יבול שיא
הרפת והחלב
מסילת העמק

מסילת מנשה: מסילת מנשה תחבר בין מסילות הצפון לטובת מטענים

2 דק' קריאה

שיתוף:

באזור שבין כפר יהושע לכפר ברוך תתחבר מסילת מנשה לרכבת העמק, שמתחברת לחיפה

המועצה הארצית לתכנון ובנייה מקדמת פרויקט תחבורה מרכזי לאזור הצפון – מסילת מנשה. המסילה המתוכננת נועדה להוציא רכבות מטענים מתוך חיפה, ובכך להגדיל את קיבולת מסילת החוף לרכבות נוסעים – וכן, לקצר את זמן הנסיעה של תושבי אזור העמקים ברכבת בדרכם לאזור מרכז הארץ ודרום הארץ.

בישיבה שנערכה באחרונה אישרה המועצה הארצית הנחיות חדשות להכנת תסקירי השפעה על הסביבה של שתי התוכניות למימוש פרויקט מסילת מנשה. תוכנית אחת – בין אזור מושב אחיטוב בעמק חפר למחלף עירון ותכנית שנייה – בין מחלף עירון עד לחיבור עם מסילת העמק. רוב התוואי של הקטע השני יעבור במנהרה. בהנחיות שהכינה המועצה להכנת תסקירי ההשפעה על הסביבה, נכתב כי "תוואי המסילה מתאפיין ברגישות רבה מבחינה סביבתית, ולפיכך עיקר הדגש צריך להינתן בבחינת חלופות במרחב שבין כביש 65 לכביש 6."

יש לציין כי באחרונה החליטה המועצה הארצית לתכנון ובנייה, במינהל התכנון של משרד האוצר, לקדם את הכנת שתי תכניות מתאר ארציות חדשות, שיחדיו יציעו תוואי למסילת רכבת חדשה: מסילת מנשה שתונח בין אזור מושב אחיטוב בעמק חפר למסילת רכבת העמק המתחברת לחיפה.

המסילה תהיה המקטע הצפוני של פרויקט המסילה המזרחית, שאמור ליצור חלופה למסילת החוף. כבר בימים אלה מקודם המקטע הדרומי של הפרויקט לביצוע על ידי רכבת ישראל, בהסתמך על תוכנית מאושרת משנת 2012, להקמת תוואי מסילת רכבת חדשה – מלוד למזרח חדרה. באזור שבין כפר יהושע לכפר ברוך תתחבר מסילת מנשה לרכבת העמק, שמתחברת לחיפה.

חלופת מסילת עירון 

מסילת עירון הייתה חלופה למסילת מנשה, אשר תוכננה להסתעף מצומת רמז לכיוון צפון-מזרח ולהתחבר למסילת העמק בקרבת תחנת הרכבת עפולה. במסגרתה תוכננה תחנה אפשרית ליד העיר חריש. לפני אום אל פחם המסילה נועדה להיכנס למנהרה שתחצה את העיר ותמשיך עד לאזור מגידו ומשם לאורך כביש הסרגל ותתחבר למסילת העמק ממערב לתחנת עפולה. במסגרת תוכנית זו המסילה תוכננה להיות רחוקה יותר ממסילת החוף ולכן הייתה מאפשרת שירות לנוסעים הנמצאים באזורים חדשים, לעומת מסילת מנשה אשר מהווה ציר "עוקף חיפה". תוכנית זו בוטלה בפברואר 2019 עקב הצורך במינהור ארוך מאוד ויקר דרך ואדי ערה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עינב קרנר מכפר אביב עיתונאית, כתבת הצרכנות והתעופה של גלי צה"ל ומופיעה לעיתים קרובות בערוצי הטלוויזיה * את לימודי העיתונות התחילה בגיל 37 עם משפחה וילדים – והגשימה מאווים כמוסים מילדות * למרות שרבים
9 דק' קריאה
ההרכב המוסיקלי "דאבל קאסט" המורכב מנגנים, תושבי גבול הצפון, היווה מזה למעלה משנה של מלחמה מתמשכת, הוכחה ניצחת לחוסן ותקומה. ההישרדות הפיזית של אחד מחברי הלהקה, דרך ההופעות למפונים ועד לחזון לשוב ולהפריח את
4 דק' קריאה
מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח: "גם ב-7 באוקטובר וגם במחנות ההשמדה בשואה, גורלם של הנרצחים הוא נורת האזהרה שלנו. אנחנו פה להדגיש את התקומה של העם היהודי להרים ראש, להילחם על עתידנו ולומר –
3 דק' קריאה
התערוכה המרגשת "דיוקן בין דורי" נולדה ממפגשים בין תלמידי מגמת האומנות של התיכון האזורי עין גדי ובין ותיקי הקיבוץ, פרי יוזמתה של עדי פקט שזו שנת ההוראה הראשונה שלה  *תמונה ראשית: עדי פקט. "יצרתי
3 דק' קריאה
בספר המבוסס על חוויותיו כמפקד מוצב בתקופה בה החזיק צה"ל ברצועת הביטחון בלבנון ובה גם הפציע ארגון "ארבע אימהות", מבקש יפתח גיא, בן כפר גלעדי, לחנך את הדור הצעיר להפוך את סימני הקריאה הנוקשים
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן