יבול שיא
הרפת והחלב
מתי זהבי

מתי זאבי, קיבוץ עין הנציב, מנהל קהילה בקיבוץ שדה נחום ובישוב המתהווה מיטל

2 דק' קריאה

שיתוף:

איתמר מטיאש, מנהל אגף קהילה במועצה האזורית עמק המעיינות 

מתי השתתף בהכשרה הראשונה של מנהיגות צעירה בהובלת המועצה האזורית עמק המעיינות, בשנים 2015-2013, והיה המשתתף הצעיר ביותר בקורס. 

החלטתו לעבור למגזר הציבורי הגיעה לאחר ההבנה שיש בו את הכוחות והיכולות להשפיע על קהילות ועל ציבור גדול. בשנת 2018 היה ראש מטה הבחירות של יורם קרין, ראש המועצה, ובנה 24 מטות יישוביים. 

לאחר הבחירות החליט "לקפוץ למים" ונבחר בגיל 32 לניהול קהילה בקיבוץ שדה נחום. עם כניסתו לתפקיד קיים סבב שיחות עם מנהלי קהילות ותיקים על מנת לקיים למידה וחשיבה לכניסה לתפקיד בצורה טובה שתחבר אותו בראש ובראשונה לאנשים.

בנוסף, יזם סבב מפגשים של תושבי שדה נחום בבתיהם. תוך מספר שבועות נערכו מפגשים בהם פגש למעלה מ-175 חברות וחברים, תושבות ותושבי הקיבוץ.

מתי אסף את כלל הדברים שנאמרו, הבין את הצרכים של קהילת שדה נחום, ועל בסיסם בנה תוכנית עבודה לאורה הוא עבד ועובד עד היום. 

בעבודתו השוטפת, מתי משכיל לעבוד עם הקהילה, לשתף מעגלים רחבים ומגוונים בנושאים שונים בחיי היום יום הקיבוצי, כל זה תוך רתימת שותפים רבים: מהאגודות השונות הפועלות בקיבוץ, המועצה האזורית, התנועה הקיבוצית ועוד. 

דוגמה לכך היא בניית תקציב הקהילה שנעשתה ביחד עם כל קהילת שדה נחום. לשם כך נבנתה תוכנית עבודה של שלושה מפגשים ביחד עם אגף קהילה במועצה. 

לאחר מכן כינס מתי מפגש קהילתי משמעותי ששם את סוגיית התקציב השנתי כסוגיה ערכית חברתית. המפגש התקיים בדשא המרכזי והשתתפו בו כ-150 חברי אגודה.

האירוע כולו הונחה בהתנדבות על ידי 10 מנחים בוגרי קורס המנהיגות האזורי של המועצה ממגוון יישובי עמק המעיינות. האירוע היה מוצלח ביותר, והתקציב עבר ב-100% תמיכה. 

בנוסף לעבודתו בקיבוץ שדה נחום, מתי מנהל כשנה וחצי את הישוב מיטל, ישוב מעורב לדתיים וחילונים שנמצא בשלבי הקמה על הר הגלבוע. מתי מתמודד עם אתגר קהילתי בישוב שבו 14 משפחות חיות בשכונה זמנית על ההר וכ-30 משפחות נוספות שהתקבלו לישוב מפוזרות בכל הארץ. 


כמנהל קהילה בישוב מתי שותף לשיחות קהילתיות רבות ומגוונות על אופי הישוב, יצירת מרחב קהילתי, הקמת ועדות, וכן כלל ההיבטים הקשורים בהקמת ישוב חדש בישראל. כמובן שלישוב יש שותפים רבים נוספים שעוסקים בהקמתו. 

היכרותי עם מתי התחילה כאשר הגעתי לעבוד במועצה כמנהל אגף צמיחה, כיום אגף קהילה. מתי רותם את השותפים מהמועצה לעבודה עבור הישובים אותם הוא מנהל על בסיס יומיומי, מתוך ראייה בלתי נגמרת של טובת הישוב והמסגרת עליה הוא אמון. 

מתי מייצר קשר טוב עם אנשים, אוסף מעגל שותפים גדול וחזק ומביא את האנשים שלצידו להרגיש ולהיות משמעותיים, מחויבים ושייכים יותר לקהילה שלהם ולאזור בכלל. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העלייה המואצת בתוחלת החיים היא אחד ההישגים הגדולים של האנושות אך בו בזמן מהווה את אחד האתגרים הגדולים העומדים בפניה. אין מנוס משינוי תפיסת היסוד המקובלת סביב אופן ההתמודדות של היחיד, המשפחה והחברה עם
3 דק' קריאה
בעיצומה של המלחמה נאלצים בעמק יזרעאל להמשיך להיאבק נגד הקמת שדה תעופה ברמת דוד, לאור צעדים שנקטה המדינה – האצת התכנון לשדה הבינלאומי בעמק במקום בנבטים * ראיון עם גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק
8 דק' קריאה
מיכל אסף קרמר נולדה בדרום תל אביב, הגיעה לחברת הנוער בגן שמואל בהחלטה להיות יותר קיבוצניקית ויותר שמוצניקית ממי שנולד שם. כבוגרת עזבה את הקיבוץ, חזרה בתשובה ועשתה את כל הדרך לתואר ד"ר בקבלת
5 דק' קריאה
״מתחילת מלחמת חרבות ברזל ראינו כיצד החקלאות בשילוב האגרו סולארי תרם לחוסנה של הקהילה באזורי תקומה וכעוגן כלכלי עבור היישובים.  במקומות בהם אין חקלאות, ניתן להקים שדות סולאריים ובכך לתרום לאגודה ולעתידם הכלכלי והחוסן
2 דק' קריאה
לא קל להתמודד עם מיתוס. שאול ובר עושה זאת בזהירות וברגישות, בספרו החדש ״חנה סנש, הכוכב שנפל בטרם עת״ *תמונה ראשית: כרטיס הגיוס של סנש לארגון ההגנה. זכתה להנצחה נרחבת, הרבה מעבר לכל שאר
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן