סכום התמיכה יעמוד על כ-1.3 מיליון ש"ח • המטרה: מתן תמיכה לחקלאים לצד הפחתת יוקר המחייה בישראל • על פי נתוני משרד החקלאות: בישראל ישנם כ-1.2 מיליון דונם לרעייה
לטובת קידום הפריון בענף ולהבטחת המשך שמירת השטחים הפתוחים במדינת ישראל, יתמוך משרד החקלאות וביטחון המזון במגדלי בקר לבשר במרעה בהיקף של כ-1.3 מיליון ש"ח לשנה לשנים 2026-2025. התמיכה תינתן למגדלי בקר הרועים את עדריהם בשטחים בהיקף של כ-1.2 מיליון דונם המוקצים באמצעות חוזי רעייה.
התמיכה ניתנת במסגרת יישום החלטת ממשלה, שנועדה להגדיל את התחרותיות בענפי החלב והבקר לבשר, לצד הפחתת יוקר המחייה, המחליפה מכסים בתמיכות והיא תולדה של הסכמים שנחתמו בין משרד האוצר, משרד החקלאות וארגון מגדלי הבקר לבשר בשנים 2014 ו-2016, בהם הוחלט על הפחתת ההגנה המכסית על ייבוא עגלים ובשר בקר טרי, בתמורה לתמיכות לחקלאים.
בתוך כך, יושם דגש מיוחד על התייעלות הענף, תוך שיפור התפוקה והיעילות של עדרי הבקר באמצעות השקעה במיכון מתקדם וחדשני, טכנולוגיות חדשות, ציוד ייעודי ותשתיות, קידום הזנה, בריאות העדר, צמצום נזקי גניבות וטריפות, ניטור ומעקב ועוד. שיעור התמיכה יעמוד על 60% מההשקעה.
סמנכ"ל מימון והשקעות במשרד החקלאות וביטחון המזון, יוסי שטיינברג: "תמיכה זו מהווה נדבך מרכזי במדיניות משרד החקלאות וביטחון המזון לחיזוק המגדלים בשטח, באמצעות תמיכות המיועדות להבטיח את המשך פיתוח הענף. התמיכה תאפשר למגדלי הבקר להשתפר וליישם טכנולוגיות חדשניות, לשפר את היעילות הכלכלית והחקלאית, ולהבטיח את חוסנו של ענף הבקר לשנים הבאות. חיזוק הענף אינו רק מהלך כלכלי אלא הוא גם נדבך אסטרטגי בשמירה על ביטחון המזון הלאומי והגנה על השטחים הפתוחים, שהם נכס סביבתי, חקלאי וביטחוני עבור אזרחי המדינה".