יבול שיא
הרפת והחלב
דורבן

ספארי בגבעת יערים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

זה לא מעט, כשמשפחה של דורבנים, חזיר בר ונחש יוצאים לטייל במושב 

מאות חיות בר נמצאות במרחבים השונים המקיפים את אזור המועצה האזורית מטה יהודה ובישראל בכלל. החיות (תנים, דורבנים, נמיות, יחמורים, חזירי בר, נחשים, לטאות ענק ועוד), בדרך כלל מעדיפים בעלי החיים להימצא במאורות, מתחת לסלעים או בשיחים ונמנעות מלהיכנס לאזורים בהם שוכנים בני אדם.  

אבל קולות ההדף של המלחמה, חיפוש מים או מזון או אפילו חיפוש מסתור – יכולים להוביל למופע מדהים של חיות בר, שנכנסות אל תוך מושבים ואזורים מאוכלסים בבני אדם. בשבוע שעבר, במושב גבעת יערים, נצפתה בשעת לילה מאוחרת חבורת חיות בר מזנים שונים הנכנסות אל תוך המושב. החיות בסרטון עלו מהוואדי הסמוך למושב אל כביש לולים אותו חצו, וצעדו בתהלוכה אל תוך המושב, ממש כאילו יצאו לצילומים של סרט אנימציה לילדים. 

את המחזה תיעדה תושבת המקום ואף פרסמה סרטון ממצלמת הרכב שלה בקבוצה של המושב. בתיעוד נצפתה משפחה של דורבנים, חזיר בר, "משהו שנראה כמו גירית" ואפילו נחש צפע שסגר את השיירה מאחור והצטרף אל החבורה במסע רגלי אל תוך המושב. 

"התגנבות יחידים" 

"אתמול בלילה בכביש הלולים פגשנו אני ובני משפחתי חבורה של דורבנים, חזיר בר ועוד מישהו לא מזוהה חוצים את הכביש… ונחש," סיפרה תושבת גבעת יערים. "היצור השני היה בגודל היה של גירית אבל צורת הגוף שלו מזכירה יותר חזרזיר," כתבה.  

ותושבת אחרת הגיבה: "כשגרתי על הכביש לולים הצפוני הייתי צריכה להסתכל מהחלון קודם לפני יציאה מהבית – הם היו מבלים לא מעט במרפסת שלי – שלא לדבר על זה שהם נהנים מגינת ירק שלי." והוסיפה: "עם כל המטרד שהם, אני עדיין חושבת שזה ממש מגניב." 

אז בין אם חיות הבר חיפשו אוכל או מזון בימים החמים, או אולי פשוט צילמו סרט אנימציה מצחיק, בכל מקרה המחזה שתועד הלהיב כמה מהתושבים, אשר שמחו לראות שעדיין נותרו חיות בר באזור שלנו – בין הן חביבות, מפחידות, מפוחדות או פשוט חיות את חייהן לצד המהומה והלחימה הקשה המתרחשת בשנה האחרונה.   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

החלטת הנהלה חדשה של רמ"י קובעת את המועד הקובע לשומות דמי רכישה בנחלות אגב העברת זכויות בעקבות בג"ץ בנושא * ד"ר מיכל בוסל, יועמ"ש ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, סוקרת את עיקרי
3 דק' קריאה
אומר פרופ' איל קמחי, סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי * לדבריו, הישענות מוגברת על יבוא מזון חושפת את ישראל לסיכונים חיצוניים, וכן כי ספק אם יש תקציבים למימוש התוכנית
3 דק' קריאה
חברי הנהלת מושב מבטחים בתגובה ארוכה ומנומקת לממצאי התחקיר הצה"לי על שאירע ב-7.10 במבטחים * ממצאי התחקיר: צה"ל כשל בהגנה על היישוב, כיתת הכוננות הצילה את חיי התושבים מטבח  ביום שישי הוצג לתושבי מושב
2 דק' קריאה
“כלי דורסני שפוגע אנושות בחקלאות ומהווה איום ממשי על עתיד החקלאות בישראל”  מזכ”ל תנועת המושבים ויו”ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח, שלח ביום שני השבוע (7.7.25), מכתב ליו”ר ועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת, ח”כ
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: עמית יפרח. צילום: מיכל הרדוף ״אנו מברכים את הועדה על דחיית ההצבעה ודרישת יו״ר הועדה לנתונים מרשות מקרקעי ישראל על היקף הפגיעה בשטחים החקלאיים ועל אחוז המימוש של תכניות הבנייה. חוק הוותמ”ל
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן