יבול שיא
הרפת והחלב
מלון הידרופוני היחידה לחקלאות וחדשנות גולן .jpg1

ניסוי חקלאי מרגש: מלון על מים באוויר

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, עוסקת כל העת בניסויים ופיתוחים שונים, ומצטיינת בחשיבה מחוץ לקופסא ומציאת פתרונות חדשניים לחקלאי הגולן.

בקיץ הזה, הבשורה מגיעה מניסוי משותף עם חברת הזרעים אוריג'ן שמעורר עניין רב בקרב מגדלי המלונים, הניסוי מתמקד בגידול מלון פרמיום במודל הידרופוני, התוצאות עד כה מפתיעות ומרגשות.

יש מלון צהוב, מלון כתום ויש גם מלון ירוק, אך עד כה כולם גדלו במקשה על הקרקע. בחוות היישום וההכשרה, של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, במושב אבני איתן, מעדכנים כי הניסוי במלון הידרופוני, מעורר עניין רב בקרב מגדלים רבים ברחבי הארץ מגיע בימים אלו לשיאו.

מלון הידרופוני היחידה לחקלאות וחדשנות גולן
מלון הידרופוני היחידה לחקלאות וחדשנות גולן

במהלך השנה האחרונה הובאה מספרד, ישירות לגולן מערכת גידול הידרופונית, רב שכבתית המשולבת עם מצעים מנותקים במטרה להגביר באופן ניכר את קצב הגידול ולהניב תוצרת חקלאית באיכות הגבוהה ביותר. "בחממה מתקבל מראה מרהיב שמזכיר שורות שורות של מדפי ערוגות בסופר מהם צומחים בגאון מלונים משובחים, על מים ולגובה", הוסיף יאיר גולן מנהל היחידה לחקלאות וחדשנות גולן במכון שמיר.

ריטה מונדר אגרונומית ראשית ביחידה לחקלאות וחדשנות גולן, שמלווה את הניסוי ציינה: "קצב הצימוח אינו בר השוואה לחלקות הביקורת בקרקע, כמובן שלאור התפתחות הצמח המהירה החנטות מתקיימות מוקדם מהמצופה, המטרה המרכזית שתבחן בשבועות הקרובים היא  איכות הפרי בהיבט הנראות והטעם".

לתיאום ראיונות והרחבת סיקור, רעיה בלחסן 0523758826

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אל תקנו קיווי בוסר ישראלי מסוג "היווארד" שנקטף טרם זמנו ומגיע למדפים *תמונה ראשית: קיווי מזן ברונו. צילום: מועצת הצמחים מועצת הצמחים מזהירה את הצרכנים מפני קניית קיווי "בוסר" שעלה על המדפים: בימים אלה
2 דק' קריאה
השר אלי כהן: ״חקלאות זה ציונות, ובמיוחד בימים אלה, לא אאפשר פגיעה בחקלאות הישראלית. החלטת רשות המים נעשתה ללא התייעצות ואינה מקובלת. הנושא ייבחן לעומק על ידי כלל הגורמים, ויימצאו פתרונות שישמרו על משק
< 1 דק' קריאה
"שדות אנרגיה" תציג בתערוכת "אגרו-ישראל – יבול שיא" 2025 את מהפכת אגירת האנרגיה *תמונה ראשית: מתקני אגירה של שדות אנרגיה עבור חקלאים מדובר בפריצת דרך אמיתית, שמאפשרת להתגבר על מגבלת העומסים ברשת, להרחיב מערכות
2 דק' קריאה
עם ישראל תמיד מתאחד בתקופות של משבר וצרה, כך גם היה ב-7 באוקטובר, בהם ראינו איך העם מתגייס למען הגנת המולדת ולמען המפונים והחיילים * בין המתנדבים הרבים נמצאים גם אנשים מבוגרים, חלקם פנסיונרים,
12 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן