יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 776379370 1

להערות ציבור: נוהל תמיכה ישירה לגידול עגבניות למאכל באזור ערבה ובקעת הירדן להבטחת אספקת תוצרת חקלאית טריה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

מטרת הנוהל הינה לעודד שתילות בחודשים דצמבר – ינואר, להנבה במהלך החודשים אפריל – מאי, וזאת כחלופה לאספקת עגבניות משטחים שלא טופלו או שלא נשתלו באזור קו הגבול עם רצועת עזה. אזורי הערבה, ים המלח ובקעת הירדן נבחרו כאזורים מועדפים, לאור הטמפרטורות הגבוהות יחסית השוררות בהם בחורף בהשוואה ליתר אזורי הארץ, אשר מאפשרות שתילה מוקדמת מהרגיל של שתילי העגבניות.

לאור "מלחמת חרבות ברזל" ולנוכח הכרזת אזור קו הגבול עם רצועת עזה כשטח צבאי סגור שהכניסה אליו אסורה ופינוי הישובים, נותרו באזור שטחים רבים אשר בהם בעת שיגרה מגדלים עגבניות, אך כיום אין אפשרות לגדל, לטפל ולקטוף בהם תוצרת חקלאית.

בכדי להבטיח את בטחון המזון ולשמור על רצף האספקה של עגבניות לתושבי ישראל, מעוניין משרד החקלאות לתמוך במגדלים שלהם שטחים אלטרנטיביים באזורי הערבה, ים המלח ובקעת הירדן, בהם תנאים המאפשרים לגדל עגבניות במועד מוקדם מהמועד המומלץ במרכז הארץ.

מטרת הנוהל הינה לעודד שתילות בחודשים דצמבר – ינואר, להנבה במהלך החודשים אפריל – מאי, וזאת כחלופה לאספקת עגבניות משטחים שלא טופלו או שלא נשתלו באזור קו הגבול עם רצועת עזה. אזורי הערבה, ים המלח ובקעת הירדן נבחרו כאזורים מועדפים, לאור הטמפרטורות הגבוהות יחסית השוררות בהם בחורף בהשוואה ליתר אזורי הארץ, אשר מאפשרות שתילה מוקדמת מהרגיל של שתילי העגבניות.

התמיכה תינתן לגידול עגבניות למאכל בשטח פתוח כולל מנהרות נמוכות או במנהרות עבירות המכוסות בפוליאתילן. סכום התמיכה לדונם לא יעלה על 2,500 ₪.

ניתן להעיר לנוהל זה עד לתאריך 11.12.23  בשעה 12:00, למייל [email protected].

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העלייה בערך היצוא נובעת בעיקר משינויים במחירים הממוצעים, שהגיעו ל-1.28 אירו לקילו, עלייה של 4.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד סוזנה רוצ'ארה מקור: valenciaplaza.com קאסטילון. למרות שנה שהתאפיינה בייצור מופחת, מזג אוויר מאתגר ותחרות בינלאומית
6 דק' קריאה
מבצע "שאגת הארי", כמו גם מלחמת "חרבות ברזל" ייצרבו בתודעה הישראלית כתקופה של מבחן מתמשך לחוסן הלאומי. מציאות מורכבת זו עימה אנו מתמודדים למעלה משנתיים מחדדת את התרומה העצומה שיש לחקלאי ישראל, הפועלים בכל
2 דק' קריאה
אומר יחזקאל הראש, שמחליף את ניצן רוטמן בתפקיד מנהל תחום ההדרים בשה"מ, על התקופה הלא פשוטה שעובר הענף * הראש מוּנה בתקופה לא פשוטה לענף ההדרים, אך רואה בקשיים הזדמנות לשיפור ושינוי, סבור שהענף
7 דק' קריאה
הכנס השנתי של ענף ההדרים הכולל תצוגת זנים, עמד בסימן חילופי תפקידים – כניסת מנהל תחום הדרים בשה"מ וכניסת מנהלת חדשה למכון להדברה ביולוגית * כל הדוברים הביעו תקווה שהענף ייצא מהמשבר שפקד אותו
12 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!