יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1924644518

משרד החקלאות ופיתוח הכפר מגבש מענה לסיוע לחקלאים בנושא פשיעה חקלאית, ומזמין חקלאים לשתף בתובנות מהשטח

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

משרד החקלאות ופיתוח הכפר קורא לציבור החקלאים והחקלאיות ובפרט אלה שהתמודדו עם תופעות של פשיעה חקלאית, לקחת חלק בתהליך שיתוף ציבור ייעודי העוסק בפשיעה חקלאית במטרה לשתף בתובנות מהשטח בנוגע לתופעה. המפגשים יתקיימו בשיתוף המשרד לביטחון פנים.

פשיעה חקלאית מחולקת למגוון עבירות מתחום המשפט המינהלי והפלילי. למרות שהסמכות לפעול בתחום זה נתונה בידי המשרד לביטחון פנים וגורמי האכיפה השונים, משרד החקלאות כרגולטור של החקלאות הישראלית ונותן השירות המרכזי לחקלאים בישראל, החל בגיבוש התכנית במטרה לתת מענה לצרכים מהשטח, וכצעד אופרטיבי ראשון שלה, יתקיים, כאמור, הליך שיתוף ציבורי נרחב.

לפשיעה חקלאית השלכות שליליות רחבות היקף על תחושת הביטחון הלאומי של תושבי מדינת ישראל, אך החקלאים, בעלי החיים במשק והתוצרת החקלאית, הם הקורבנות המרכזיים שלה. פשיעה חקלאית יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון עבירות, לרבות של גניבה או השחתה של תוצרת חקלאית, בעלי חיים, ציוד חקלאי ואמצעי ייצור; הצתת שטחים חקלאיים; הסגת גבול וגביית דמי חסות במרחב הכפרי ועוד.

על מנת לגבש סל כלים אפשריים עבור החקלאים, לקדם שיתופי פעולה ולסייע להם להתמודד עם התופעות הללו בצורה מיטבית, משרד החקלאות מעוניין להבין לעומק את החוויה האישית של מי שעבר אירוע פשיעה כזו, וכך לגבש מדיניות ממשלתית נרחבת כמענה לתופעה, ולהתאים פתרונות, למידע שזורם מהשטח.

אירנה אטינגר
אירנה אטינגר-וויינשטיין

אירנה אטינגר-וויינשטיין, המשנה למנכ"לית משרד החקלאות ופיתוח הכפר: "ראשית ברצוננו לשמוע את החקלאים, מה מפריע להם, מהו הסיוע שהם מבקשים ומה לדעתם הפתרונות האידיאליים לנושא. הכוונה שלנו בסוף התהליך שמוקד השירות של משרד החקלאות ייתן מענה בטלפון: 6016* למגוון הבעיות בתחום הפשיעה החקלאית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן