יבול שיא
הרפת והחלב
מכונה לפריטת רימונים

פיתוח חדשני לפריטת רימונים

2 דק' קריאה

שיתוף:

הרחק מאור זרקורים, באזור תעשייתי לא בולט בעיר ראשון לציון וללא שלט חיצוני שיעיד על הנעשה מאחורי השערים, מייצרת חברת "יוּרן" פיתוחים מתקדמים לחקלאות ולתעשיית המזון בעולם הגדול.

פיתוח חדשני לפריטת רימונים

עד היום רשמה החברה הפרטית, שמציינת 55 שנים להיווסדה, שישה פטנטים בין לאומיים על המצאות וחידושים בטיפול ברימון וליצ'י.

אבנר גלילי, המנכ"ל שנולד בקיבוץ רביבים, ומתגורר ביהוד, רואה בהחלט ברכה בעמל כפיו לאורך השנים. החברה הוקמה בידי משפחת יוּרן בקיבוץ תל יוסף בגלבוע והיום מנהל אותה הדור השני במשפחה.

אבנר גלילי

באנו אל קו הייצור של החברה לראות מקרוב בפיתוח החדשני שלה: מערכת מתקדמת לפריטת רימונים בדרך ייחודית: אין חיתוך של הרימון כדי לחלץ ממנו את הגרגרים. חורצים את הקליפה ומפרידים את הגרגרים באמצעות מים ואויר.

בעבר הלא רחוק ראינו פיתוח דומה במכון להנדסה חקלאית במרכז וולקני בבית דגן. הפיתוח ההוא הושלם בסיוע המומחים של חברת יוּרן.

הפעם זה מכשור מבית היוצר של החברה שמייצאת ממוצריה "לכל העולם" כדברי אבנר גלילי, דמות השטח המרכזית של החברה, שחש גאווה גדולה ללוות אותי באולמות הייצור ולהסביר לי כיצד עוברת המערכת החדשה.

אבנר גלילי מנכל יורן
אבנר גלילי מנכל יורן

למערכת החדשה ארבעה גדלים של פריטת רימונים: עשרה פירות לדקה עד חמישים ושישה פירות לדקה. בעת ביקורנו במקום, המערכת החדשה על גדליה השונים עשתה את דרכה לפורטוגל ולא יהיה זה היעד היחיד שמערכת כזו תצא מגבולות ישראל.

יורן משווקת לשורה ארוכה מאד של מדינות והנה על קצה המזלג כמה מהיעדים שאליהם משגרת החברה את מוצריה הייחודיים: אוסטרליה, סין, הודו, ארצות הברית, תורכיה, פורטוגל, ספרד, איטליה, יוון, הולנד, גרמניה, אנגליה, פרו, צ'ילי, דרום אפריקה וגם ישראל. השוק הגדול בעולם לפריטת רימונים למאכל ממוקם בקליפורניה.

המערכת החדשה עשויה נירוסטה. היא נמכרת במגוון מחירים – מ-140 אלף דולר ועד מיליון וחצי דולר למערך. בין פיתוחיה – מסועים שונים, ותחום נפרד נועד לטיפול פני שטח של מתכות.

גלילי מבקש להאיר את עינינו על פיתוח מאד מיוחד של החברה לטיפול בפרי הליצ'י. "אתה קוטף ליצ'י שצבעו המקורי אדום ולאחר ימים אחדים הופך לצבע חום. מסתבר שבעולם מי שקונה את הפרי מבקש שהוא יישאר אדום גם אחרי כמה ימים".

אפשר לשנות צבע פרי?

"אתה יכול לשנות אם אתה עושה שימוש בגופרית, אבל אז יש חשש לפגיעה בפרי. אנחנו פיתחנו תהליך מקביל בלי שימוש בגופרית אלא בחומצות מאושרות למזון והשוק העולמי רוכש את המערכים שלנו לטיפול בליצ'י. אנחנו מייצאים לאוסטרליה, סין, וייטנאם, מוזמביק וגם בישראל".

פרויקט ליצי בויטנאם
פרויקט ליצי בויטנאם

בחברת יוּרן מועסקים שלושים עובדים. בסיור באולמות הייצור יכולת לחוש בידידות שנוצרה בין השנים בין עובדי השטח, המנכ"ל והנהלת החברה.

כל מה שנקשר בכחול לבן – הרי זה משובח וראוי לציון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח: "גם ב-7 באוקטובר וגם במחנות ההשמדה בשואה, גורלם של הנרצחים הוא נורת האזהרה שלנו. אנחנו פה להדגיש את התקומה של העם היהודי להרים ראש, להילחם על עתידנו ולומר –
3 דק' קריאה
התערוכה המרגשת "דיוקן בין דורי" נולדה ממפגשים בין תלמידי מגמת האומנות של התיכון האזורי עין גדי ובין ותיקי הקיבוץ, פרי יוזמתה של עדי פקט שזו שנת ההוראה הראשונה שלה  *תמונה ראשית: עדי פקט. "יצרתי
3 דק' קריאה
בספר המבוסס על חוויותיו כמפקד מוצב בתקופה בה החזיק צה"ל ברצועת הביטחון בלבנון ובה גם הפציע ארגון "ארבע אימהות", מבקש יפתח גיא, בן כפר גלעדי, לחנך את הדור הצעיר להפוך את סימני הקריאה הנוקשים
5 דק' קריאה
הסטריאוטיפים של מיהו ימני ומיהו שמאלני פשטו בשני צידי המתרס ומבטאים את הסדקים בעם. אם לא נגדיר מחדש את הזהות הישראלית-ציונית הסדקים יהפכו לבולענים המאיימים על כולנו  *תמונה ראשית: ראובן ריבלין, נשיא המדינה לשעבר.
3 דק' קריאה
בקרוב תקום פנימייה של "אדם ואדמה" של ארגון "השומר החדש" ביראון, לאחר שלפני שש שנים קמה כזו באורטל. אני מקווה שעוד ועוד קיבוצים יזכו באירוח "אדם ואדמה" ואני מצפה מהתנועה הקיבוצית להוביל מהלך גדול
4 דק' קריאה
מוקי צור, איש הרוח של התנועה הקיבוצית, עוסק עשרות שנים בשאלות של זיכרון, תקווה וזהות. שאלות אלה מקבלות מקום בשני ספריו החדשים שראו אור לאחרונה: "התקווה היא לא כובע עם נוצות" ו"מן המדרון". בראיון

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן