יבול שיא
הרפת והחלב
שום צילום יונתן האודר

משרד החקלאות יתמוך במגדלי השום היבש בכ-3 מיליון ש"ח

2 דק' קריאה

שיתוף:

במטרה לנסות לבסס את יכולת הייצור המקומי, זאת באמצעות עידוד החקלאים לזרוע שום בעונה הנוכחית

משרד החקלאות פתח בתוכנית דחופה לעידוד זריעת שום בעונה הנוכחית (סתיו 2023) ולהשאיר את היבול לשיווק לשום יבש, ולשמור זרעים לזריעה בעונה הבאה. כך הודיע השבוע צביקה כהן, סמנכ"ל בכיר להשקעות ומיון במשרד החקלאות.

בהודעה שפירסם כהן נכתב כי: "משרד החקלאות רואה בדאגה רבה, את דעיכת ענף השום המקומי בעקבות הסרת ההגנה המכסית במרץ 2022 . והחשש כי הצרכנים יהיו תלויים לחלוטין בשום מיבוא כמעט בלעדי מסין.

"כאמור, ההגנה המכסית ירדה באבחה, אך עדין לא סוכמה התמיכה הישירה מול משרד האוצר. לאור זאת החליט המשרד החקלאות ופיתוח הכפר, לפעול בתכנית דחופה, במטרה לנסות לבסס את יכולת הייצור המקומי, זאת באמצעות עידוד החקלאים לזרוע שום בעונה הנוכחית (סתיו 2023) ולהשאיר את היבול לשיווק לשום יבש, ולשמור זרעים לזריעה בעונה הבאה. לצורך כך יעמיד המשרד תקציב של עד  3 מיליון שקלים לתמיכה ישירה. בנוסף יעמיד המשרד סכום נוסף של 250 אלף ₪, על מנת לייצר חומר ריבוי נקי מווירוסים.

"נוהל מסודר בנושא התמיכה הישירה, ניתן יהיה לפרסם, הכי מוקדם רק לאחר חגי תשרי, ואילו הזריעה אמורה להתחיל כבר בשבועות הקרובים. לאור זאת מצרף המשרד, כבר בשלב זה את עקרונות התמיכה הישירה, במטרה לאפשר למגדלים המעוניינים בתמיכה להתארגן בהתאם:

להלן עקרונות התמיכה הישירה:

1. יוקצה תקציב של עד 3 מיליון ₪ לטובת תמיכה ישירה לחקלאים, שיזרעו שום בעונה הנוכחיות, ויתחייבו לאסוף אותו רק כשום יבש, כולל השארת כמות מסוימת של שננות לצרכי ריבוי לעונה הבאה.

2. המענק לדונם לא יעלה על 3,000 ₪.

3. כתב אישור יינתן לחקלאים הזכאים רק לאחר פרסום קול קורא ושיפוט הבקשות במהלך שנת 2023. התשלום יבוצע בשתי פעימות בשנת 2024 בהתאם לפירוט הבא:

  • פעימה ראשונה בשיעור של 75% מהסכום בכתב האישור, תשולם בעת הוכחת איסוף שום יבש ,לא לפני חודש מאי 2024 (דוח ביצוע יבוצע על ידי המחוז).
  • הפעימה השנייה, תשלום לאחר הוכחת המגדל כי, השאיר כמות שננות של בין 15%- 20% לפחות, לזריעה בעונה הבאה, זאת באמצעות בדיקה של כמות השננות שלא הוכנסה לקירור  (דוח ביצוע יבוצע על ידי המחוז ומדריך שה"מ)

בהודעה צוין כי: "היקף התמיכה לכל מבקש תוגבל בשלב הראשון עד 200 דונם. היה וסך הבקשות לא יגיע ל-1,000 דונם, ניתן יהיה לקבל מענק עד היקף של 300 דונם למגדל. היה והביקוש הכולל יעלה על 1,000 דונם,  סכום המענק יופחת באופן יחסי בהתאמה לכל המגדלים, אך לא פחות מ-2,500 ₪ לדונם, במידה ועדין יהיה ביקוש גדול יותר יתבצע קיצוץ יחסי בסך הדונמים המבוקשים.

"נבהיר בנוסף כי הודעה זו אינה מהווה התחייבות לתשלום, ההתחייבות לתשלום תונפק רק לאחר פרסום נוהל התמיכה ושפוט הבקשות בוועדת התמיכות."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מגדלי תפוחי אדמה מכל הארץ, התכנסו ב-19 בפברואר בקריה החקלאית להיפגש עם מדריכים וחוקרים בתחום, ולשמוע על המחקרים החדשים שנעשו בתפוחי האדמה לאחר דברי הפתיחה של זיו מי-טל, מדריך ירקות בשה"מ,  סיכם אברהם ארליך
3 דק' קריאה
חוקר ראשי: דר׳ תמר אזולאי-שמר מנהל המחקר החקלאי, נווה -יער מדריך שה״מ״ שי צעידי שותפים: דר׳ דנה חרובי מנהל המחקר החקלאי, בית-דגן, דר׳ יובל כהן מנהל המחקר החקלאי, בית-דגן, דר׳ מרק-פרל  אגרו-מטאורולוגיה האגף לשימור
3 דק' קריאה
כדי לענות על שאלה זו, ביקרתי בכפר הנוער בן שמן, נושא הדגל של החינוך החקלאי בישראל, והופתעתי לטובה *תמונה ראשית: מרכז המשק כלי בראון (משמאל) והסמנכ"ל משה בן שושן, בגן הזואולוגי "אם חקלאות כאן,
5 דק' קריאה
הזית הוא אחד הגידולים החקלאיים החשובים והנפוצים ביותר בעולם בכלל, ובארץ בפרט. שיטת איסוף הזיתים משפיעה באופן ישיר על איכות המסיק ועל יעילות העבודה. במהלך השנים פותחו סוגים שונים של מנערות זיתים. לכל שיטת
7 דק' קריאה
משבר האקלים, שבליבו התחממות גלובלית, כבר משפיע עלינו כיום, והתחזיות צופות החמרה נוספת. כל אחת מהשנים בעשור האחרון מדורגת כאחת מעשר השנים החמות ביותר שתועדו, כששנת 2023 דורגה כשנייה הכי חמה ושנת 2024 כראשונה.
5 דק' קריאה
היחידה לחקלאות וחדשנות גולן יצאה לסיור מקצועי בדרום הארץ במטרה לקדם שיתופי פעולה, לחלוק ידע מקצועי וללמוד מהצלחות חקלאיות בדרום תמונה ראשית: אנשי צוות חוות היישום וההכשרה- אלדד עפרוני, עדי מנור וריטה מונדר לומדים מחקלאי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן