בשבוע שעבר הלכה לעולמה פנינה פלייר, חברת קיבוץ יד חנה, שבספטמבר האחרון מלאו לה 98 שנים
פנינה, ילידת פולין, הגיעה לישראל בשנות ה-30 ויצאה ללמוד בבית ספר לאחיות באוניברסיטת ביירות. יש אומרים כי כבר שם נחשפה לרעיונות מפלגה הקומוניסטית. בסיום לימודיה חזרה לארץ וחברה למפלגה הקומוניסטית לנוער, שהייתה מחוץ לחוק. שם הכירה את אליעזר, שעלה מגרמניה, מי שלימים יהיה בעלה, שהיה "שומרניק" ומאוד פעיל בתנועה.
עם סיומה של מלחמת השחרור הפכו השניים לפעילים במק"י (המפלגה הקומוניסטית הישראלית). אליעזר היה דמות מרכזית וחבר בוועד וייצג את מק"י במרכז החקלאי, כבוגר בית ספר מקווה ישראל ופנינה הייתה אחות שתפעלה יחד עם חנה סנה מרפאה עבור הפועלים בזמנהוף, תל אביב.
כבר משנת 1953 היו פנינה ואליעזר מחוברים לקיבוץ יד חנה, שהיה מזוהה עם המפלגה הקומוניסטית. השניים השתייכו לפלג של משה סנה בפילוג של תנועת מק"י ולאחר שנתיים עברו למפלגת רק"ח כחטיבה עצמאית. לאחר מלחמת ששת הימים עברו השניים ליד חנה והמשיכו את פעילותם. אליעזר היה חלק מהמשלחת שהשתתפה בשיחות עם אש"ף, בזמן שפעילות זו הייתה מחוץ לחוק. פנינה הייתה האחות המיתולוגית של הקיבוץ ושניהם מילאו תפקידים בקיבוץ.
לאורך כל השנים הייתה פנינה פעילה ב"רופאים ללא גבולות" וב"רופאים לזכויות האדם". בכל שבוע, עד לשנים האחרונות, הייתה נוסעת לשטחים הכבושים ביהודה ושומרון וברצועת עזה כדי להעניק עזרה רפואית בכפרים שם.
לפנינה ואליעזר שני ילדים: דרור, אקטיביסט פוליטי המתגורר בשבדיה, הוא לקח חלק במשט המרמרה ועל כן נאסר עליו להיכנס לארץ, ויעל שהייתה חלק מהגרעין המייסד בכרם שלום. לאחר גירושיה מדליק ווליניץ עברה לשבדיה, שם פתחה בקרירה אקדמית בנושא תיאטרון ואומנות.
ב-2005, לאחר שעבר משבר, הפך קיבוץ יד חנה לכפר שיתופי קהילתי וקלט את מפוני צפון השומרון. פלייר הייתה בין שלושת החברים היחידים שהתנגדו למהלך ונלחמה בו.
הלווייתה נערכה ביום ראשון בבית העלמין ביד חנה.