יבול שיא
הרפת והחלב
כרם פרימו אליפות אירופה

כרם פרימו – האלופה שלנו

6 דק' קריאה

שיתוף:

כרם פרימו, בת 16 ממושב אודים, עשתה היסטוריה ובאוגוסט האחרון זכתה באליפות אירופה בג'ודו לקדטים וקדטיות 2021! כרם ניצחה חמישה קרבות בפחות משלוש דקות במצטבר.  חודש קודם לכן היא ניצחה בתחרות אירופה הפתוחה בבוקרשט רומניה. בזכותה של כרם כל ספורטאי הג'ודו באירופה מכירים היטב את מנגינת "התקווה" תזכרו את השם: כרם פרימו 

כרם פרימו נולדה במושב גן שומרון, אחות צעירה לגפן ולעינב. את חיבתם הרבה של ההורים מירב ואופיר לעולם הענבים אי אפשר לפספס, אבל את הסיפור לא אגלה לכם. 

כרם התחילה להתאמן בג'ודו די במקרה. שני אחיה הגדולים גפן ועינב התאמנו בג'ודו, שניהם התאהבו בג'ודו מגיל צעיר ואף הגיעו להישגים גבוהים שעליהם אספר בהמשך.

בבית דיברו הרבה על הג'ודו ואף ניסו לשכנע את כרם שתצטרף לחוג, אך את כרם זה לא עניין.

מגיל צעיר היא הלכה לחוג התעמלות קרקע, מאד אהבה את החוג והרגישה שהיא מצליחה מאד. כרם רצתה מקום משלה וטענה שהג'ודו לא מעניין אותה.

יום אחד בגיל שבע וחצי בערך, כמעט שמונה, מאילוצים טכניים, אחיה עינב אסף אותה מחוג ההתעמלות והיא הצטרפה אליו לחוג הג'ודו שלו.  

כרם בקרב שהביא לה את המדליה בתחרות גוניור בוקרשט צילום eju
כרם בקרב שהביא לה את המדליה בתחרות גוניור בוקרשט צילום eju

זה היה חוג בקציר, עם המאמן בר דואר, שהזמין את כרם להשתתף ולא רק לצפות. מהרגע הראשון שהשתתפה בחוג בקציר, כרם פרימו גילתה שבניגוד לציפיותיה היא נהנתה מאד מהחוג.

יום אחרי זה היא כבר ביקשה להצטרף לאחיה לחוג הג'ודו ובאימון השני היא הבינה שהתאהבה בתחום. מגיל שמונה היא התאמנה בג'ודו בחוג מקומי, בנוסף לחוג התעמלות הקרקע.

ללכת בעקבות אחותה לג'ודו המקצועי

כשהייתה בת עשר עזבה המשפחה את גן שומרון ועברה למושב אודים, לאחר שאחותה הגדולה גפן החלה להתאמן בנבחרת הג'ודו בווינגיט.  

הגבתי בהפתעה על השינוי הגדול שעשתה המשפחה וכרם הסבירה שההורים זיהו את הפוטנציאל של  אחותה, היא התאמנה פעמיים ביום בווינגייט בנבחרת והנסיעות היו בלתי אפשריות. 

גפן פרימו מהווה מודל לכרם הצעירה, גפן רבת הישגים ומדליות מתחרויות בין לאומיות ואף הייתה אמורה לייצג את ישראל באולימפיאדת טוקיו עד משקל 52, אך מחלת הקורונה שיבשה את התוכניות שלה ובסופו של דבר ייצגה את ישראל במשקל זה גילי כהן. המשפחה התומכת של גפן וכרם היא מוטיב חוזר בסיפור של שתיהן. 

המעבר לאודים היווה קפיצת מדרגה גם עבור כרם, כשעברו לאודים החלה כרם להתאמן ביחד עם אחותה ואחיה במועדון מיטב בנתניה בהנהלתו של שני הרשקו ושנתיים אחרי שעברו לאודים.

כשהגיעה כרם פרימו לגיל שתים עשרה, הבינו במועדון ובמשפחה את הפוטנציאל הטמון בכרם – והיא בחרה ללכת בעקבות אחותה לג'ודו המקצועי. 

כרם עזבה את חוג התעמלות הקרקע ונרשמה לאקדמיה בווינגיט ללימודי אקסטרני, אותם התחילה בכיתה ז'. כרם מדברת בגאווה רבה על האקדמיה. 

ספרי לי קצת על האקדמיה בווינגייט. 

"האקדמיה מונה כ-150 ספורטאים וספורטאיות ב-9 ענפי ספורט וב-12 קבוצות אימון בענפים: ג’ודו בנים ובנות, טניס שולחן, טריאתלון, כדורגל בנות, כדורסל בנות, כדורעף אולמות בנים ובנות, כדורעף חופים, כדור מים ושחייה.

באקדמיה משלבים תוכנית אימונים אינטנסיבית במקביל ללימודים בבית הספר התיכון בקיבוץ שפיים, שם בכל שכבה יש כיתת ווינגייט מיוחדת." 

כרם מתחילה בימים אלו את כיתה י"א. בכיתה שלה לומדים שלושים ספורטאים מצטיינים בענפים שונים, רובם הגדול נמצא באקדמיה בתנאי פנימייה. כרם ישנה כל יום בבית, אך זה לא מקל על תכנית האימונים.

כרם עושה בכל יום שלושה אימונים מסוגים שונים, שניים מהם בווינגייט ואחד במועדון הבית במיטב נתניה.

שני הרשקו, מנהל המועדון בנתניה, הוא מאמן נבחרת הנשים של ישראל בג'ודו וגם המאמן האישי של כרם, שמדברת עליו בהערכה רבה. 

סדר היום של כרם פרימו באקדמיה

כרם מספרת שעד עכשיו התחילה את היום באימוני בוקר מוקדמים לפני בית הספר. בכל יום התחיל אימון בשעה שש וחצי ורק לאחריו נסעו היא וחבריה ללמוד.

הקרב של כרם פרימו שהביא אותה לזכייה באלפות אירופה צילום eju
הקרב של כרם פרימו שהביא אותה לזכייה באלפות אירופה צילום eju

החל מכיתה ט' היא הצטרפה לאימונים של הבוגרות וזה אומר שיש לה אימון בשעה תשע בבוקר על חשבון שיעורים בבית הספר. 

"חלק מהמחויבות באקדמיה היא שהלימודים בבית הספר לא ייפגעו," כרם מסבירה, "וכך בצהרים אני הולכת לשיעורים פרטיים במטרה להשלים את החומר שהפסדתי." 

לכל אחד באקדמיה יש תוכנית האישית מאד אינטנסיבית. "כמעט תמיד אני ישנה צהרים," אומרת כרם בחיוך מתנצל וממשיכה "אחרת אי אפשר להמשיך." אחר הצהרים מתקיימים שני אימונים הראשון בשעה ארבע האימון הנוסף  בשעה שבע וחצי בערב."

"כל אימון נמשך כשעה וחצי. כרם מספרת על האיזון בין כל האימונים שמשלימים האחד השני, כאשר חלק מהאימונים עוסקים בטכניקה, חלקם הם אימוני קרבות וישנו האימון בחדר כושר."

למרות שהיא אקסטרנית יש לכרם חדר באקדמיה. הן גרות בדירה שש בנות, בכל חדר שתיים. שאלתי על ענף הג'ודו וכרם סיפרה שיש באקדמיה עשר בנות שעוסקות בג'ודו וקצת יותר בנים. 

אקדמיית וינגייט למצוינות בספורט 

האקדמיה למצוינות בספורט הוקמה במכון וינגייט בשנת 1990 במטרה לאפשר לספורטאים צעירים בעלי כישורים ויכולות לממש את הפוטנציאל הספורטיבי שלהם בתנאי אימון מיטביים ולהביאם להישגים בתחרויות בין-לאומיות, לצד מיצוי הפוטנציאל האקדמי והאזרחי הטמון בהם.

זאת באמצעות תנאי אימון מיטביים לרבות, העמדת מאמנים לאומיים, צוות רפואי ומקצועי, ומתקני ספורט מתאימים. 

האקדמיה פועלת בשיתוף איגודי הספורט, מנהל הספורט והיחידה לספורט הישגי מאז הקמתה, והספורטאים צעירים שוהים בה בתנאי פנימייה מלאים.

כל אחת משכבות הגיל של הספורטאים חניכי האקדמיה מלווה על ידי צוות חינוכי הנמצא עימם במתקני האקדמיה במכון וינגייט. באקדמיה משתפים פעולה עם איגודי הספורט והמועדונים בקהילה. 

חזון האקדמיה הוא "קידום ספורטאי ההישג הצעירים של מדינת ישראל למצוינות ולמובילות (ניצחון) בזירה הלאומית והבין-לאומית וחיזוק נבחרות ישראל, תוך הטמעת ערכי יסוד של דבקות במשימה, השקעה, הוגנות, אחריות חברתית, עבודת צוות וישראליות". 

תנאי הקבלה לאקדמיה כוללים מספר שלבים

השלב הראשון  התאמה מקצועית: הליכי האיתור והמיון לאקדמיית וינגייט מבוצעים על ידי איגודי הספורט. הקריטריונים לקבלה מפוקחים ומאושרים על ידי היחידה לצעירים ביחידה לספורט הישגי והוועדה המקצועית במכון וינגייט.  

השלב השני  התאמה אישית ולימודית: ההתאמה נבחנת על ידי הנהלת האקדמיה וצוות בית הספר "חוף השרון".  

השלב השלישי  התאמה פסיכולוגית, פיזיולוגית ורפואית: הבדיקה מתבצעת על ידי המרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט. נציין כי בשלב זה נערכים גם מבדקים פסיכולוגיים. 

העבודה הקשה באקדמיה נושאת פרי וכרם מספרת שהיא טסה לתחרויות רבות בחו"ל. כששאלתי היכן התקיימה אליפות אירופה, כרם ביקשה בחיוך מבויש לבדוק. 

"אני לא בטוחה שאני זוכרת, טסתי  להרבה תחרויות במדינות שונות, תני לי רגע לבדוק." זו תכונה שמאפיינת אותה לאורך כל הריאיון, היא ממוקדת אך ורק בג'ודו, בתחרות ובניצחונות. כל מידע אחר פחות רלוונטי עבורה.  

כרם פרימו מנצחת

כרם זכתה בקיץ האחרון בשלוש מדליות זהב משמעותיות. בתחילת יולי האחרון התקיימה בבוקרשט, רומניה, תחרות לקדטים, בה התחרו ג'ודאים ממדינות רבות עד גיל 18, בסוף יולי התקיימה באותו המקום תחרת ג'וניור, בה מתחרים מתמודדים ומתמודדות עד גיל 21. שתי התחרויות הן פתוחות למתמודדים. בשתיהן זכתה כרם במקום הראשון.  

המשפחה הגאה של כרם פרימו עם המאמן שני הרשקו
המשפחה הגאה של כרם פרימו עם המאמן שני הרשקו

גולת הכותרת של התחרויות בקיץ האחרון הייתה אליפות אירופה בג'ודו לקדטים וקדטיות שהתקיימה לקראת סוף אוגוסט בריגה, לטביה.

אז קצת סדר במושגים – בתחרויות קדטים מתחרים נערים ונערות מגילאי 15 ועד 18, בתחרות הג'וניור מתחרים מתמודדים עד גיל 21. 

אליפות אירופה היא תחרות עם קריטריון, כלומר צריך להשיג נקודות, כדי להשתתף בה. בעגה המקצועית תחרות מעין זו נקראת "תחרות מטרה".  

כששאלתי את כרם לגבי האולימפיאדה בפאריז 2024, היא ענתה "יש לי עוד המון תחרויות מטרה, אני עדיין לא חושבת על האולימפיאדה," והגישה הזאת היא בדיוק מה שמוביל אותה לאליפות.

כרם ממוקדת כל פעם במטרה הקרובה, עובדת קשה, מתאמנת משתפרת ובקיץ האחרון השמיעו שלוש פעמים את "התקווה" לכבודה של כרם. 

כרם נראית לי נערה רגועה עם חיוך תמידי ומתוק, קשה היה לי לדמיין אותה מפילה וחונקת את יריבותיה. באליפות אירופה, בזמן של שתי דקות וארבעים שניות, כרם עשתה איפון בכל חמשת הקרבות. 

למי שפחות זוכר את המושג, איפון הוא הניקוד הגבוה ביותר שספורטאי יכול להשיג בקרב אמנויות לחימה יפניות, איפון הוא ניצחון מוחלט והשגת איפון מסיימת באופן מידי את הקרב.

איפון יוענק עבור כל אחד מהמקרים הבאים: הטלת היריב על גבו בכוח ובמהירות, תוך כדי שליטה; ריתוק גב היריב למזרן למשך 20 שניות; הכנעת היריב על ידי חניקה או בריח.  

מה עוזר לך לנצח, מה את אומרת לעצמך?  

כרם: "התאמנתי מאד קשה בשביל התחרות, ידעתי שאני יכולה וזה מגיע לי ואעשה את הכל." 

כששאלתי עוד איך מתאמנים לאליפות אירופה, היא אמרה: "בנוסף לאימונים האינטנסיביים בטכניקה כושר גופני וקרבות, עשיתי הרבה תחרויות בארץ שהכינו אותי לאליפות אירופה." 

איך מתנהלת אליפות אירופה לקדטים? 

"יצאנו מהארץ ארבע בנות ושבעה בנים ונסענו לששה ימים ללטביה," כרם מספרת.  מהתיאורים של כרם נראה כי לוח הזמנים של התחרויות מתוכנן בקפידה. עם הקורונה נספר גם זמן הבידוד. 

"נחתנו בריגה ונסענו ישר לבידוד בחדר במלון. נשארנו שם עד שהגיעו תוצאות הבדיקה המהירה למחרת בבוקר. באותו היום שהתקבלו התוצאות היה לנו כבר אימון בצהרים. למחרת עושים את השקילה במלון." 

"יום קודם הייתה תחרות למשקלים עד 48 ק"ג, אז הלכתי לראות את האולם ולמחרת כבר הייתה התחרות שלי. ביום התחרות נסענו כל המתחרים באוטובוס לאולם. בחימום עשיתי קרב מול ג'ודאית ביילרוסית – ניצחתי אותה מהר וזה נתן לי ביטחון."

"ידעתי שהתאמנתי טוב, סמכתי על עצמי שהאימונים יכולים להביא אותי גבוה בפודיום – עם כל הלחץ האמנתי בעצמי שאני יכולה לעשות את זה." 

המשפחה  של כרם פרימו

מאחורי כל ספורטאית מצליחה עומדת משפחה תומכת. אבא אופיר הוא  קבלן ואמא מירב רואת חשבון. הם משקיעים מאד בילדים ואפילו עברו דירה, כדי לאפשר לבנותיהם להתאמן בווינגייט. כרם מתארת משפחה מאד מגובשת, שאוהבת לטייל ביחד. 

"שישי בערב זה זמן מקודש, זה הזמן היחידי בשבוע שכולנו ביחד ואנחנו אוהבים לבלות ביחד. אחרי הארוחה אנחנו אוהבים לשחק ביחד כל המשפחה. כל תקופה אנחנו מתמקדים במשחק אחר, למשל, עד לא מזמן שיחקנו רמי קוב. בסופי השבוע האחרונים אנחנו בטרנד של ארץ-עיר. זו ממש חוויה, כולנו מאד תחרותיים – כל משחק הוא עניין של חיים ומוות."  

כרם מוסיפה שעינב אחיה, שגם הוא ג'ודאי ובזכותו הכל התחיל, יצא בימים אלו למכינה קדם צבאית ועכשיו לא יגיע כל שישי הביתה ויחסר לה מאד. 

גם בג'ודו כמו בענפי ספורט רבים, לטפח מצוינות בספורט הוא עסק יקר. למשך שנים המשפחה מממנת את הטיסות לתחרויות, ואת העלויות הרבות סביב האימונים והתחרויות. כיום בזכות ההישגים של כרם האיגוד משלם את הטיסות בשיתוף עם עמותת 'אתנה'. 

הבית השני של כרם הוא מועדון מיטב בנתניה. כרם מתאמנת שם מאז גיל עשר, זה מועדון גדול שמתאמנים בו ג'ודאים מכל הגילאים – צעירים ובוגרים ויש גם קבוצת הורים. כולם במועדון כמו משפחה, כולם תומכים אחד בשני ועוזרים כמה שאפשר. 

כיום כרם מתאמנת שם פעם עד פעמים בשבוע, היא מחכה לאימונים האלו, היא אוהבת את שיטת האימון וכמובן אוהבת לפגוש את החברים. "זה שינוי אווירה, כשכל השבוע מתאמנים בווינגייט," היא מוסיפה בחיוך והיא נהנית מאד מהפירגון והברכות הרבות אחרי הצלחה בתחרויות. 

מי המודל שלך? 

"אחותי הגדולה גפן היא השראה עבורי. גפן גם היא מתאמנת בג'ודו – לפני חודש וחצי זכתה שלישית באליפות עולם ולפני זה שלישית באליפות אירופה." כרם מוסיפה "וגם כל ספורטאי, שמנצח פעם אחרי פעם הוא מודל עבורי." 

כרם עצמה היא מודל של נחישות והתמדה, של רצינות ועבודה קשה, של מיקוד במשימה ובעיקר של צניעות. תענוג לראות כאלו ספורטאיות.  

מה המסר שלה לספורטאיות 

"בשביל להצליח צריך לעבוד קשה, להאמין בעצמך וליהנות ממה שאת עושה." 

שיהיה לכרם פרימו בהצלחה! 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ארגון הצלת המזון ערך אירוע הוקרה חגיגי למאות חקלאים שהמשיכו במשימת הצלת המזון גם בימי מלחמה ובשנה מאתגרת זו. האירוע נערך בהשתתפות שגרירת הארגון נלי תגר, והמנטליסט ליאור סושרד שהדהים את קהל החקלאים ובני
2 דק' קריאה
AROtech היא פלטפורמה חדשנית המאפשרת לחקלאים/ות להנות מ- מגוון הולך וגדל של אפליקציות ווביות שימושיות להורדה על בסיס פיתוחים של אלגוריתמים שונים שפותחו על ידי חוקרים/ות ממכון וולקני. חוקרי המכון צברו נתונים רבים במהלך
ליאם ודור יצאו להתרענן ולספר על טיול בימים לא פשוטים אלה, עם הרבה טבע, מורשת בן גוריון והנבטים וגם ציונות המאה ה-21  *תמונה ראשית: הסלון בצריף בן גוריון. צילום: דור בר  קבר וצריף בן
6 דק' קריאה
מירה פישביין, המתגוררת בעמק יזרעאל, מנהלת ארבעה סניפי ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בצפון הארץ * פישביין היא אישה שכל עבודתה היא חסד והצלת נפשות * בראיון ל"קו למושב" היא מספרת על ה-7 באוקטובר, היום
7 דק' קריאה
אמר שר החקלאות דיכטר בוועדת הכלכלה, על רקע חשש החקלאים להתייקרות מחיר המים * יוני דמרי: "מדובר בחוק שיאפשר לחקלאים לקיים חקלאות ישראלית במחירי מים הוגנים"  *תמונה ראשית: שר החקלאות ובטחון המזון, אבי דיכטר
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן