יבול שיא
הרפת והחלב
הצבעות ואספות אגודה

חברי אגודות שיתופיות יוכלו להשתתף בהצבעות ובאספות גם באמצעים דיגיטליים

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

 בנוסף, תינתן אפשרות לייפוי כוח עבור חברי אגודה השוהים בחו"ל גם לתקופה קצרה

 רשמת האגודות השיתופיות שבמשרד הכלכלה והתעשייה, עו"ד שלומית שיחור-רייכמן, פרסמה הנחיות חדשות אשר נועדו להקל על התנהלות האגודות השיתופיות באספות ובהצבעות.

על פי ההנחיה הראשונה, אגודות אשר יבחרו בכך, יהיו רשאיות לקיים אספות והצבעות באמצעים דיגיטליים. חברים באגודות שיבחרו בכך יוכלו להשתתף באספות ובהצבעות גם מבלי להיות נוכחים פיזית, וזאת בתנאי שהוועד מעדכן את כל חברי האגודה על מתכונת הדיון וההצבעה.

ההנחיה השנייה עוסקת בייפוי כוח של חברי אגודה השוהים בחו"ל גם לתקופה קצרה. עד היום, ייפוי הכוח התאפשר רק למי ששהה בחו"ל לתקופה ארוכה, וכעת הוא ניתן גם לשוהים לתקופה קצרה.

על פי עמדת הרשמת, מעורבותו הפוטנציאלית בחיי האגודה השיתופית של מי שיצא לחו"ל לתקופה קצרה גבוהה יותר מזאת של חבר השוהה לתקופה ארוכה, ולכן, התקבלה ההנחיה החדשה. 

בנוסף ציינה הרשמת, כי קיימת אפשרות לתת ייפוי כוח לבן/בת זוג לאספות כלליות ולהצבעות, וכי בייפוי הכוח בן/בת הזוג לא חייב להיות חבר האגודה השיתופית.

כמו כן, הוא יכול להיות ידוע בציבור ומכל נטייה מינית או זהות מגדרית. בימים אלה נשקלת האפשרות למתן ייפוי כוח לבני משפחה אחרים שאינם בני הזוג של חברי האגודה במקרים בהם לחבר האגודה אין בן זוג.

המעוניינים להביע דעתם בנושא יכולים לפנות למשרד רשמת האגודות השיתופיות בטופס מקוון עד 1.7.21.עו"ד שלומית שיחור-רייכמן: "משבר הקורונה אילץ את כולנו לבצע שינויים רבים בהתנהלותנו בתחומי חיים שונים. המעבר הכפוי לעולם הדיגיטלי היווה גם הזדמנות אדירה, וכעת, עם החזרה לשגרה, ניתן, ואף כדאי, לאמץ חלק מהשינויים שמאפשרים יעילות וקידמה.

ההנחיות החדשות שאנחנו מפרסמים מהוות הזדמנות מצוינת לקידומן של האגודות, וכן מאפשרות מעורבות והשפעה גדולה יותר של חברי האגודה על ההחלטות המתקבלות במסגרתה.

אני רואה בהנחיות אלה חלק משורה של מהלכים שאנו מבצעים לחיזוק האגודות, הרשויות והקהילה כולה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לפני מספר חודשים הייתי אמורה להעביר הרצאה בנושא "רווחת היונק" בקורס מנהלי רפתות, שהתקיים במדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות. לצערי, בסופו של דבר ההרצאה לא יצאה לפועל ולכן החלטתי לשבת ולכתוב עבור המשתתפים בקורס
7 דק' קריאה
כתבו: דר' יהונתן ברקוביץ ודר' דן גלסר וטרמרקט – ר.ו.מ (רפואה וטרינרית מתקדמת) ברפת החלב הישראלית, ייצור החלב הלך ועלה בעשורים האחרונים. זאת הודות להתקדמות גנטית, ניטור מתקדם, ניהול ספר עדר והתקדמות ממשקית. עם זאת,
6 דק' קריאה
בעידן שבו הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר, עולם החקלאות לא נשאר מאחור. אחד מהחידושים המרתקים שמופיעים לאחרונה הוא השימוש במציאות רבודה (AR) לשיפור ניהול שטחים חקלאיים. פרויקט משותף בין חברת Ceres Imaging ואוניברסיטת קליפורניה, דייוויס,
< 1 דק' קריאה
יו"ר שולחן מגדלי המנגו במועצת הצמחים: "בשנת 2024 צרכו הישראלים כ-43 אלף טון מנגו, עלייה של כ-18% ביחס לשנת 2023" בכנס 'ענף המנגו' השנתי של מועצת הצמחים, מו"פ צפון-מיגל ושה"מ במשרד החקלאות בשנת 2024
4 דק' קריאה
במפגש חקלאי מקיף שנערך במרץ בחיספין, הציגו "מי גולן" והיחידה לחקלאות וחדשנות פתרונות מעשיים לקראת עונת ההשקיה המאתגרת שבפתח. הכנס, שמשך אליו מעל מאה חקלאים מרחבי הגולן, התמקד בהיערכות מיטבית למציאות המורכבת של מחסור
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן