פקיד היערות הראשי בחן את ההשגה על בקשת הכריתה במסגרת פרויקט "אופני דן" וביטל את אישורי הכריתה והעתקה שניתנו עבור 143 עצים בוגרים ובעלי ערכיות גבוהה
פקיד היערות הראשי: "לא יאושרו עוד כריתות לאורך דרך נמיר בין רחובות לבנון ואיינשטיין, לטובת סלילת שביל אופניים, ויש להיצמד ולפתח את השביל הקיים בצידה המערבי של דרך נמיר"
אגף יער ואילנות במשרד החקלאות ופיתוח הכפר קיבל לטיפולו השגה בגין רישיון לכריתת 385 עצים בוגרים, והעתקם של 29 עצים נוספים במסגרת פרויקט "אופני דן" של נתיבי ישראל ועיריית תל-אביב-יפו. הפרויקט מיועד ליצור רשת שבילי אופניים בגוש דן בין הרצליה בצפון, לראשון לציון בדרום. בתחום העבודות במקטע זה נסקרו 1,509 עצים הנטועים לאורך דרך נמיר, בין רחובות "חיים לבנון" ל"קק"ל", כאשר 242 מהעצים בגינם נדרש רישיון הכריתה והעתקה הם בכלל עצי שיטה כחלחלה מזן פולש, שיש לכרותם לצורך שימור נופי וסביבתי, ללא קשר למהות ותכנית הפרויקט.
לאחר שבחן את כלל הטיעונים מצד המבקשות ומצד המשיגים, קבע פקיד היערות, כי 143 מהעצים בגינם נדרשו אישורי הכריתה והעתקה הינם עצים בוגרים בעלי ערכיות גבוהה ואף גבוהה מאוד, בניגוד לטענת מגישי הבקשה. עצים אלה, כך לפי פקיד היערות הראשי במשרד החקלאות, ד"ר ארז ברקאי, הם בעלי תרומה רבה לנוף, לסביבה ולמערכת האקולוגית, והם משמשים כחיץ ממשי מפני רעש וזיהום אוויר בין ציר התנועה הסואן, לבין בתי המגורים שמעבר להם. יתר העצים בגינם נדרשה האישור הם, כאמור, עצי שיטה, מזן פולש בכל אמת מידה נופית, סביבתית ואקולוגית, ועל כן הם מאושרים לכריתה גם ללא קשר לתכלית הבקשה והפיתוח.
ד"ר ברקאי מסביר כי: "במקטע הדרומי של דרך נמיר, קיים כבר שביל אופניים. לא הגיוני בשום אמת מידה סביבתית, לדרוש כריתה של עצים רבים ונוספים עבור תשתית זו, כאשר היא כבר קיימת בפועל בחתך הרחוב". עוד מבהיר ד"ר ברקאי כי: "לא יאושרו עוד כריתות לאורך דרך נמיר בין רחובות לבנון ואיינשטיין, לטובת סלילת שביל אופניים, ויש להיצמד ולפתח את השביל הקיים בצדה המערבי של דרך נמיר".
עוד מבקש לציין פקיד היערות הראשי במשרד החקלאות, כי לדידו, נכון היה לערוך את סקר העצים עוד במהלך שלבי התכנון הראשונים בשנת 2016, מה שהיה מאפשר לגבש תכנית המתחשבת בערכם של העצים מבעוד מועד, ולא כפי שנעשה. כעת, לאור מצב הדברים, נדרשים שינויים בביצוע התוואי שנקבע. בעקבות זאת, המבקשות, נתיבי ישראל ועיריית תל-אביב נדרשות להגיש לפקיד היערות הראשי תכנון חלופי הכולל סקר עצים בצידה המערבי של דרך נמיר, תוך קיום מאמץ מרכזי לתכנון המטיב עם העצים הנטועים באזור, ומצמצמם למינימום הנדרש את כריתות הנדרשות לשם סלילת ציר האופניים.