נחנכה אנדרטה לזכרו של סמל מאיר יעקב: בשבת האחרונה נחנכה ליד קיבוץ בית אלפא, אנדרטה לזכרו של סמל מאיר יעקבי, שנפל בקרבות מעבר המיתלה בסיני, בנובמבר 1956. לאחר נפילתו הובא יעקבי לקבורה בבית הקברות הצבאי לשעת חירום ולאחר מכן הועבר למנוחת-עולמים בבית-הקברות בבית-אלפא .
יעקב היה אחד מחמשת הלוחמים שהשתתפו במבצע צרצר בדצמבר 1954 להחזרת מתקן ציתות לקו טלפון שמוקם בשטח סוריה, סמוך לתל פאחר, לא הרחק מקיבוץ דן. החמישה, שהמפורסם ביניהם הוא אורי אילן, נפלו בשבי הסורי. רב"ט אורי אילן מגן שמואל התאבד בכלאו והשאיר אחריו פתק "לא בגדתי, התאבדתי". יתר החיילים שוחררו לאחר כשנה וארבעה חודשים מהכלא. לשניים מהם, סגן מאיר מוזס, מפקד סיירת גולני של אותם הימים, וסמל מאיר יעקבי ז״ל, בוגר יחידת ה־101, נעשה עם חזרתם לארץ עוול לא מוסבר. הם הואשמו והורשעו בכניעה ובבגידה במולדת, והורדו לדרגת טוראי. רק לאחר 50 שנה, ב-2005, העניק שר הביטחון דאז, אהוד ברק, למאיר מוזס ולאלמנתו של יעקבי, חנינה רשמית בשם מדינת ישראל.
נחנכה אנדרטה לזכרו של סמל מאיר יעקב
בדף יזכור של משרד ביטחון כתוב על מאיר יעקבי כך: בן דוד וחביבה. נולד ביום 17.09.1935 בירושלים. בגיל י"א הצטרף לתנועת "השומר הצעיר" והיה בגדוד "בני-מצדה". בגיל 13 עבר עם אמו ואחותו לחולון. אחרי שסיים כיתה ח' בבית-החינוך א' שבחולון, חזר לירושלים ללמוד בבית-הספר המקצועי "עמל", אולם החברה העירונית לא הייתה לפי רוחו. חובב-טבע היה ומרוב אהבתו לחיי-כפר פשוטים, החליט לעבור למוסד החינוכי בקיבוץ בית-אלפא. בצאתו לצבא התנדב לצנחנים ולאחר-מכן עבר למחלקת-הסיירים. באחד מסיוריו נפל בשבי הסורי ושם ישב במשך שנה וארבעה חדשים. …. בפרוץ מערכת-סיני יצא עוד פעם לקרב וביום 01.11.1956 נפל במעבר המיתלה. הניח אישה בהריונה, הילד שנולד כחמישה חדשים אחרי נפלו נקרא על שמו. את האנדרטה לזכרו עיצב הפסל הוותיק יובל לופן מגניגר, שעשרות מפסליו מממוקמים באתרים שונים ברחבי הארץ.