עונה מוצלחת למגדלי התותים הפלסטינים: מגדלי תות ישראלים ופלסטינים נפגשו באירוע סיכום עונת תות שדה מוצלחת. האירוע התקיים במושבה קדימה – והחברה, הפעילה בקיבוץ יד מרדכי בייצור דבורי האבקה “בומבוס”, הציגה גם מספר אויבים טבעיים למיגור מחלות ומזיקים בשיטת ההדברה המשולבת.קצין מטה חקלאות ביהודה ושומרון סמיר מועדי סקר בפני הנוכחים את התפתחות ענף התותים ברשות הפלשתינית בצפון השומרון והחשיבות של הענף בפיתוח הכלכלה הפלשתינית וציין שהייתה עונה מוצלחת למגדלי התותים הפלסטינים.
מועדי ציין כי ענף התות החל את דרכו בשטחי הרשות הפלשתינית בשנת 2014 עם חמישה דונם של תות במצע מנותק כפיילוט, והשנה משתרעים שטחי התות על שטח של 140 דונם שהניבו הכנסה נטו לחקלאים הפלשתינים של שלושה וחצי מיליון שקלים.
קצין המטה לחקלאות ציין את ההצלחה בפרויקט ההדברה המשולבת בפיילוט על שטח של 56 דונם בגידולי תות ופלפל והודיע כי היעד הוא להרחיב את הפרויקט ל-250 דונם תוך מתן סיוע למגדלים. סמיר מועדי שפעיל במנהל האזרחי כעובד משרד החקלאות של ישראל חתם את דבריו במילים: “חקלאות מתקדמת, כלכלה משגשגת – בטחון לכולנו וחיים נורמליים”. לאירוע הגיעו חקלאים מגדלי תות מטול כרם, ג’נין וקלקיליה, שם פרושים שטחי גידול התות.
ב 25 השנים האחרונות, על רקע הסכמי פריס, היו פתוחים מעברי הגבול לסחורות משני הצדדים. בחודשים האחרונים, בצעד חד צדדי, סגרה הרשות הפלסטינית את המעברים ולא מאפשרת מעבר חופשי של סחורות ישראליות. מדינת ישראל לעומת זאת, מאפשרת לרשות הפלסטינית להמשיך להעביר סחורות חקלאיות כרגיל.