יבול שיא
הרפת והחלב
תיקי לוי

נשים בחקלאות – תיקי לוי, חקלאית במושב שעל, רמת הגולן

2 דק' קריאה

שיתוף:

נולדתי בשנת 1956 לחקלאים יוסף ונעימה אברהם במושב נתיב השיירה בגליל המערבי. בילדותי חלבתי פרות, קצרתי תירס, האכלתי אווזים, אספתי ירקות ועוד מגוון עבודות חקלאיות שונות.

לאחר נישואיי לרוני בעלי, גרתי חודשיים בקריית מוצקין ולאחר מכן עברתי לגור במושב שעל ברמת הגולן. ילדתי את בתי הבכורה רוית 4 ימים לאחר שעלינו למושב בשנת 1980.

מושב שעל הוקם כמושב קהילתי-מושבוץ, 4 בתים סביב מקלט. לאחר 4 שנים של חיים במושבוץ הוחלט להפוך אותו למושב עובדים והקרקעות והמטעים חולקו לחקלאי המושב.

גידלנו פירות בעיקר; בשנתיים הראשונות התפרנסנו בכבוד מ-10 דונם, היום אנחנו מגדלים אצלנו במשק לוי קרוב ל-60 דונם קטיף עצמי של דובדבנים, קיווי אוכמניות, תפוחים פטל ועוד…

בשנת 1992 יצא יצחק רבין ז"ל עם תוכנית של משאל עם לגבי החזרת שטחי הגולן לסוריה. בעלי חשב אז להביא את כל אנשי המרכז לגולן כדי שיידעו על מה הולכים לוותר.

כך נולד הרעיון של הקטיף העצמי של פירות היער – אנשים יבואו לבקר, לקטוף ולאכול פירות יער.

ביום הראשון באו כמה אנשים כדי לקטוף פרי, לאחר חודש הגיעו יותר והיום מגרש החנייה לא תמיד מספיק לאלה שבאים לקטיף.

לאחר 10 שנים של רק קטיף פירות יער – אוכמניות, פטל, אסנה, דומדמניות וחזרזר, הוחלט על הקמת אתר קמפינג של חושות במקום כדי לאפשר למשפחות להיכנס לקטיף ללא נסיעה ארוכה לפני ואחרי. הקמפינג יכול להכיל כ-150 איש והיום יש גם מתחם להקמת אוהלים עצמאיים עם שירותים, מקלחות חמות, ציוד לבישול, מקררים…

הלינה בקמפינג ב"בין הזמנים" בחודש אוגוסט, היא תקופה עמוסה מאוד. המקום בתפוסה מלאה כי המון דתיים מנצלים את החופש לצאת ולטייל בארץ, אנשים מזמינים לינה כמה חודשים מראש לתקופה הזו.

כיום אנו עומדים בצומת דרכים קשה מאוד, המינהל מתכנן להרוס את המקום הנפלא הזה עד היסוד, וכל זאת משום שהשטח היה בעבר מוכר כשטח צבאי. כאשר ניסינו לפני 7 שנים להסדיר את הקרקע, הצבא לא אפשר לנו.

היום אנו מנהלים סדרות של שיחות עם כל מיני אנשים, גורמים, עורכי דין וכל מי שיכול לעזור יתקבל בברכה.

משק לוי מוכר כאתר תיירות חקלאית. הוא הראשון מסוגו שהוקם בגולן ואחריו קמו משקים רבים של קטיף עצמי. אנחנו היינו מאלה שבזכותם הגיעו לגולן מטיילים רבים. התיירות מפרנסת גם את המסעדות, צימרים, והעסקים השונים בגולן. המשפחה שלנו מתפרנסת מהעסק של התיירות החקלאית כבר 38 שנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דוח סיכום שנה א׳ לתוכנית המחקר 7236 (131231523) מגישים: זיו מי טל – תחום ירקות אגף ענפי הצומח שה"מ, מוראד גאנם וסבטלנה קונצידלוב – המחלקה לאנטומולוגיה, מינהל המחקר החקלאי, אופיר בהר – המחלקה למחלות
4 דק' קריאה
נובמבר 24 אלי מרגלית (גמלאי), נביל עומרי וליאור אברהם – מדריכי ירקות; ניצן כהן וסבטלנה דוברינין – מדריכי הגנת הצומח האגף לירקות והאגף להגנת הצומח – שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) הקדמה הבצל שייך למשפחת
9 דק' קריאה
בעוד שהמשק היה בקיפאון אחרי ה-7 באוקטובר, קיבוצי העוטף כבר הבינו שהחקלאות היא שתביא לשיקום כלכלי ותקבע את הגבול עם עזה * תחת אש ובעיצומה של טראומה לאומית ואישית, הם ניהלו משא ומתן לשותפות
7 דק' קריאה
מתוך כ-730 תושבים רק שלושה מתפרנסים בשדה יצחק מחקלאות, בעיקר בגידול פרחים וירקות * חברי המזכירות ביקרו במשק של יצחק מלכה ובמשק של אברהם דניאל בתאריך ה-29 באוקטובר קיימנו סיור במושב שדה יצחק במזרח
2 דק' קריאה
למפגש שהתקיים במושב פטיש הגיעו כ-200 משתתפים ובפרס החקלאי המוביל לשנת 2024 זכו רמי פולקו מרוחמה ואסף צור מצרעה האגף לשימור קרקע וחקלאות בת קיימא בחטיבה לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות וביטחון המזון ציין
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן