דילוג לתוכן
יבול שיא
הרפת והחלב
סורגות קהילה

צעירים בעמק

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

צעירים בעמק

צעירים בעמק: שנת תש"פ נפתחה עם בואם של  145 צעירים לעמק המעיינות, במסגרת תכניות עמותת 'חיברותא בית שאן והעמק'. למכינת העמ"ק בכפר רופין הגיעו השנה 65 צעירים, שהחליטו לדחות את שירותם הצבאי ולבוא לשנה של עשייה חברתית ביישובים ובמוסדות השונים, בין היתר בגיל-עוז, בי"ס ביכורה, בי"ס דרור, עידן טכנולוגי, אולפנת גלעד ועוד.

65 בוגרי צבא ושירות לאומי הגיעו ליישובי העמק לעבוד בחקלאות במסגרת תכנית 'חקלאות בעמק', לחיות חיי קבוצה ולהיות מעורבים בנעשה בקהילה, ולראשונה נפתחה שלוחה של שנה ב' למכינה, שכוללת 15 חניכים שסיימו מחזור קודם והחליטו להישאר לחצי שנה נוספת של התנדבות. עמותת 'חברותא' פועלת למעלה מעשור לקידום, פיתוח והעצמה של עמק המעיינות בתחומי חקלאות, חברה, רווחה, חינוך וקהילה. נוכחות קבוצות צעירים אלו מייצרת מעגלי השפעה נרחבים על הקהילה – מפיחים חיים בקהילות הוותיקות, יוזמים ושותפים לפעילות תרבות וחברה.

התושבים נהנים מפעילויות רבות, משותפות פעילה ויוזמת בוועדות היישוביות השונות, פעילות לילדים ונוער בחינוך הבלתי פורמלי וגיבוש קהילתי רב גילאי. יישובים בהם לא הייתה פעילות חברתית כלל, זוכים לריענון הקהילה הוותיקה ע"י פתיחה מחודשת של מרכזים חברתיים.

סורגות קהילה

הפרויקט הייחודי "סורגות קהילה" הושק בשבוע שעבר במועצה האזורית עמק חפר. מטרת הפרויקט: מפגש בלתי אמצעי בין אנשים ונשים מרחבי העמק, שסורגים יחדיו, ומשתפים בפעילות היצירתית גם בני נוער, מבוגרים, ואנשים עם צרכים מיוחדים. המוטו של הפרויקט: "דרך חוטים וצמר ייפתח מתווה חדש של שיח, היכרות והפגת בדידות."

מאחורי היוזמה עומדות היועצת לקידום מעמד האישה במועצה, אגף הרווחה והשירותים החברתיים ואביב וסרמן מגן יאשיה, שמוביל את הפרויקט ברמה הארצית..

ראשת המועצה, ד"ר גלית שאול, בירכה את המשתתפות במפגש: "זאת תקופה של התחלות חדשות: חגי תשרי בפתח והקיץ מתחיל להראות סימנים שהוא מפנה את מקומו לסתיו; זמן טוב להתחיל להתכנס מבחוץ פנימה וליצור ביחד. זהו כוחה של קהילה."

ניתאי חסון כבר זכה באליפות אירופה 2021 במפרשית 470 (זוגות) בפורטוגל וסיים עם טל הררי במקום השביעי באליפות העולם * חסון ושותפתו נועה לסרי סיימו במקום השביעי במשחקי פריז אשתקד (התחרויות נערכו במארסיי), אבל
3 דק' קריאה
אירית פליקס (68) ממושב מישוב שכניה שבגליל, נולדה בחיפה וגדלה במושב חסידים, מושב שקיים כבר 100 שנה. אביה היה יליד הכפר והילד השמיני במחזור הראשון. למרות שאירית גדלה על ברכי החקלאות, היא בחרה באומנות.
2 דק' קריאה
"אנחנו לומדים לזהות את הרגשות דרך מעשים, מחשבות ותחושות גוף. אסור לפחד מרגשות. חשוב לפתוח את נושא הרגשות בפני הילדים ולא להדחיק אותו – זה חשוב מאוד כי זה מה שבונה את החוסן", אומרת
7 דק' קריאה
בזמן המלחמה (וגם לפני) נמצאו בשטחי מדינת ישראל עשרות כלבים מוזנחים, פצועים וכאלה שעברו התעללות והזנחה. עם מלחמת חרבות ברזל, הוצאו, גם מעוטף עזה וגם מאיו"ש ומאזור הצפון, מספר כלבים ובעלי חיים חסרי ישע.
3 דק' קריאה
ארז קומרובסקי מוכר לרבים מאיתנו מתוכניות בישול ותחרויות בישול שעל המסך. אבל ההכרות הראשונה שלו עם הציבור הייתה כשפתח את רשת "לחם ארז", והנגיש ללקוחות לחמים מסוגים שונים ועולם שלם של אפייה. תמר פלד
7 דק' קריאה
תהפוכות הגורל הביאו את דרור גדיש לחקלאות, לעבודת האדמה בעין יהב שבערבה, להמשיך את החלום בלב השממה אבל חלום לחוד ומציאות לחוד * "אין שנה שלא נסגר איזה משק. המצב של עין יהב בעשר
7 דק' קריאה