ-טק בדגש על פיתוח מוצרים, חומרים ותהליכים. הרשות לחדשנות תשקיע 80 מיליון ש"ח בתכנית כולה אשר תכלול שלושה פרויקטים ברחבי הארץ, אחד מהם הוא החממה של InNegev באזור התעשייה עידן הנגב.

חממת InNegev,  מהווה שילוב כוחות בין המועצה האזורית בני שמעון, סודהסטרים, נטפים וקיבוץ חצרים, מפעלי ראבאל ודולב, מכללת סמי שמעון, אונ' בן גוריון וקרן ההשקעות אלפא קפיטל, תלווה עשרות סטארט-אפים נבחרים אשר נמצאים בשלבים התחלתיים ותסייע בצמיחתם על ידי ליווי צמוד של צוותים מקצועיים, הקצאת מקום והענקת מעטפת שירותים מלאה.  בין היתר יזכו הסטארט-אפים לחיבורים וקשרים בתעשייה וליווי צמוד של חברות הענק וצוותים מקצועיים מטעם InNegev.

ניר זמיר, (להב)  ראש המועצה האזורית בני שמעון, יוזמת הפרויקט: "אנחנו עמלים על הפרויקט הזה כבר מספר חודשים. עיקר הסיפור היה לחבר את השותפים, כל אחד מהמובילים בתחומו בעולם, לשבת ולשתף פעולה. אבל מהרגע שכולם הבינו את הפוטנציאל ואת המטרה האמיתית – קידום הנגב, אז זה היה ברור שזה יקרה. מכאן, מהנגב, תצא בשורת החדשנות הבאה של ישראל. אנחנו גאים להיות שותפים ומובילים במיזם הלאומי החשוב הזה".

אלי בן סימון מקרן SIBF קיבוץ חצרים, יו"ר החממה: "אנחנו רואים בחממה הזו כלי שמאחד ומאגד ניסיון עצום שנצבר בתעשייה בנגב, כוח אדיר שיביא את בשורת היזמות והחדשנות לאזור. אנחנו צמאים להראות שאפשר להצמיח כאן, בנגב, את ה'סיליקון וואדי', אזור שירכז את תעשיית ההייטק והטכנולוגיה של מדינת ישראל. יש כאן כל מה שצריך כדי להצליח, שילבנו כוחות על מנת להביא להגשמת החזון".

אייל שוחט, מנכ"ל סודהסטרים העולמית: "אנו שמחים על ההזדמנות הייחודית להביא את הידע והניסיון הרב שצברנו ברחבי העולם לקהילה בדרום הארץ ולתרום לפיתוחו הכלכלי, העסקי והטכנולוגי של האזור. כחברה הפועלת בנגב שנים רבות, זוהי סגירת מעגל עבורנו ואפשרות להעניק בחזרה לקהילה המיוחדת באזור, שלה חלק מרכזי בצמיחתה של סודהסטרים".

רן מידן, מנכ"ל נטפים: "נטפים נולדה בדרום הארץ, וכחלוצה וכמובילה עולמית בתחום ההשקיה והחקלאות המדייקת, אנו שמחים לחבור לשאר השותפים על מנת להקים אקוסיסטם טכנולוגי בתחומי החקלאות והתעשייה החכמה בדרום. תחום האג-טק (טכנולוגיות חקלאיות) נמצא בתנופת צמיחה עולמית ואנו נשמח לסייע לחברות טכנולוגיה צעירות באמצעות הניסיון של נטפים והחיבור לשוק הגלובלי ובכך לחזק את התעשייה והחדשנות הישראלית".

אייל גינזברג, מנכ"ל החממה: "חממת אינגב תהווה פלטפורמה לצמיחה טכנולוגית- עסקית למיזמים טכנולוגיים חדשים מכלל האוכלוסיות ותהווה פלטפורמה להמשך מימוש החזון של בן גוריון להפרחת הנגב".

חממת החדשנות של InNegev תמוקם בפארק "עידן הנגב" – אזור תעסוקה השוכן בצמוד לכביש חוצה ישראל ולתחנת הרכבת להבים-רהט. זהו מרכזה הגיאוגרפי של ישראל, המציע ליזמים סביבה מושלמת וקרבה לעוגנים השותפים למיזם. החברות השותפות יעמידו לטובת היזמים את כל האמצעים שברשותם – המעבדות, קווי הייצור, הקשרים הבינלאומיים, המהנדסים והמנהלים המנוסים, ויסייעו ליזמים בכל שלבי פיתוח המוצרים – משלב הרעיון ועד היציאה לשוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דוח סיכום שנה א׳ לתוכנית המחקר 7236 (131231523) מגישים: זיו מי טל – תחום ירקות אגף ענפי הצומח שה"מ, מוראד גאנם וסבטלנה קונצידלוב – המחלקה לאנטומולוגיה, מינהל המחקר החקלאי, אופיר בהר – המחלקה למחלות
4 דק' קריאה
נובמבר 24 אלי מרגלית (גמלאי), נביל עומרי וליאור אברהם – מדריכי ירקות; ניצן כהן וסבטלנה דוברינין – מדריכי הגנת הצומח האגף לירקות והאגף להגנת הצומח – שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) הקדמה הבצל שייך למשפחת
9 דק' קריאה
בעוד שהמשק היה בקיפאון אחרי ה-7 באוקטובר, קיבוצי העוטף כבר הבינו שהחקלאות היא שתביא לשיקום כלכלי ותקבע את הגבול עם עזה * תחת אש ובעיצומה של טראומה לאומית ואישית, הם ניהלו משא ומתן לשותפות
7 דק' קריאה
מתוך כ-730 תושבים רק שלושה מתפרנסים בשדה יצחק מחקלאות, בעיקר בגידול פרחים וירקות * חברי המזכירות ביקרו במשק של יצחק מלכה ובמשק של אברהם דניאל בתאריך ה-29 באוקטובר קיימנו סיור במושב שדה יצחק במזרח
2 דק' קריאה
למפגש שהתקיים במושב פטיש הגיעו כ-200 משתתפים ובפרס החקלאי המוביל לשנת 2024 זכו רמי פולקו מרוחמה ואסף צור מצרעה האגף לשימור קרקע וחקלאות בת קיימא בחטיבה לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות וביטחון המזון ציין
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן