יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 03 03 150743

מסייעים לחקלאים בזמן מלחמה: השומר החדש ו- SparkIL יספקו לחקלאים ולעסקים קטנים שנפגעו במהלך המלחמה הלוואות חירום ללא ריבית

2 דק' קריאה

שיתוף:

המלחמה בעזה והעימות הצבאי בצפון, יצרו בקרב משקים חקלאיים ועסקים קטנים נוספים אתגרים וקשיים כלכליים – תזרימיים. השומר החדש ו- SparkIL יוצאים במיזם חדש שיספק להם אפשרות לקבלת הלוואת חירום של עד 100,000 ₪ בפריסה לחמש שנים, ללא ריבית במטרה להקל עליהם ולאפשר את המשך הפעילות העסקית. 

הלוואות יינתנו באמצעות פלטפורמת אתר SparkIL המחברת בין החקלאי לבין נותני ההלוואה שמבקשים לעשות מעשה טוב ולעזור מסכום סמלי של 50 ₪ ומעלה, ומייצרת חשיפה ושקיפות מלאה על השימוש בהלוואה עם שמו ותמונתו של החקלאי, פירוט על המשק שבבעלותו והצורך בהלוואה. במסגרת הפלטפורמה, החקלאי מעדכן את המלווים שלו באופן שוטף, כיצד ההלוואה משמשת אותו לקידום העסק. 

השפעות המלחמה ניכרות היטב על כל המשק ועל ענף החקלאות בפרט ואין ספק כי הנזקים הכלכליים להם חשופים החקלאים בימי המלחמה, משפיעים באופן מיידי על האפשרות להמשיך ולקיים את העסק הכה חיוני לביטחון המזון הישראלי בהווה ובעתיד. 

בשל כך, בחרו השומר החדש ו- SparkIL לאפשר לחקלאים תנאי הלוואה יוצאי דופן, ללא כל רווח כלכלי, במטרה לאפשר "חמצן" כלכלי, באופן מידי וללא מעמסה כלכלית נוספת. במסגרת המיזם, נקבעו תנאים הוגנים לקבלת הלוואה שתינתן באופן מיידי לחקלאים שנפגעו במלחמה זו, שהכנסתם עד 2 מיליון ₪ והם פועלים לפחות שנה. בנוסף על כך, ארגון השומר החדש יספק ליווי "מנטורינג" אישי לחקלאים, בתחומים שונים, בהתאם לצורך ולדרישה. הארגון יגייס לטובת העניין מומחים לתחומים שונים שיסייעו לחקלאים, בין היתר, בהתנהלות כלכלית נכונה בעסק בעת חירום, ניהול נכון של כח האדם, ליווי מקצועי בתחומי החקלאות, ייעוץ שיווקי ועוד.

בסקר מיוחד שערכו לאחרונה בשומר החדש בקרב חקלאים עולה כי 90% מחקלאי ישראל מעידים על פגיעה במשקים בעקבות המלחמה בנוסף להשפעת עזיבתם של העובדים הזרים. 35% מהמשקים בעוטף עצרו לגמרי את פעילותם, על פי הסקר, 84% מחקלאי ישראל סבורים שיש פגיעה בביטחון התזונתי הישראלי ו-90% מחקלאי העוטף העידו על מחסור חמור בידיים עובדות. בנוסף, אחוזים גבוהים מבין הנשאלים מעידים כי הנזק לתוצרת החקלאית הוא רב, מה שיכול להשפיע על כמות התוצרת שתצא למכירה לציבור במהלך שנת 2024. כדי לחזק את האפשרות להמשיך ולהתקיים כלכלית, בחנו הארגונים השותפים, השומר החדש ו- SparkIL, את תועלת המיזם ומצאו כי סיוע כלכלי שלא מחייב את החקלאי בהוצאות נוספות, הוא הכרחי בימים אלה. 

יואל זילברמן, מייסד ומנכ"ל השומר החדש: ״בימים שבהם חקלאי ישראל אוחזים בקרקע ומייצרים מזון בתקופה של אי ודאות, הממשלה טרם נתנה פיצויים וסיוע לחקלאים. יצרנו יוזמה משותפת עם ארגון SparkIl, במטרה לשמור על החקלאים, לחזק את יכולתם התזרימית כדי להמשיך לעשות חקלאות ולהאמין שיוכלו לעבור בהצלחה את המשבר הגדול שהם חווים מאז ה7 באוקטובר ואף לצאת ממנו מחוזקים. ההלוואות הללו הן רק ההתחלה במהלכי הסיוע רחבים יותר שאנו מתכננים, כולל חיבור עם השקעות ופיתוחים טכנולוגיים״.

נעמה אור מנכלית Spark IL: "בתקופה שבה אנו נמצאים, תוך כדי לחימה, ישנם מאות חקלאים שזקוקים לעזרתנו כדי להשתקם, לבנות ולפתח את המשק שלהם מחדש. יש לנו את הזכות בSparkIL מצד אחד לעזור ולסייע לבעלי המשקים החקלאיים בשיתוף השומר החדש, באמצעות הלוואות ללא ריבית בתנאים הטובים ביותר ומצד שני לעודד את אזרחי ישראל לתמוך בעסקים שנקלעו לקשיים בכך שכל אחד יכול לבחור את החקלאי שהוא רוצה לסייע לו על הפלטפורמה שלנו, ולתת הלוואה סמלית החל מ-50 ₪ בלבד, שיחזרו אליהם כהלוואה חברתית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן