יבול שיא
הרפת והחלב
הטרקטור של משק קלו עולה באש

ב-2021 נרשמה ירידה של 19% בפשיעה החקלאית

2 דק' קריאה

שיתוף:

בעשור האחרון נרשמה ירידה של 50% בפשיעה החקלאית, עליה של 50% במספר כתבי האישום שהוגשו ועליה של 62% במספר המעצרים

מנתוני משטרה עולה כי בעוד מספרם של החשודים היהודים בפשיעה החקלאית במהלך 2021 עמד על 96 בלבד, מספרם של החשודים שאינם יהודים בתיקי פשיעה חקלאית בשנת 2021 היה 275.

כמו כן, במהלך 2021 חקרה המשטרה 55 חשודים תושבי הרשות הפלשתינית. מ-756 חקלאים שנפגעו בשנת 2021 מעבירות של פשיעה חקלאית, 622 חקלאים הם יהודים ורק 134 חקלאים ערבים.

במחוז צפון היחס בין היקף המקרים להיקף כתבי האישום שהוגשו ב־2021 עמד על כתב אישום אחד לכשלושה תיקים, ובמחוז יהודה ושומרון הוגש כתב אישום אחד על כל 20 תיקים שנפתחו ב־2021. 

במשטרה טוענים כי בעשור האחרון היתה ירידה של 50% בפשיעה, עלייה של 50% במספר כתבי האישום שהוגשו נגד מחוללי פשיעה חקלאית ועלייה של 62% במספר המעצרים. 

מהמשטרה נמסר כי: "משמר הגבול אמון על השטחים החקלאיים, המהווים כ־85% משטח מדינת ישראל, עם 350 לוחמים וקצינים, וכ־8,000 מתנדבים.

ב־2021 נרשמה ירידה של 19% בפשיעה החקלאית ביחס ל־2020, ונרשמה עלייה של 62% במעצרים ביחס ל־2020. משמר הגבול פועל בימים אלה להגדלת הכוחות הפועלים בשטח". 

כזכור, בשבוע שעבר אישרה מליאת הכנסת בקריאה טרומית את הצעת חוק להחמרת הענישה בפשיעה החקלאית, חוק שיאפשר לראשונה לבתי המשפט לחלט רכוש וכסף של המורשעים בעבירות של גניבת תוצרת או רכוש חקלאי. החוק, ביוזמתו של ח"כ אופיר סופר, הוא רכיב כלכלי חשוב במאבק בפשיעה: אם יעבור, הוא יאפשר למערכת אכיפת החוק לחלט את רכוש העבריינים בשווי הרכוש שהשיגו, ולפגוע ישירות בכיסם. 

"עבירות הפשיעה החקלאית קלות לביצוע אך קשות לפענוח, והסיכון להיענש נמוך בחקיקה הקיימת. לאחר השלמת הליך החקיקה יוכלו בפרקליטות לדרוש מבתי המשפט לתפוס את רכושם של נאשמים בפשיעה חקלאית – בשווי הנזק או הגנבה שהם חשודים בהם – ולאחר הרשעתם לחלט את הרכוש לצמיתות ולהעבירו כפיצוי לידי החקלאי שנפגע. זאת מבלי לפגוע במתחמי הענישה האחרים, של מאסר וקנס כספי. 

לפי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, בשנים 2016 עד 2019 נפתחו 3,815 תיקי חקירה בגין פשיעה חקלאית. מתוכם נגנזו 3,283 (86 אחוזים) ורק 343 הגיעו עד כדי הרשעה (9 אחוזים).

הקושי באכיפה ובהרתעה מביא חקלאים רבים לוותר על הגשת תלונה: לפי מבקר המדינה, רק כ־20 אחוזים מאירועי הפשיעה מדווחים למשטרה, וגם אלו שמדווחים ומגיעים במיעוטם לכדי כתבי אישום ופסק דין, מסתיימים לרוב בענישה מקלה. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן