יבול שיא
הרפת והחלב
1 11

נשים בחקלאות – שקד בן שטרית ברנע, חקלאית ממושב "בצת"

2 דק' קריאה

שיתוף:

נשואה ללי-דור ואימא לעיטם (9) ולוטם (5). מילדות גדלתי בבית שחינך לאהבת הארץ, ציונות ועבודה. חקלאות הייתה חלק בלתי נפרד מהבית שלנו, כך שאין זה מפתיע שאחד הזיכרונות הראשונים שלי הוא זריעת זרעים בכוסות שתילה וטיפוחם, וזיכרון ההתרגשות שאותם זרעים הפכו לפרחים – קסם של ממש.

בשנת 2016, הקימו הוריי את חוות הפטריות "אוצרות היער" במטרה לגדל פטריות איכותיות בעלות מרקמים וטעמים ייחודיים, תוצרת כחול-לבן. הפטריות עשירות במינרלים וויטמינים שישמשו בין היתר כמזון-על בעולם הקולינריה.

כיום בחווה אנו מגדלים זנים שונים של פטריות, כל זן דורש זמן גידול, שיטת גידול ותנאים שונים. 

החווה דוגלת בקיימות וחקלאות בת-קיימא. כפועל יוצא מזה בחווה נעשה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לצורך חקלאות מדייקת, צריכת חשמל מפאנלים סולאריים, השקיה חסכונית במים ומחזור מים להשקיית מטעי האבוקדו.

לאחר שנשביתי בעולם הקסום של הפטריות, הצטרפתי לעבודה בחווה עם אבי, אורי בן שטרית ז"ל, והעמקתי לתוך עולמן המופלא והקסום של הפטריות.

אבי ז"ל לימד אותי את נבכי עולמן של הפטריות, גידולן וכיצד לנהל חווה. לאט לאט העביר את האחריות אליי. מותו בטרם עת הוביל לכך שהיה עליי לקחת את המושכות לניהול החווה בפתאומיות. למזלי, אימי היקרה מרים, סמכה עליי, האמינה בי ונתנה לי כוח, ביטחון ואומץ אינסופי להמשיך הלאה ולנהל את החווה ביד חופשית והצלחתי היא בזכותה.

על אף האתגרים שפקדו אותי ואת משפחתי, החווה שלנו ממשיכה לגדול ולהתפתח. כיום, בנוסף לניהול החווה אני עוסקת בייעוץ בתחום ופועלת בשיתוף פעולה עם גופי מחקר שונים. לאחרונה התרגשתי לקבל אות הוקרה כאחת מ-40 חקלאים צעירים פורצי דרך. זוהי תזכורת שיש עוד דרך ארוכה וקסומה שצפויה לי.

"מינה דל פסח" מפטריות יער

מינה דל פסח
מינה דל פסח

רכיבים

חבילת פטריות יער של "אוצרות היער" מגורדות בפומפייה או טחונות במכונת בשר (כל הפטריה – גם הרגל וגם הראש), 2 מצות רטובות היטב מכוסות במגבת, בצל, גמבה קטנה חתוכה לקוביות, חצי חופן צנוברים, 2 שיני שום, חופן פטרוזיליה, מלח פלפל ובהרט לפי הטעם. ניתן להוסיף גם גזר מגורד.

הכנה

מטגנים הבצל ולאחר שמזהיב מוסיפים גמבה, לאחר טיגון קל מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים. מתבלים לפי הטעם במלח פלפל ובהרט.

מוסיפים צנוברים ופטרוזיליה לאחר טיגון קל, מכבים את האש. מומלץ שיישארו מעט נוזלים. במידה ואין אפשר להוסיף מעט מים.

שמים נייר אפיה בקערה חסינת חום ומעליו מצה רטובה כך שהשוליים עולים מעלה. במידה ונוצרים חורים ניתן להשלים באמצעות "טלאים" של מצה נוספת. בסוף האפיה הופכים את המאפה על צלחת הגשה, לכן מומלץ לשים נייר אפייה. 

ממלאים בתבשיל הפטריות ומכסים בעזרת מצה נוספת. מקפלים את השוליים לתוך הקערה (ניתן בעדינות להשתמש בסכין כך שהמצה מכסה את כל התבשיל). מכניסים לתנור ל-180 מעלות מכוסה בנייר אפיה למשך 15 דקות. ואח"כ פותחים את נייר האפיה ל-5 דקות, שמים צלחת הגשה והופכים.  בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

זו השנה השלישית בה מודי בכר, נכד לראשוני מושב גאליה, מפעיל את "המרכז לחקלאות וגינון טיפולי" שהקים במושב * המרכז מיועד לילדים ולנערים * לאחר לחימה בעזה שגרמה לו להתמודד עם פוסט-טראומה, הוא שב
6 דק' קריאה
מעל לשנתיים אז פרוץ המלחמה, היכרות עם חקלאים מיישובי העוטף שהצליחו להתגבר על כל המכשולים * שני סיפורים מעוררי השראה שכולם אופטימיים * סיפור הניצחון של חקלאי העוטף  *תמונה ראשית: אחי סיטבון. צילום: דודו
6 דק' קריאה
*תמונה ראשית: דניאלה פלג, אלופת אירופה בפעם השניה ברציפות בדרך לסיום. צילום: Sailing energy  דניאלה פלג, ממושב בית חנניה, היא שוב אלופת אירופה בגלישת רוח, לאחר שסיימה את אליפות אירופה בגלישת רוח שהתקיימה בפאלרמו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: סרן יוגב פזי ז"ל. צילום:  דובר צה"ל   במלאות שנה לנפילתו של סרן יוגב פזי ז"ל, לוחם ומפקד שנפל בקרב בעזה והתגורר עם משפחתו בגבעות בר שבמועצה האזורית בני שמעון, התקיימה השבוע עצרת
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: נוטעים עץ בטקס פתיחת ביה"ס החווה החקלאית במטה אשר. צילום: Ritvo photography  טקס פתיחת בית הספר החווה החקלאית של המועצה האזורית מטה אשר התקיים בשבוע שעבר (27.11) בקיבוץ שמרת. החווה החקלאית מהווה
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: המיזם של כרמלוס. צילום: פייסבוק  המרכז לצעירים וצעירות "כרמלוס" שבחוף הכרמל פתח ביוזמה נהדרת בשיתוף עם "העוגן למשפחות המילואים" – מיזם התנדבותי מתוך הקהילה המסייע למשפחות שבהן אחד ההורים גוייסו למילואים, המשק
< 1 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן