יבול שיא
הרפת והחלב
איתן ברושי 1

נדחה השימוע בנוגע להעלאת מחיר המים לחקלאות

2 דק' קריאה

שיתוף:

כך נקבע במהלך דיון בוועדת הכספים של הכנסת בראשות חה"כ משה גפני

השימוע והדיון שדרשה רשות המים במטרה להעלות את תעריפי המים לחקלאות ידחה במספר חודשים. כך קבע יו"ר וועדת הכספים של הכנסת, חה"כ משה גפני, בדיון מיוחד שהתקיים בוועדה ביום שני השבוע. הדיון התקיים לבקשת חה"כ עמיחי  שיקלי ויו"ר ארגון "מים לישראל", איתן ברושי. בראש הוועדה עומד חה"כ משה גפני שנעתר לבקשתם.

ב-2021 עמד תעריף המים השפירים לחקלאות על 1.86 ש״ח למ״ק, ואחרי עלייה טכנית מחיר צפוי בשנת 2023 לעמוד על 1.979 ₪ למ״ק. לפי דוח שומרת, ברפורמה שרשות המים ניסתה לקדם, התעריף הצפוי ל-2028 הוא 2.57 ש"ח למ״ק.

איתן ברושי אמר בוועדה: "הגיעו מים עד נפש. כגוף המייצג את אגודות במים מדן ועד אילת, אנחנו לא מוכנים לקחת את המים במחירים האלו. העלייה הזו תוביל לפחות ביטחון מזון, פחות משילות ופחות ריבונות. נושא המים הוא התחום היחידי שאין לו עדיפות לאומית, הפכו את החקלאות והמים מיעד לאומי ואינטרס ציבורי, לעסק פרטי של החקלאים בלבד. רשות המים אינה גורם שניתן לנהל איתו מו"מ בטוב, ויש לדחות את הדיון בחצי שנה לפחות בשביל להגיע לפתרון רציני."

שר החקלאות היוצא, עודד פורר אמר: "למועצת המים אין סמכות לקבל את ההחלטה הזאת, צריך לחכות שתהיה ממשלה מכהנת, וגם אם תהיה כזאת, אין שום צורך להעלות את מחיר המים לחקלאות."

היו"ר גפני סיכם: "העלאת מחירי המים לחקלאות זוהי קביעת מדיניות שלא יכולה להיעשות אם אין את הגוף המדיני שיקבל את ההחלטה ויישא באחריות. אנחנו נמצאים בין מממשלות, ממשלה שעוזבת ואחת שטרם נכנסה, לכן הדיון עם השימוע וכל הנלווה לעניין, נראה כמו מחטף. על כן, הוועדה דורשת ממועצת רשות המים לדחות את הדיון להעלאת מחירי המים עד שתכנס ממשלה חדשה, לפחות עד לחודש מרץ."

עמית יפרח, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל: "צעד זה הוא צעד מבורך של הממשלה החדשה לשמירה על החקלאות הישראלית ועל ביטחון המזון עבור הצרכנים.  עמדתנו הוצגה באופן ברור ועקבי כי אין להענות לבקשת רשות המים לעלות את מחירי המים בעת הזו. יותר מכך בעולם של הורדת מכסים חד צדדית כפי שעשתה הממשלה היוצאת המדיניות הממשלתית צריכה להוביל להפחתת מחירי והמים והקלה משמעותית בעלויות הייצור של החקלאי הישראלי. אני מודה ליו״ר ועדת הכספים, ח״כ משה גפני ולח״כ עמיחי שיקלי שיזמו את הדיון על הובלת מדיניות נכונה עבור החקלאות הישראלית ולחבריי בהנהגה החקלאית."

אבשלום וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אמר: "הדיון ידחה למועד מאוחר יותר, לכשתקום ממשלה חדשה וזה בדיוק מה שאנחנו בהתאחדות חקלאי ישראל רצינו."

סגן שר הביטחון אלון שוסטר: "ועדת הכספים עשתה את המעשה הנכון כשדרשה מרשות המים לדחות את התייקרות תעריפי המים לחקלאות. אין לאפשר מחטף בשעת דמדומים פוליטית. ייקור תעריפי המים לחקלאות פוגע באינטרסים לאומיים של מדינת ישראל, בייצור מזון, בשמירה על קרקע ובהוזלת התוצרת החקלאית."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רויטל פז-אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום והזמן, על הילדה הדחויה שהייתה וגם למה רק בגיל 58 העזה לצאת עם הכישרון לעולם *תמונה ראשית: רויטל פז אבולעפיה
8 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה
"כל החיים שילבתי עבודה במשק עם ריקודים," אומר משה תלם, חבר מושב רשפון, בן 84 * תלם הוא חקלאי פעיל ופורה, המגדל ירקות מזנים שונים ומיוחדים * במקביל הוא מדריך במשך שנים בחוגים לריקודי-עם
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן