בעקבות החלטה שקיבלה בשבוע שעבר הוועדה הגיאוגרפית חיפה, לאשרר החלטה קודמת שלה להעביר שטחים מעמק השלום לרשותה של יקנעם עילית, הצהיר ראש המועצה האזורית מגידו איציק חולבסקי שבשטחה נמצא עמק השלום, כי המועצה תפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה כנגד ההחלטה ובמידת הצורך תעתור לבג"ץ. ביקנעם עילית מתגוררים כ-23 אלף תושבים וראש העיר סימון אלפסי שמבקש לבנות במקומות נוספים, לוטש עיניים לשטחים של עמק השלום הנמצא בסמוך לרמות מנשה.
"ההמלצה של ועדת הגבולות להעביר שטחים ערכיים מאד הסמוכים לעמק השלום לאחר ששמעה בחודש נובמבר את התנגדות המועצה, התושבים, היישובים וכל הארגונים הירוקים חמורה מאוד", הודיע חולבסקי. "ההתעלמות הבוטה של הוועדה מדו"ח מקצועי ומבוסס של פרופ' אדר' אירית צרף נתניהו, שמוכיח בצורה מובהקת שהעיר יכולה להכפיל את מספר התושבים בתחום שטח השיפוט הנוכחי ואיננה זקוקה לשטחים נוספים, מוכיחה שהוועדה לא פעלה בתום לב והייתה מוטה באופן ברור מראש לצד אחד ואטומה לחלוטין לטיעונים כבדי משקל והגיוניים שהוצגו בפניה.
מועצה אזורית מגידו, יחד עם מטה התושבים וגופים רבים נוספים, תאבק בצורה נחושה ועקבית בהמלצות הוועדה". חולבסקי אומר על החלטת הוועדה הגיאוגרפית, שהיא "רעה והזויה ועלולה לפגוע באזור מדהים שמהווה מרחב טיולים למיליוני ישראלים. לא נוותר עד שינוי ההמלצה, השטחים הם שטחים ערכים וייחודיים במרחב הביוספרי מגידו ולא רק אזור מדהים לטיולים. ההמלצה חמורה ותגרום לנזק משמעותי מה עוד שיש לעיר אלטרנטיבות רבות".
הוועדה הגאוגרפית חיפה החלה לעבוד בספטמבר 2016 ומתכנסת מידי שבוע בימי הראשון בקרית הממשלה חיפה. הוועדה הגאוגרפית חיפה עוסקת בבחינת שינוי גבולות שיפוט, שינוי מעמד מוניציפאלי וחלוקת הכנסות באזור חיפה ובהתאם לכתב המינוי שניתן לה. עד כה חלק מהנושאים המשמעותיים שנבחנו על ידי הוועדה הינם: שיוך מוניציפאלי של מכון "דוד" (רפאל) לתחום שיפוטה של עיריית קרית ים וחלוקת הכנסות משטח זה בין רשויות השכנות, שינוי גבולות בין מועצה מקומית בסמ"ה לבין מועצה אזורית מנשה ומועצות מקומיות ערערה וכפר קרע ועוד.
צילום: מטה המאבק נגד העברת עמק השלום