חוקרי מו"פ צפון ערכו סיור חשיפה ראשוני לחלקת מודל לגידול מסחרי של קינואה – במבוא חמה ברמת הגולן
חקלאות ישראלית! גידול קינואה בישראל התחיל, סיור מקצועי להצגת מחקר חדש בתחום גידול הקינואה הנחשב לסופר פוד וצובר ביקוש בכל העולם, עקב הגידול בדרישה למזון בריאות ותכונות הצמח המלא בחלבון, ויטמינים ומינרלים, נערך בדרום רמת הגולן.
את המחקר מובילים ד"ר ליאור רובינוביץ' וד"ר אביב אשר ממו"פ צפון, במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, בשיתוף פעולה עם ד"ר מולי גלילי ממנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני).
גידול קינואה בישראל – חקלאות ישראלית
בגולן נזרעו שתי חלקות מודל במבוא חמה, בהן נבחן לראשונה גידול הקינואה בהיקף חצי מסחרי וחלקת מודל נוספת שנזרעה השנה בשטחי הגד"ש של רמת מגשימים.
הסיור נערך במטרה לחשוף בפני חקלאי האזור את הצלחת המחקר בגידול קינואה באופן בלתי אמצעי, המתקיים מזה שלוש שנים במו"פ צפון, במימון המדען הראשי של משרד החקלאות, הבודק את פוטנציאל הגידול וההיתכנות הכלכלית של הקינואה באזור, לפיתוח וגידול של מזון עילית (סופר פוד) ברמת הגולן.
במסגרת הסיור הציג ד"ר ליאור רובינוביץ' את ניסויי השדה שנעשו ברמת הגולן, בדגש על חלקות המודל וד"ר אביב אשר הציג למשתתפים תוצאות מניסויי גידול קינואה למספוא, להזנה של חיות משק.
בעקבות התוצאות החיוביות בתחום האגרוטכני ובתחום ההזנה של חיות המשק, קיים כבר ביקוש מצד חקלאים למיזמים החדשים לגידול הקינואה לגרעינים למאכל בני אדם וקינואה למספוא להזנה במשקים.
גל גפני, סגן ראש מועצה אזורית גולן, המעודד את המחקר וגידול הקינואה בשטחים החקלאיים בגולן, סקר בפני המשתתפים את נושא טיפוח זני הקינואה והתאמת הזנים לאזורים השונים,
שונות בין הארצות והיתרון הכלכלי לגידול קינואה בארץ וכן אתגרי הריבוי של הזנים השונים. בסיור השתתפו גם חיה רק-יהלום מנהלת מו"פ צפון, גיל שלו מנכ"ל חברת 'אקווינום', אנשי מבוא חמה, רכזי משקים וגד"ש מהאזור, חקלאים וחוקרים.
חקלאות ישראלית, דר אביב אשר מופ צפון | צילום יח"צ