יבול שיא
הרפת והחלב
אנדרטה מאיר יעקבי 38

נחנכה אנדרטה לזכרו של סמל מאיר יעקב ז"ל

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

נחנכה אנדרטה לזכרו של סמל מאיר יעקב: בשבת האחרונה  נחנכה ליד קיבוץ בית אלפא, אנדרטה לזכרו של סמל מאיר יעקבי, שנפל בקרבות מעבר המיתלה בסיני, בנובמבר 1956.  לאחר נפילתו הובא יעקבי  לקבורה בבית הקברות הצבאי לשעת חירום ולאחר מכן הועבר  למנוחת-עולמים בבית-הקברות בבית-אלפא .

יעקב היה אחד מחמשת הלוחמים שהשתתפו במבצע צרצר בדצמבר 1954 להחזרת מתקן ציתות לקו טלפון שמוקם  בשטח סוריה, סמוך לתל פאחר, לא הרחק מקיבוץ דן. החמישה, שהמפורסם ביניהם הוא  אורי אילן,  נפלו בשבי הסורי. רב"ט אורי אילן מגן שמואל התאבד בכלאו והשאיר אחריו פתק "לא בגדתי, התאבדתי". יתר החיילים שוחררו לאחר כשנה וארבעה חודשים מהכלא. לשניים מהם, סגן מאיר מוזס, מפקד סיירת גולני של אותם הימים, וסמל מאיר יעקבי ז״ל, בוגר יחידת ה־101, נעשה עם חזרתם לארץ עוול לא מוסבר. הם הואשמו והורשעו בכניעה ובבגידה במולדת, והורדו לדרגת טוראי. רק לאחר  50 שנה, ב-2005,  העניק שר הביטחון דאז, אהוד ברק, למאיר מוזס  ולאלמנתו של יעקבי, חנינה רשמית בשם מדינת ישראל.

נחנכה אנדרטה לזכרו של סמל מאיר יעקב

בדף יזכור  של משרד ביטחון כתוב על מאיר יעקבי  כך:  בן דוד וחביבה. נולד ביום 17.09.1935   בירושלים. בגיל י"א הצטרף לתנועת "השומר הצעיר" והיה בגדוד "בני-מצדה". בגיל 13  עבר עם אמו ואחותו לחולון. אחרי שסיים כיתה ח'  בבית-החינוך א' שבחולון, חזר לירושלים  ללמוד  בבית-הספר המקצועי "עמל",  אולם החברה העירונית לא הייתה לפי רוחו. חובב-טבע היה ומרוב אהבתו לחיי-כפר פשוטים, החליט לעבור למוסד החינוכי בקיבוץ בית-אלפא.   בצאתו לצבא התנדב לצנחנים ולאחר-מכן עבר למחלקת-הסיירים. באחד מסיוריו נפל בשבי הסורי ושם ישב במשך שנה וארבעה חדשים. …. בפרוץ מערכת-סיני יצא עוד פעם לקרב וביום 01.11.1956    נפל במעבר המיתלה.  הניח אישה בהריונה, הילד שנולד כחמישה חדשים אחרי נפלו נקרא על שמו. את האנדרטה לזכרו עיצב הפסל הוותיק יובל לופן מגניגר, שעשרות מפסליו מממוקמים באתרים שונים ברחבי הארץ.

65 שנים למותו של בנציון ישראלי מכנרת באסון במעגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מרב ביין הגיעה לחולית בתחילת שנות ה-80 לשנת שירות ועבדה בשלחין, אחרי השבעה באוקטובר הגיעה להתנדב בקיבוץ שזכרה לטובה וגילתה מקום עם אנרגיות מיוחדות שהרגיש לה כמו בית, מאז היא לא עזבה אחרי השבעה
5 דק' קריאה
בדרום הארץ, בתוך קיבוץ קטן בשם אורים, פועלת אחת הרפתות הייחודיות בארץ – לא רק בזכות ההישגים המקצועיים המרשימים שלה, אלא בעיקר בזכות האנשים שמרכיבים אותה. כאן, בין הרפתות, השדות והמרחבים, נרקמה קהילה של
התחרות המסורתית של קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, עמדה השנה  בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות, כחלק משנת החקלאיות הבינלאומית עליה הכריז האו"ם *תמונה ראשית: מפרי כפיה נטעה כרם. צילום: נילי ענברי קאופמן התמונה "מפרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן