יבול שיא
הרפת והחלב
שום צילום יונתן האודר

משרד החקלאות יתמוך במגדלי השום היבש בכ-3 מיליון ש"ח

2 דק' קריאה

שיתוף:

במטרה לנסות לבסס את יכולת הייצור המקומי, זאת באמצעות עידוד החקלאים לזרוע שום בעונה הנוכחית

משרד החקלאות פתח בתוכנית דחופה לעידוד זריעת שום בעונה הנוכחית (סתיו 2023) ולהשאיר את היבול לשיווק לשום יבש, ולשמור זרעים לזריעה בעונה הבאה. כך הודיע השבוע צביקה כהן, סמנכ"ל בכיר להשקעות ומיון במשרד החקלאות.

בהודעה שפירסם כהן נכתב כי: "משרד החקלאות רואה בדאגה רבה, את דעיכת ענף השום המקומי בעקבות הסרת ההגנה המכסית במרץ 2022 . והחשש כי הצרכנים יהיו תלויים לחלוטין בשום מיבוא כמעט בלעדי מסין.

"כאמור, ההגנה המכסית ירדה באבחה, אך עדין לא סוכמה התמיכה הישירה מול משרד האוצר. לאור זאת החליט המשרד החקלאות ופיתוח הכפר, לפעול בתכנית דחופה, במטרה לנסות לבסס את יכולת הייצור המקומי, זאת באמצעות עידוד החקלאים לזרוע שום בעונה הנוכחית (סתיו 2023) ולהשאיר את היבול לשיווק לשום יבש, ולשמור זרעים לזריעה בעונה הבאה. לצורך כך יעמיד המשרד תקציב של עד  3 מיליון שקלים לתמיכה ישירה. בנוסף יעמיד המשרד סכום נוסף של 250 אלף ₪, על מנת לייצר חומר ריבוי נקי מווירוסים.

"נוהל מסודר בנושא התמיכה הישירה, ניתן יהיה לפרסם, הכי מוקדם רק לאחר חגי תשרי, ואילו הזריעה אמורה להתחיל כבר בשבועות הקרובים. לאור זאת מצרף המשרד, כבר בשלב זה את עקרונות התמיכה הישירה, במטרה לאפשר למגדלים המעוניינים בתמיכה להתארגן בהתאם:

להלן עקרונות התמיכה הישירה:

1. יוקצה תקציב של עד 3 מיליון ₪ לטובת תמיכה ישירה לחקלאים, שיזרעו שום בעונה הנוכחיות, ויתחייבו לאסוף אותו רק כשום יבש, כולל השארת כמות מסוימת של שננות לצרכי ריבוי לעונה הבאה.

2. המענק לדונם לא יעלה על 3,000 ₪.

3. כתב אישור יינתן לחקלאים הזכאים רק לאחר פרסום קול קורא ושיפוט הבקשות במהלך שנת 2023. התשלום יבוצע בשתי פעימות בשנת 2024 בהתאם לפירוט הבא:

  • פעימה ראשונה בשיעור של 75% מהסכום בכתב האישור, תשולם בעת הוכחת איסוף שום יבש ,לא לפני חודש מאי 2024 (דוח ביצוע יבוצע על ידי המחוז).
  • הפעימה השנייה, תשלום לאחר הוכחת המגדל כי, השאיר כמות שננות של בין 15%- 20% לפחות, לזריעה בעונה הבאה, זאת באמצעות בדיקה של כמות השננות שלא הוכנסה לקירור  (דוח ביצוע יבוצע על ידי המחוז ומדריך שה"מ)

בהודעה צוין כי: "היקף התמיכה לכל מבקש תוגבל בשלב הראשון עד 200 דונם. היה וסך הבקשות לא יגיע ל-1,000 דונם, ניתן יהיה לקבל מענק עד היקף של 300 דונם למגדל. היה והביקוש הכולל יעלה על 1,000 דונם,  סכום המענק יופחת באופן יחסי בהתאמה לכל המגדלים, אך לא פחות מ-2,500 ₪ לדונם, במידה ועדין יהיה ביקוש גדול יותר יתבצע קיצוץ יחסי בסך הדונמים המבוקשים.

"נבהיר בנוסף כי הודעה זו אינה מהווה התחייבות לתשלום, ההתחייבות לתשלום תונפק רק לאחר פרסום נוהל התמיכה ושפוט הבקשות בוועדת התמיכות."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לפני מספר חודשים הייתי אמורה להעביר הרצאה בנושא "רווחת היונק" בקורס מנהלי רפתות, שהתקיים במדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות. לצערי, בסופו של דבר ההרצאה לא יצאה לפועל ולכן החלטתי לשבת ולכתוב עבור המשתתפים בקורס
7 דק' קריאה
כתבו: דר' יהונתן ברקוביץ ודר' דן גלסר וטרמרקט – ר.ו.מ (רפואה וטרינרית מתקדמת) ברפת החלב הישראלית, ייצור החלב הלך ועלה בעשורים האחרונים. זאת הודות להתקדמות גנטית, ניטור מתקדם, ניהול ספר עדר והתקדמות ממשקית. עם זאת,
6 דק' קריאה
בעידן שבו הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר, עולם החקלאות לא נשאר מאחור. אחד מהחידושים המרתקים שמופיעים לאחרונה הוא השימוש במציאות רבודה (AR) לשיפור ניהול שטחים חקלאיים. פרויקט משותף בין חברת Ceres Imaging ואוניברסיטת קליפורניה, דייוויס,
< 1 דק' קריאה
יו"ר שולחן מגדלי המנגו במועצת הצמחים: "בשנת 2024 צרכו הישראלים כ-43 אלף טון מנגו, עלייה של כ-18% ביחס לשנת 2023" בכנס 'ענף המנגו' השנתי של מועצת הצמחים, מו"פ צפון-מיגל ושה"מ במשרד החקלאות בשנת 2024
4 דק' קריאה
במפגש חקלאי מקיף שנערך במרץ בחיספין, הציגו "מי גולן" והיחידה לחקלאות וחדשנות פתרונות מעשיים לקראת עונת ההשקיה המאתגרת שבפתח. הכנס, שמשך אליו מעל מאה חקלאים מרחבי הגולן, התמקד בהיערכות מיטבית למציאות המורכבת של מחסור
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן