יבול שיא
הרפת והחלב
ליל ה21 50

ליל העשרים ואחד 

2 דק' קריאה

שיתוף:

אירועי שנת ה-110 ל"שומר הצעיר" נפתחו בהענקת אות מפעל חיים להיסטוריון והסופר מוקי צור ובעיבוד מחודש למחזה "ליל העשרים" 

"השומר הצעיר", התנועה הציונית הראשונה, מציינת 110 שנות פעילות. במהלך השנה התנועה תחגוג בשלל אירועים ופעילויות, בשיתוף חניכי השומר הצעיר לדורותיהם. חגיגות שנת ה-110 נפתחו כשתנועת הבוגרים העניקה להיסטוריון והסופר מוקי צור אות מפעל חיים על פועלו בתחום הרוח והתרבות היהודית והחלוצית. "אני זוכר שלמדתי עם הקבוצה הראשונה של תנועת הבוגרים את הגותו של איש בשם בלוך", אמר מוקי צור עם קבלת האות, "למדנו שם על עקרון התקווה שהוא הדבר הכי חשוב בכל מערכת חינוכית באשר היא. היום קיבלתי מנה גדולה מאוד של תקווה. פגשתי אנשים שלא מוותרים עליה ובזכות זה אני מקווה שתנועת השומר הצעיר תמשיך ותייצר עוד ועוד רעיונות חדשים ומעשים גדולים". 

האות הוענק באירוע מיוחד בהשתתפות מאות מבוגרי התנועה ובמהלכו הועלה המחזה "ליל העשרים ואחד", חידוש למחזה "ליל העשרים" של יהושע סובול, שנכח אף הוא באירוע והתרגש מהמחווה. 

את המחזה עיבדה אור שוורץ (22) מכפר סבא, חניכה בתנועה מכיתה ד' שיצאה בסיום יב' לשנת שירות כקומונרית בניר דוד והתגייסה לנח"ל כבת גרעין. "בפרק המשימה יש יום גרעין שמוקדש ללמידה משותפת. יחד עם המדריכים קראנו את המחזה של סובול על חלוצי העלייה השלישית ועל ניסיון ההתיישבות הראשון בביתניה". אור מצאה חיבור והזדהות עמוקים בין התכנים שעולים במחזה לבין מה שעבר עליה כבת גרעין, "אמרתי שאני חייבת לעשות עם זה משהו, תוכן שיחזור לתנועה, שהאנשים הקרובים אליי יבינו מה הם החיים שאנחנו חיים". עיבוד המחזה עוסק בבחירה של בוגרי התנועה להמשיך בחיי קבוצה "ומה המשמעות של החיים שבחרנו כבוגרי תנועה". אור בחרה להמשיך עם הגרעין, הם חיים יחד בחדרה והיא רכזת קן השומר הצעיר החיפה "בחרתי בתנועה. ההתעסקות בתוכן היא משמעותית עבורי". 

המחזה "ליל העשרים" מציג גם ביקורת על אורח החיים, שלפעמים הוא אינטימי מידי, שנוצר בין הצעירים. 

"נכון וגם אנחנו בעיבוד עוסקים בביקורת הזו. איפה עובר הגבול בתוך היחסים האינטימיים, מתי חציית הגבול הורסת במקום לבנות. זה נכון גם לחיים שלנו כיום והעיבוד ממשיך לשאול אותן שאלות. מי שמתיימר לחיות חיים טובים יותר צריך להעלות את הספק. יש בעיבוד גם ביקורת על היחס של החברה אלינו, למקום של 'השומר' ביחס למציאות, מה ההשפעה החברתית שלנו. בעיקר מעלה שאלות". 

"בחרנו לפתוח את חגיגות ה-110 לתנועה בערב מיוחד שחיבר בין העבר של התנועה לבין חבריה וחברותיה בהווה וחלומותיהם לעתיד" אמרה רונית שניר, מזכ"לית השומר הצעיר. זכינו לראות יצירה שומרית מופלאה ומעוררת השראה". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאות חקלאים ורפתנים מכל רחבי הארץ צפויים להפגין ביום שני הקרוב, ה- 5.1, בשעה 09:00 בעשרה צמתים ברחבי הארץ זאת בעקבות רפורמת החלב אשר עשויה לפגוע אנושות בענף ולסגור כ-400 רפתות במושבים ובקיבוצים בפריפריה
3 דק' קריאה
מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח סיכם היום את שנת 2025 במושבים ובמרחב הכפרי על האתגרים הביטחוניים, החקלאים והקהילתיים.יפרח הדגיש כי אנחנו פותחים את שנת 2026 עם הרפורמה בענף החלב אשר
< 1 דק' קריאה
המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע נמנית עם הזוכים בפרס היוקרתי של מגן שר הביטחון, שהוענק אמש (ב') בטקס ממלכתי בראשות שר הביטחון ישראל כ״ץ, והרמטכ״ל רב אלוף אייל זמיר, שהתקיים במחנה "דיין". הפרס ניתן
2 דק' קריאה
היא נכנסה לחמ"ל של אשכול יממה לאחר 7.10, נאבקה למען שחרור החטופים, יזמה והובילה את "כוח גמה" ונלחמה בבג"צ כדי שקיבוצה, יחד עם אורים וגבולות, יקבל הכרה מהמדינה כקיבוץ מפונה. ליאורה סלע-דוד מצאלים מסכמת תקופה ארוכה ותובענית כראש מטה
6 דק' קריאה
ראש מרכז מורשת בגין, הרצל מקוב: "בבחירת הזוכים השנה, הוועדה עשתה נכון כשבחרה בשלוש נשים שפרצו מחסומים רבים ופעלו באופן אמיץ ונחוש למען האמת שלהן, ובארגון חלוצי שבא לחבר את הנוער לעבודת האדמה"  *תמונה ראשית:
2 דק' קריאה
נר רביעי של חנוכה, חזרו השמחה, האור והתקווה לדרך השדות באשכול. אותה דרך ששימשה לפני שנתיים וחודשיים כדרך מילוט כאובה עבור תושבות ותושבי המועצה בשעתם הקשה ביותר. הפעם חזרו אליה אחרת: מאות משפחות נסעו לאורך
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!