יבול שיא
הרפת והחלב
המפגש בפטיש לציון יום הקרקע העולמי

יום הקרקע העולמי 2024

2 דק' קריאה

שיתוף:

האגף לשימור קרקע וחקלאות בת קיימא בחטיבה לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות וביטחון המזון ציין את יום הקרקע העולמי (5.12) לשנת 2024 במפגש במושב פטיש שכלל הרצאות, תערוכת פוסטרים, הענקת פרס חקלאי מוביל וסדנאות הדגמה בשטחי קיבוץ נירים. ההחלטה לקיים השנה את המפגש בקיבוץ נירים ובמושב פטיש שבנגב המערבי נבעה מהחשיבות שאגף שימור קרקע וחקלאות בת קיימא במשרד החקלאות רואה בנושא שיקום הקרקעות החקלאיות עקב מלחמת "חרבות ברזל", לצד העלאת המודעות והחשיבות בניטור ומדידת תהליך השיקום ככלל וממשקי עיבוד משמר בפרט.

השנה, הגיעו מספר גבוה במיוחד של משתתפים: כ-200 משתתפים ביניהם חקלאים, מדריכים, חוקרים ואנשי מקצוע ממשרד החקלאות.

ההרצאות התמקדו בנושאים הקשורים לנושא יום הקרקע השנתי: "דואגים לקרקע: מודדים, מנטרים, מנהלים" שמדגיש את החשיבות והצורך באיסוף יעיל ומדויק של מדדי קרקע כבסיס לקידום קבלת החלטות מבוססת נתונים עבור ניהול בר קיימא של הקרקע וקידום ביטחון המזון.

בין ההרצאות שמעו המשתתפים על בדיקות קרקע וחשיבותן, ניהול גידולים חקלאיים בקיבוץ נירים, גישת ניהול אגני ושימור קרקע של האגף לשימור קרקע ועל פוטנציאל השימוש בחומרים אורגניים בישראל.

קבלת הסברים בשטח
קבלת הסברים בשטח

לבסוף, המשתתפים יצאו לשטחי קיבוץ נירים להדגמות של הערכת קרקע חזותית וחתכי קרקע בשדה ואפיונם.

בפרס החקלאי המוביל לשנת 2024 זכו רמי פולקו מרוחמה ואסף צור מצרעה.

רמי פולקו, חקלאי מוביל במסלול הגד"ש וירקות בשטח פתוח, מהווה דוגמה אישית נדירה, מחנך ומכשיר דורות של חקלאים מקצועיים. הפרס הוענק לו בזכות הפעילות החקלאית רבת השנים והובלת צוותו כבר מעל 30 שנים, במקצוענות ראויה לציון, בחשיבה, בפיתוח ובאימוץ של ממשקים מיטביים לשימור קרקע ובשילוב ופיתוח של מיכון ייעודי, יעיל ומתקדם ושל חקלאות מדייקת התורמת גם להגנה על הסביבה.

אסף צור, חקלאי מוביל במסלול הפרדסים והמטעים, מוביל פיתוח ואימוץ של ממשקים בני קיימא לניהול עשביה במטעים, תוך הרחבת היישום לאזור המאתגר שבין גזעי העצים גם בתוך שורת העצים במטע. אסף מסייע ומשתף פעולה עם מחקרים בתחום גידולי השירות במטעים ובכותנה, מארח כנסים וסיורים של חוקרים וחקלאים ומקדם אימוץ של ממשקי שימור קרקע בקרב חקלאים ומדריכים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן