יבול שיא
הרפת והחלב
פתרונות לאתגרי המים בחקלאות

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת, איך מתמודדים הקיבוצים עם אתגרי המים

2 דק' קריאה

שיתוף:

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת, זיהוי דליפת מים בצינורות, ובר מים חכם שמזהה את המשתמש. אלה חלק מהאתגרים שאתם התמודדו המשתתפים בהאקתון של מרכז חדשנות כנרת בעמק הירדן 

ביום חמישי האחרון (25.11) התקיים האקתון, אירוע חדשנות מרתוני, בנושא אתגרי מים במאה ה-21, בהובלת מרכז חדשנות כנרת מבית צמח מפעלים משקי עמק הירדן, המכללה האקדמית כנרת וקק"ל בשותפות עם איגוד התעשיה הקיבוצית וקהילת המים של ישראל.  

בפרס הראשון זכתה קבוצה שהתמודדה עם האתגר שבבעיית דיגום וניטור מי שתיה בזמן אמת. כיום קיימת בעיה בבקרה מדויקת של איכות מי השתיה באופן רציף בכל העולם.

הקבוצה תעסוק באימוץ טכנולוגיות לניטור מיקרוביאלי רציף ומדויק ושידור תוצאות איכות המים בזמן אמת. 

בעיה נוספת שמחפשת פתרון היא זיהוי דליפת מים סמויה בצינורות טמונים. חלק מבעיית פחת המים בתשתיות נובע מדליפות מים סמויות המתרחשות בצינורות מוטמנים. 

האתגר הוא לזהות זיהוי מקדים ולאתר את המיקום המדויק של הדליפה, ללא צורך בחפירה או הטמעת מערכות מורכבות. 

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת

עידן אלינגולד, חבר קיבוץ אלומות, המגיע מתחום המו"פ השתתף באתגר: "הבנו  שזהו צורך אמיתי שמגיע מהשטח, מדובר על פחת מים של כ-10%, נתון מדאיג מאוד במיוחד במגזר הכפרי.

לאחר שאפיינו את האתגר ועברנו על המצב הקיים בדקנו את הטכנולוגיות שזמינות בשוק ומתפקדות, הבנו שחברות מערכות מים לחקלאות כבר מציעות פתרונות.

לאחר מכן בדקנו את הפתרונות המוצעים והבנו שהפתרון הנכון הוא להשתמש בכל היתרונות של הפתרונות השונים והגענו לפתרון אינטגרטיבי שעושה שימוש בהתחלה בצילום לווין, לאחר מכן ברחפן טרמי ובמקרה שיש זיהוי דליפה ודאי – שליחת צוות לשטח.

צמצום זמן הגילוי של הדליפה מסייע לנו לחסוך במים שהם משאב יקר בישראל. למעשה הפתרון מציע לכל קיבוץ או יישוב אפשרות לחסוך בעלויות ובמים". 

מענה לאתגרים בתחום המים

אתגרים נוספים הם התאמת השקיה למוליכות ההידראולית של הקרקע, הפיכת בר המים לחכם תוך זיהוי המשתמש והתאמה אישית של מזיגת המים, פיתוח שיטה לאיתור פגמים במיכלי ענק ועוד.  

"עצם רעיון ההאקתון ושיתוף הפעולה בין גורמים שונים להתמודדות עם אתגרים הוא הרוח החלוצית הקיבוצית בהתאמה לימינו היום", אומר גיל לין מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית, "והפעם, צעירים בגופם וברוחם באים להציע מענה לאתגרים בתחום המים, אשר תמיד היווה גורם משמעותי ביכולתה של ההתיישבות להתפתח.

מדינת ישראל תמיד נחשבה למדינה עם טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות, והתעשייה הקיבוצית מובילה בתחום זה גם כיום. מחובתנו להמשיך, להוביל ולחדש על מנת להתמודד עם האתגרים החדשים של ימינו." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן