יבול שיא
הרפת והחלב
אגודה שיתופית חקלאית

משרד החקלאות ישקיע 15 מיליון ₪ בטכנולוגיות ומיכון חדשניים

2 דק' קריאה

שיתוף:

העלאת הפריון החקלאי וקידומה של חקלאות ישראל, לשימוש במיכון וטכנולוגיות מתקדמות וחוסכות כוח אדם

טכנולוגיות ומיכון חדשניים, עודד פורר, שר החקלאות ופיתוח הכפר: "תוכנית זו היא חלק מהמהפכה בחקלאות הישראלית ששמה את החקלאי במרכז תוך השקעה של מיליארדים בהכנסה של טכנולוגיות מתקדמות."

"כך נביא את החקלאות לחזית הטכנולוגית החדשנית, נחסוך לחקלאי משאבים, ונאפשר לו להגדיל את הפריון ואת ההכנסות"

שימוש בטכנולוגיות חדשות מאיץ את העבודה בכל תחום ותחום, ובכך מסייע לשיפור ביעילות, בפריון ובתועלת המרבית.

בתחום החקלאות קיימים פתרונות טכנולוגיים רבים המאפשרים לייעל את עבודת החקלאי, לחסוך לו משאבים ולהגדיל את שורת הרווח.

התמיכה החדשה היא חלק מתוכנית רחבה שמקדם שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר, להשקעה בחדשנות ומו"פ לקידום החקלאות הישראלית וחיזוק החקלאים המקומיים.

טכנולוגיות ומיכון חדשניים

תקציב התמיכה הנוכחית יעמוד על 15 מיליון ₪ לשנים 2022-2021, במסגרתו החקלאי יזכה לקבל רבע (25%) משווי ההשקעה שלו בטכנולוגיה.

בנוסף, ועל מנת לעודד פיתוח טכנולוגיות וייצור מקומיים, חקלאי שיעשה שימוש במכונה שיוצרה בישראל יוכל לקבל תוספת מענק של 5%. קרי 30% מסכום השקעתו.

בין הטכנולוגיות שייתמכו: מכונות קטיף ואסיף לפירות, מכונות שתילה לירקות, מזרעות, שימוש בשרותי חברות המציעות חקלאות מדייקת באמצעות צילומי לוויין  ורחפנים או חיישנים משדרים המשמשים לבקרת השקיה, דישון, ריסוס וצימוח, מערכות בקרה לאקלים ומים, מערכות הידרופוניות, מערכות מיון בבתי אריזה ועוד.

עידוד הטמעת חדשנות

תמיכה זו מצטרפת לשורה של תמיכות נוספות שהמשרד פרסם בחודשיים האחרונים, שמטרתם הקניית "ארגז כלים" ותקציבים לטובת החקלאי לעידוד הטמעת חדשנות, קידום מחקר חקלאי והעלאת הפריון במטרה לחזק את החקלאות הישראלית והצבתה כמעצמה חקלאית בעולם.

תמיכה זו הינה בנוסף לקול הקורא להאצת טכנולוגיות חדשניות מהשנתיים האחרונות בהיקף של מעל ל- 70 מיליון ₪ שפורסם בתחילת שנת 2021.

הפתרונות הקיימים כיום מאפשרים לחקלאי להגדיל את היבול

נעמה קאופמן-פס, מנכ"לית משרד החקלאות ופיתוח הכפר: "חדשנות היא הפתרון למיצוי הפוטנציאל החקלאי בישראל. כבר הוכח שבאמצעות חדשנות טכנולוגית ניתן להעלות את הפריון ולהגיע להישגים חסרי תקדים.

הפתרונות הקיימים כיום מאפשרים לחקלאי להגדיל את היבול לכל דונם באמצעים שלעיתים הם פשוטים מאוד, ואנו כמשרד החקלאות נשתתף ברכישה של אמצעים אלו על מנת לסייע לחקלאים להגדיל את הרווח שלהם ואת מיצוי הקרקעות החקלאיות בישראל".

טכנולוגיות ומיכון חדשניים | צילום: אלצ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעיצומה של המלחמה נאלצים בעמק יזרעאל להמשיך להיאבק נגד הקמת שדה תעופה ברמת דוד, לאור צעדים שנקטה המדינה – האצת התכנון לשדה הבינלאומי בעמק במקום בנבטים * ראיון עם גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק
8 דק' קריאה
הוא נולד ב-1394 בכפר אברהם, מושב שהפך לשכונה בפתח תקווה והיום הוא מוכר בגולן כאחד מראשוני הדבוראים ברמה * בנץ הנאמן ממושב נוב פעל במשך שנים למען ההתיישבות ועבד כל חייו בגידול דבורים ורדיית
9 דק' קריאה
״מתחילת מלחמת חרבות ברזל ראינו כיצד החקלאות בשילוב האגרו סולארי תרם לחוסנה של הקהילה באזורי תקומה וכעוגן כלכלי עבור היישובים.  במקומות בהם אין חקלאות, ניתן להקים שדות סולאריים ובכך לתרום לאגודה ולעתידם הכלכלי והחוסן
2 דק' קריאה
לא קל להתמודד עם מיתוס. שאול ובר עושה זאת בזהירות וברגישות, בספרו החדש ״חנה סנש, הכוכב שנפל בטרם עת״ *תמונה ראשית: כרטיס הגיוס של סנש לארגון ההגנה. זכתה להנצחה נרחבת, הרבה מעבר לכל שאר
3 דק' קריאה
מסע בין משמעות הקיום, התמכרות לקאנדי קראש והלוויה של ראש עיריית טול כרם ככל הידוע לנו כיום, על סמך תצפיות הטלסקופ החדש והמפליא לעשות "ג'יימס ווב", היקום הנראה לעין, זה שאנחנו יכולים לזהות, מכיל
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן