יבול שיא
הרפת והחלב
מכונה לפריטת רימונים

פיתוח חדשני לפריטת רימונים

2 דק' קריאה

שיתוף:

הרחק מאור זרקורים, באזור תעשייתי לא בולט בעיר ראשון לציון וללא שלט חיצוני שיעיד על הנעשה מאחורי השערים, מייצרת חברת "יוּרן" פיתוחים מתקדמים לחקלאות ולתעשיית המזון בעולם הגדול.

פיתוח חדשני לפריטת רימונים

עד היום רשמה החברה הפרטית, שמציינת 55 שנים להיווסדה, שישה פטנטים בין לאומיים על המצאות וחידושים בטיפול ברימון וליצ'י.

אבנר גלילי, המנכ"ל שנולד בקיבוץ רביבים, ומתגורר ביהוד, רואה בהחלט ברכה בעמל כפיו לאורך השנים. החברה הוקמה בידי משפחת יוּרן בקיבוץ תל יוסף בגלבוע והיום מנהל אותה הדור השני במשפחה.

אבנר גלילי

באנו אל קו הייצור של החברה לראות מקרוב בפיתוח החדשני שלה: מערכת מתקדמת לפריטת רימונים בדרך ייחודית: אין חיתוך של הרימון כדי לחלץ ממנו את הגרגרים. חורצים את הקליפה ומפרידים את הגרגרים באמצעות מים ואויר.

בעבר הלא רחוק ראינו פיתוח דומה במכון להנדסה חקלאית במרכז וולקני בבית דגן. הפיתוח ההוא הושלם בסיוע המומחים של חברת יוּרן.

הפעם זה מכשור מבית היוצר של החברה שמייצאת ממוצריה "לכל העולם" כדברי אבנר גלילי, דמות השטח המרכזית של החברה, שחש גאווה גדולה ללוות אותי באולמות הייצור ולהסביר לי כיצד עוברת המערכת החדשה.

אבנר גלילי מנכל יורן
אבנר גלילי מנכל יורן

למערכת החדשה ארבעה גדלים של פריטת רימונים: עשרה פירות לדקה עד חמישים ושישה פירות לדקה. בעת ביקורנו במקום, המערכת החדשה על גדליה השונים עשתה את דרכה לפורטוגל ולא יהיה זה היעד היחיד שמערכת כזו תצא מגבולות ישראל.

יורן משווקת לשורה ארוכה מאד של מדינות והנה על קצה המזלג כמה מהיעדים שאליהם משגרת החברה את מוצריה הייחודיים: אוסטרליה, סין, הודו, ארצות הברית, תורכיה, פורטוגל, ספרד, איטליה, יוון, הולנד, גרמניה, אנגליה, פרו, צ'ילי, דרום אפריקה וגם ישראל. השוק הגדול בעולם לפריטת רימונים למאכל ממוקם בקליפורניה.

המערכת החדשה עשויה נירוסטה. היא נמכרת במגוון מחירים – מ-140 אלף דולר ועד מיליון וחצי דולר למערך. בין פיתוחיה – מסועים שונים, ותחום נפרד נועד לטיפול פני שטח של מתכות.

גלילי מבקש להאיר את עינינו על פיתוח מאד מיוחד של החברה לטיפול בפרי הליצ'י. "אתה קוטף ליצ'י שצבעו המקורי אדום ולאחר ימים אחדים הופך לצבע חום. מסתבר שבעולם מי שקונה את הפרי מבקש שהוא יישאר אדום גם אחרי כמה ימים".

אפשר לשנות צבע פרי?

"אתה יכול לשנות אם אתה עושה שימוש בגופרית, אבל אז יש חשש לפגיעה בפרי. אנחנו פיתחנו תהליך מקביל בלי שימוש בגופרית אלא בחומצות מאושרות למזון והשוק העולמי רוכש את המערכים שלנו לטיפול בליצ'י. אנחנו מייצאים לאוסטרליה, סין, וייטנאם, מוזמביק וגם בישראל".

פרויקט ליצי בויטנאם
פרויקט ליצי בויטנאם

בחברת יוּרן מועסקים שלושים עובדים. בסיור באולמות הייצור יכולת לחוש בידידות שנוצרה בין השנים בין עובדי השטח, המנכ"ל והנהלת החברה.

כל מה שנקשר בכחול לבן – הרי זה משובח וראוי לציון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן