יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 05 22 110839

עמק תפארת 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

כבוד לחקלאים ולחקלאיות בתערוכת צילום במוזיאון העמק 

"הסופה 'ברברה' הכתה בשיא עוצמתה. אברהם, יליד 1949, עומד על הג'ון דיר הענק. רואים שהוא מרגיש בבית. טיפות גדולות נופלות עלינו, הן לא יעצרו אותנו. הפלאש מבזיק, אחרי שנים בגד"ש, בחום ובקור, מה זה כמה הטיפות גשם בשביל אברהם. 

את אברהם אני פוגש במשרדי הגד"ש בקיבוץ גבת. גבר נאה ומרשים, זקן אופנתי מאפיר ושני עגילי זהב באוזניו. רואים עליו את שנות העמק, אנשים שכבר לא פוגשים כל יום, יורד ופוחת הדור. מתבקש לצלם אותו ליד כלים חקלאיים וטרקטורים, אשר היוו חלק בלתי נפרד מעבודתו ומחייו. (…) אנו נוסעים לראות את באלות הכותנה ואת ההרחבה של הקיבוץ, וכולו גאווה- זהו מפעל חייו". 

כך כתב עפר בלנק, שצילם את אברהם וולוז׳ינסקי מגבת. יחד עם תצלומים של צלמים נוספים המתעדים את חקלאי עמק יזרעאל מוצג התצלום בתערוכה שמביאה מבט מעניין על חקלאות ישראלית כפי שחוו ממקור ראשון החקלאים והחקלאיות הוותיקים של העמק, במיזם "האוטוגרפרס", מיזם אומנות תיעודי בינלאומי, המפגיש בין אומנים לבין עדים למאורעות היסטוריים. התערוכה מוצגת במוזיאון העמק ביפעת עד ל-28.5.23. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיבוץ צבעון לקחו את חיזוק החוסן הקהילתי כמה דרגות למעלה. בסוף השבוע הופעלו סדנאות וולנס (Wellness) למבוגרים – מדיטציה, יצירה בעץ והתססת חמוצים. הילדים מקבלים מענה במהלך השבוע. "למבוגרים אין זמן לעשות דברים בשביל
3 דק' קריאה
לפני ארבע שנים הלך לעולמו יצחק נוי, שהיה היסטוריון, עיתונאי, סופר, עורך ושדרן רדיו ישראלי. רעייתו נורית נוי, ממושב נטעים, מספרת על חייו של איציק נוי, שנחקק בזיכרונותיהם של ישראלים רבים *תמונה ראשית: יצחק
5 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מפגש מרגש עם תושבות ותושבי חניאל בעמק חפר מפגש מרגש עם תושבות ותושבי מושב חניאל, בעמק חפר, בעקבות נפילת הטיל בליל ה-12 במרץ. הטיל פגע ישירות בבית אך לא היו נפגעים. המפגש
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!