יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2025 07 09 153231

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח בדיון בועדת הפנים והגנת הסביבה בנושא הרחבת סמכות הותמ״ל והארכת תוקף קידום הבנייה במתחמים מועדפים:

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: עמית יפרח. צילום: מיכל הרדוף

״אנו מברכים את הועדה על דחיית ההצבעה ודרישת יו״ר הועדה לנתונים מרשות מקרקעי ישראל על היקף הפגיעה בשטחים החקלאיים ועל אחוז המימוש של תכניות הבנייה.

חוק הוותמ”ל הפך עם השנים מכלי חירום זמני לכלי תכנוני אגרסיבי, הפוגע קשות בקרקע החקלאית, בחקלאים ובביטחון המזון של מדינת ישראל. 

תוכניות הוותמ״ל פוגעות בצורה לא מידתית בשטחים חקלאיים בייצור המקומי ובחקלאות הישראלית .  אנחנו, יחד עם המרכז לשלטון האזורי והמועצות האזוריות, מתנגדים באופן חד, ברור ונחרץ להמשך הותמ״ל  ונמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותנו כדי לעצור אותו ככלי דורסני וחסר אחריות״. 

יפרח מוסיף: ״לאחר השבעה באוקטובר מדינת ישראל הבינה שללא היכולת לייצור חקלאי מקומי, אין לנו זכות קיום. ולכן מדינת ישראל קיבלה החלטה להגדיל את התוצרת החקלאית ב-30 אחוז ואם תימשך המגמה לפגיעה בשטחים חקלאיים במסגרת הותמ״ל, הועדה הזאת תחטא להחלטת הממשלה ותיפגע בעתיד החקלאות. אנחנו מבקשים להמשיך את הוראת השעה ולא על חשבון המגזר החקלאי. אלא באמצעות הגדלת ההתחדשות העירונית. אני מברך את הועדה על הדיון. נמשיך לעקוב על מנת להדוף ניסיונות לפגיעה בחקלאות  והמרחב הכפרי כולו״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן