יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 144185134

מהו מצב ההבשלה האידיאלי לקטיף מנגו?

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

מהו מצב ההבשלה האידיאלי לקטיף מנגו?: מי מאתנו קנה מנגו בעל מראה עסיסי ועל פניו גם בשל, אך כאשר הגיע לשלב החיתוך, גילה פרי בעל צבע חיוור או טעם תפל. ניסוי חדש שנערך על ידי המחלקה לאחסון תוצרת טרייה במיג״ל קריית-שמונה במימון משרד החקלאות ומועצת הצמחים, קובע את מועד ההבשלה המינימלי לקטיף פרי המנגו על מנת להביא לשוק פרי בשל, מתוק ועסיסי ובכך למנוע את שיווק הפרי טרם הבשלתו. המחקר נערך כחלק מפעילות משרד החקלאות לצמצום אובדן מזון. מדדי ההבשלה ישמשו לקביעת מועד הקטיף המומלץ בכל אחד מהזנים, יסייעו בהנחלתו של סטנדרט לאיכות פנימית ויביאו לצמצום אובדן פרי הנקטף במועד מוקדם מדי.

מהו מצב ההבשלה האידיאלי לקטיף מנגו?

בישראל מגדלים מנגו בהיקף של כ- 45,000 טון באזור סובב כנרת, עמק בית שאן ובערבה, כאשר מחצית מהתוצרת משווקת לצריכה מקומית ומחציתה האחרת מיוצאת לחו״ל. עונת הקטיף המומלצת היא בחודשים יולי-אוקטובר. עם זאת, חקלאים רבים בוחרים לקטוף את הפרי כבר בחודש יוני, טרם ההבשלה, על מנת להרוויח מהמחירים הגבוהים הנהוגים בשוק בתחילת העונה. התוצאה, ניחוח וטעם שאינם מאפיינים את הזן וצרכנים לא מרוצים.
המחקר התבצע בשלושה מבין הזנים הפופולאריים בישראל (“שלי״, “מאיה״ “וקיט״). כל זן נקטף בשלושה עד ארבעה מועדים, בהתאם למועדי הקטיף שביצעו החקלאים. כמחצית מהפירות שנדגמו, נבדקו במועד הקטיף כדי להגדיר את מצב הבשלתם. המחצית האחרת של הפירות עברה תהליך של הבחלה ואחסון עד תום חיי המדף, אז נבדקו שוב הפירות ונערכו להם מבחני טעימה.
בכל הזנים, נמצא כי טעם הפרי הלך והשתפר עם התקדמות עונת הקטיף. הטועמים הרגישו עלייה במתיקות הפרי, בעסיסיותו, בטעמו ובארומה, ככל שמועד הקטיף היה מאוחר יותר. הטועמים דירגו בציון נמוך את המנגו שנקטף במועד הקטיף הראשון. עוד הצביעו תוצאות המחקר, כי על אף שקצב הבשלת הפרי והשינוי בצבעו היו מהירים לאחר כשבוע על המדף, הרי שטעם הפירות שנקטפו במועד הקטיף הראשון והמוקדם, היה ירוד, בהשוואה לטעם הפרי שנקטף מאוחר יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

היחידה לחקלאות וחדשנות גולן יצאה לסיור מקצועי בדרום הארץ במטרה לקדם שיתופי פעולה, לחלוק ידע מקצועי וללמוד מהצלחות חקלאיות בדרום צוות היחידה לחקלאות וחדשנות גולן יצא השבוע לסיור מקצועי בערבה ובחבל אשכול, אזורים המאופיינים
2 דק' קריאה
פרמטה הישראלית מפתחת פתרונות מבוססי בינה מלאכותית לניהול בריאות הצמח בעולם החקלאות, שבו הטכנולוגיה המסורתית לעיתים מתקשה לעמוד בקצב המהיר של השינויים, חברת מדעי הנתונים הישראלית פרמטה, המתמחה בפתרונות מבוססי ראייה ממוחשבת לתעשיית החקלאות,
2 דק' קריאה
טראמפ יעלה מיסים על סחורה מיובאת לארה"ב, אבל הצעד הזה לבד לא יספיק בשביל להגן על החקלאות האמריקאית. המלחמה של השנה וחצי האחרונות והאקלים הפוליטי האנטישמי בעולם הם נורת אזהרה לישראל – אסור להיתפס
3 דק' קריאה
מתברר ש-7 באוקטובר ו-Nine Eleven היו יוזמות ממשלתית וגם הגז שאותו מרססים עלינו מטוסי סילון הוא הוראה מלמעלה. אשרי המאמין  בטור הקודם סיפרתי על פגישתי עם חבר שלי איציק בבית קפה שכונתי בחיפה.  איציק
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן