יבול שיא
הרפת והחלב
מופ ההר המרכזי

נשים בחקלאות: ד"ר מיכל שרון כהן חוקרת – מו"פ ההר המרכזי

2 דק' קריאה

שיתוף:

שמי מיכל שרון כהן, אמא לשתי בנות מקסימות, ליבי וגליה ונשואה ללהב, מדען ביוטכנולוגיה בחברת אומריקס. אני עובדת כחוקרת במו"פ ההר המרכזי; זהו ארגון שמטרתו לעזור לחקלאים, בעיקר בשטחי המו"פ, ע"י קידום מחקרים מעשיים בחקלאות. מו"פ ההר המרכזי מתמקד בשנים האחרונות בקידום של גידול פירות יער בישראל: פטל, אוכמניות ותות-שדה קיצי, וכן במיני פרחים מיוחדים כגון פרוטיאה, כורכומה וגלוריוזה.

החקלאות הייתה חלק בלתי נפרד מילדותי – ההורים שלי יוצאי בית הספר החקלאי בנהלל, ואבי ז"ל עבד כמנהל עבודה ב"פרדס סינדיקט". אחד מהספרים שקיבל במתנה מעמית לעבודה היה "החיים עלי האדמות" של דיויד אטנבורו. הספר הזה השפיע עלי רבות בתור ילדה ותרם לבחירה שלי בתחום הביולוגיה בתואר הראשון ומדעי הצמח בתארים המתקדמים.

במהלך התואר השני והשלישי (אצל פרופ' סנה מאוניברסיטת תל-אביב בשיתוף עם ד"ר פרימן מוולקני) התוודעתי לתחום הפיטופתולוגיה והדברה ביולוגית של מחלות צמחים. מורכבות הנושא הייתה ועדיין מרתקת אותי. נושא הדוקטורט שלי היה "בחינת עירור הגנה מערכתי בצמחים על ידי תבדידי ריזוקטוניה היפווירולנטיים". בסיום הדוקטורט עבדתי במשך כמה שנים במכון וולקני על מספר נושאים פיטופתולוגיים (בוטריוספירה, אמברוזיה באבוקדו, בידוד פטריות פיטופתוגניות מצמחים). העבודה הייתה מחקרית ביסודה ומעניינת מאוד.

מו"פ ההר המרכזי

בשש השנים האחרונות אני עובדת במו"פ ההר המרכזי. זהו המו"פ האזורי הקטן ביותר בישראל, והאנשים הנמצאים בו משתדלים מאוד למצוא את הגידולים והנישות שיאפשרו לחקלאים להרוויח למרות הבעייתיות הרבה בתחום. מכיוון שלרוב אלו גידולי נישה, אין הרבה מידע ומחקר עליהם בישראל, ויש צורך ממשי בהנגשת המידע הקיים למגדלים.

במהלך העבודה שלי במו"פ אני פוגשת חקלאים בחלקות הגידול או בימי העיון וברור שכדי לעבוד כחקלאי בכלל ובישראל בפרט צריך אופי מיוחד. לצערי, לעיתים נראה שכדי להמשיך לעבוד בתחום החקלאות, בין אם כחוקרים או כמגדלים, צריך לשחות כנגד הזרם.

העבודה שלי מאוד מגוונת, וזה חלק ממה שאני אוהבת בה. כרגע נושאי המחקר שלי הם על דרכי התמודדות עם תסיסנית נקודת כנף (מזיק חדש בישראל, בשיתוף פעולה עם הגנת הצומח ושה"מ במשרד החקלאות), ופיתוח ביו-דשן מאצות (בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן וקבוצת חיפה). האנשים שאני עובדת איתם מאוד נחמדים וחלק מההנאה בעבודה היא לדבר איתם בין אם על נושאי המחקרים או סוגיות אחרות.

בזמני החופשי אני אוהבת לבלות עם המשפחה, לטייל ולקרוא.

ד"ר מיכל לוי, סמנכ"לית בכירה למינוף המו"פ החקלאי והחדשנות במשרד החקלאות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

‏בכירים ממשרד החקלאות וביטחון המזון נפגשו עם נציגי האיחוד האירופי בכינוס ועדת המשנה "ישראל-אירופה" לחקלאות ודיג והציגו בפניהם את התוכנית הלאומית לביטחון המזון בהובלת המשרד ● הנציגים דנו בנושאים סחר חקלאי וחדשנות חקלאית יעקב
2 דק' קריאה
במציאות שבה בעלי נחלות ונכסים כפריים נאלצים להתמודד עם אינספור אתגרים ביורוקרטיים, רגולטוריים ומשפטיים, יש חברה אחת שמביאה איתה שינוי משמעותי – "בוסט". החברה מתמחה בליווי בעלי נחלות בתהליכי הסדרת חריגות בניה, היתרי בניה
2 דק' קריאה
לאחר העלייה ארצה התיישבה משפחתו של דני קריאף, במושב משמרת * כעבור יובל שנים של כהונה בתפקידים ציבוריים במושבים, דני מתגורר במושב כפר הס * לתמר פלד-עמיעד הוא מספר על מלחמת ששת הימים, בה
7 דק' קריאה
"המציאות הקשורה לאוכל היומיומי שלנו, מוסתרת ע"י חבורה קטנה, צינית ועשירה באופן בלתי נתפס" אומר ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק מנווה איתן בספרו "הפוליטיקה של האוכל", ומזהיר: "על תוצאות ההשתלטות הזאת אנחנו משלמים ונשלם, בכסף, בריאות,
6 דק' קריאה
"מאז פרוץ המלחמה עברנו תקופה ארוכה וקשה של אזעקות וטילים. בית לוחמי הגטאות אומנם לא היה סגור אבל היה שומם. החלטנו, יחד עם ריטה כץ, האוצרת של גלריה "גבול" בחניתה, לאצור את 'נופים משתנים',
3 דק' קריאה
שאלות מאתגרות הגיעו למדור מצד קוראים נאמנים. הינה הן לפניכם   חובתם ואחריותם מה בין "ממלאי תפקידים" ל"נושאי משרות"?  שאלה: אני חבר וותיק בקיבוצי. בקיבוצנו הוותיק נוהג זה עשרות שנים המינוח "ממלאי תפקידים", כאשר מתייחסים
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן