יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 04 03 133026

כ-20,000 תלמידים במרוץ ארצי למען אחדות ושוויון בחברה

2 דק' קריאה

שיתוף:

מרוץ משאל"ה, המתקיים זו השנה השלישית, מקדם שותפות, אחדות ושוויון בחברה הישראלית, מכל המגזרים ובכל הארץ * מנהלת המינהל לחינוך התיישבותי: "על רקע המשבר העמוק בחברה הישראלית קריאה זו חשובה מתמיד. גאה בתלמידים שלנו שמובילים מיזם ארצי שמהותו תיקון עולם" 

מרוץ משאל"ה, 'מודעות שווה – אנחנו למען החברה', התקיים ביום חמישי שעבר בהשתתפות כ-20,000 תלמידים (ז'-י"ב) וצוותי חינוך מכ-90 בתי ספר אזוריים, כפרי נוער ופנימיות חינוכיות מכל המגזרים ומכל הארץ, שחצו במשותף כ-100 ק"מ מדן ועד אילת בעשרות מוקדים בו זמנית. 

מוקד המרוץ המרכזי התקיים בכפר הנוער מאיר שפיה, במעמד אילנה נולמן, מנהלת המינהל לחינוך התיישבותי, פנימיית ועליית הנוער במשרד החינוך ועובדי המינהל.בנוסף, התקיים משט ימי שערכו תלמידי כפרי הנוער הימיים. 

מיזם משאל"ה, שמתקיים זו השנה השלישית, הוא מיזם חינוכי ששיאו ריצה חברתית, אשר נועד לקדם אחדות ושוויון בחברה הישראלית. את המיזם מובילה מועצת התלמידים של המינהל לחינוך התיישבותי בשיתוף רכזי החינוך החברתי ומרכז השלטון האזורי. 

"השינוי מתחיל בנו,"מספריו"ר מועצת תלמידי החינוך ההתיישבותי, יונתן פרנק, הלומד בכפר הנוער מאיר שפיה"ראינו התגייסות מרשימה של מועצות התלמידים הבית ספריות שלנו למיזם משאל"ה, מתוך רצון להנהיג את הדרך לעתיד טוב יותר ולחברה שוויונית ומכבדת יותר." 

"המרוץ והמשט מהווים את אירוע השיא של מיזם משאל"ה שנפרש לאורך כל השבוע במסגרות החינוך," מסבירות ענת זמל, ממונה מינהל חברה ונוער בחינוך ההתיישבותי וענבל ענבר, רכזת חברתית, ממובילות המיזם. 

"שבוע התכנים כלל מעל 100 מערכי שיעור, הרצאות וסדנאות שהועברו בכיתות ובדיגיטל ו-20 אתרי משחק מקוונים שנכתבו במיוחד עבור המיזם, ועסקו במגוון נושאים ובהם: חרמות ושיימינג, חיים משותפים, שוויון וכבוד האדם, פערים חברתיים והעצמה אישית. 

"כאמור, בסיום שבוע התכנים יצאו התלמידים, הצוותים וגם תושבי הקהילה למרוצים מקומיים באזור שלהם עם שילוט, דגלים, צמידים ומדבקות. בתום המרוץ חתמו המשתתפים על אמנה חברתית שניסחו התלמידים ובה הם מתחייבים "לקדם חברה ערכית המשרה תחושת מוגנות ופועלת למניעת אפליה ואלימות." 

האמנה והחתימות ייסרקו ויועברו לנשיא המדינה.   

אילנה נולמן, מנהלת המינהל לחינוך התיישבותי:"המשאלה של התלמידים שלנו, שמייצגים פסיפס של החברה הישראלית, היא שותפות בין קהילות ומגזרים, חיזוק הערבות ההדדית והרחבת השוויון החברתי. 

"על רקע המשבר העמוק בחברה הישראלית קריאה זו חשובה מתמיד. גאה בתלמידים שלנו שמובילים מיזם ארצי שמהותו תיקון עולם. זו משמעות החינוך, נוער ערכי ומעורב שיוזם ומוביל שינוי בחברה." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עינב קרנר, מכפר אביב, עיתונאית, כתבת הצרכנות והתעופה של גלי צה"ל, מופיעה לעיתים קרובות בערוצי הטלוויזיה * את לימודי העיתונות התחילה בגיל 37 עם משפחה וילדים – והגשימה מאווים כמוסים מילדות * למרות שרבים
9 דק' קריאה
לא עשיתי שיעורי בית והתעניינתי בנושאים אחרים. אם מלכה הייתה מבקשת ממני לקרוא מהמחברת, הייתי קורא בעל פה "על ריק" – כי המחברת שלי היתה ריקה. עד סוף ימיה של מלכה לא ידעתי אם
4 דק' קריאה
מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח: "גם ב-7 באוקטובר וגם במחנות ההשמדה בשואה, גורלם של הנרצחים הוא נורת האזהרה שלנו. אנחנו פה להדגיש את התקומה של העם היהודי להרים ראש, להילחם על עתידנו ולומר –
3 דק' קריאה
התערוכה המרגשת "דיוקן בין דורי" נולדה ממפגשים בין תלמידי מגמת האומנות של התיכון האזורי עין גדי ובין ותיקי הקיבוץ, פרי יוזמתה של עדי פקט שזו שנת ההוראה הראשונה שלה  *תמונה ראשית: עדי פקט. "יצרתי
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן