יבול שיא
הרפת והחלב
פסטיבל אקי נו

פסטיבל אקי-נו לקולנוע יפני באתר המקוון של סינמטק ירושלים

2 דק' קריאה

שיתוף:

פסטיבל "אקי-נו" לקולנוע יפני, שמתקיים ב-18-27/2/2021 באתר המקוון של סינמטק ירושלים. הפסטיבל יציג בבכורה בישראל את הסרטים הבולטים והטובים שהציע הקולנוע יפני בתקופה האחרונה ובהם סרטי דרמה, מתח, תעודה ואקשן יפני. 

פסטיבל "אקי-נו" ("פסטיבל של סתיו")  לקולנוע יפני, יתקיים זו השנה החמישית בסינמטק ירושלים און ליין, בתמיכת THE JAPAN FOUNDATION ושגרירות יפן בישראל, והוא יציג בבכורה בישראל כמה מהסרטים הבולטים והטובים שהציע הקולנוע יפני בתקופה האחרונה ובהם סרטי דרמה, מתח, תעודה, סדרת טלוויזיה מלאה ואקשן יפני.

זו הזדמנות נוספת לקהל הישראלי להיחשף לתעשיית הקולנוע היפני מהגדולות והפורות בעולם. מאות סרטים מופקים במדינת האיים מדי שנה: ומדובר על סרטים שממשיכים מסורת קולנועית ותיקה שהחלה כבר בשנת-1897, ועומדים על כתפיהם של כמה מגדולי הבמאים של המאה ה-20 שיפן הביאה לעולם.

לצד המסורת הנרחבת, הקולנוע היפני העכשווי מצליח ליצור דור של במאים צעירים משלל ז'אנרים שונים היוצרים לעצמם שם בינלאומי, ומציגים סיפורים יפנים עכשוויים ואוניברסליים.

במהדורתו החמישית והמקוונת של פסטיבל אקי-נו יוקרנו באתר סינמטק ירושלים אפשר לצפות בכמה מהסרטים הטובים ביותר שיצאו מיפן בתקופה האחרונה, ביניהם:

* סרטו של קיושי קוראסאווה – "עד קצוות העולם"- סרט שצילם קוראסאווה באוזבקיסטאן על צוות תוכנית טיולים יפנית המגיע לאוזבקיסטאן. קוראסאווה ידוע כאחד מהקולות הבולטים והחשובים ביותר בקולנוע היפני של עשר השנים אחרונות.

* "פה ושם בעיר" – סרטו החדש של ריקיה אימאיזומי ("המרחק שביניהם") המצליח שוב להביא וייב אחר מחיי הצעירים ביפן.

* סרט תעודה מרתק "משימה: העימות האחרון"  על אחד מהסופרים הגדולים והשנויים במחלוקת ביפן. יוקיו מישימה, מביא תיעוד היסטורי נדיר של מפגש נפיץ בין הסופר הריאקציונר לבין מנהיגי הפגנות הסטודנטים בשלהי שנות ה-60'.

* "אהבה ראשונה", סרטו היפהפה, האלים והקצבי של טקאשי מייקה, אחד מהבמאים הפורים ביפן שבפילמוגרפיה שלו כ-100 סרטים וסגנונו צוטט כהשפעה על "להרוג את ביל" של טרנטינו.

* עוד בפסטיבל תוכלו לצפות בסרט "גנבי הסוסים: שבילי הזמן" קופרודוקציה יפן-קזחסטן שהיא שיתוף פעולה של הבמאית היפנית ליסה טאקבה והבמאי הקזחי ירלן נורמוקהמבטוב

* "אחרי השקיעה", סרטו המלודרמטי הסוחף של מישיו קושיקאווה, על הורים מאמצים הנאלצים להתמודד עם חזרתה של האם הביולוגית לחיי ילדם באי הקטן בו הם גרים.

* "נער גאורמה, נערת פנורמה" –  סרטה של הבמאית נאטקושי סטה, המבוסס על ספר מנגה פופולרי ומציג דרמת נעורים יוצאת דופן.

* צפו ב"איינו מוסיר" סרטו השני של הבמאי טאקשי פוקונאגה זוכה ציון לשבח פסטיבל טרייבקה 2020, סרט עלילתי מרגש על נער המתבגר בקהילת שבט ה-איינו ביפן ומתמודד עם אובדן אב וניכורו מהמסורת השבטית.

בנוסף, יציע הפסטיבל לצופים הרצאות ושיחות (מצולמות) עם במאים. הפסטיבל יציע השנה לראשונה במהדורה המקוונת לצד רכישת כרטיס בודד גם פס חופשי שיאפשר צפייה בכל סרטי הפסטיבל בימות הפסטיבל (וסדרת הטלוויזיה שתיכלל בו) ו שלושה אירועים נלווים לסרטים הכלולים במחיר.

(פסטיבל אקי-נו, סינמטק און-ליין: www.jer-cin.org.il טלפון: 9377*)

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אורי מולד1,2, אלישבע סמיט1, נטע לוריא1, ילנה בקלמן1, עודד לכמן1, מיטל רכס2 ואביב דומברובסקי1 1 המחלקה למחלות צמחים וחקר עשבים, מנהל המחקר החקלאי, מכון וולקני 2 המכון לכימיה, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע, גבעת רם,
9 דק' קריאה
מהפכה של ממש מתרחשת בימים אלה בשדות החקלאיים של ישראל. בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, במכון שמיר, נחנכה חלקת המחקר האגרי-וולטאי הראשונה בישראל על מערכת גידול חדשנית, כחלק מתכנית הפיילוטים של
נקבעה פגישת עבודה עם השר אבי דיכטר במשכן הכנסת. הפגישה הייתה לבבית ועניינית, והוגשה לשר תוכנית אסטרטגית בענף הירקות ל-5 השנים הבאות, שהוכנה עם אנשי המקצוע, כל אחד בתחומו. בין הנושאים שהועלו בפגישה: תודה
מורן צור מייסד הסטארט-אפ SafeBeyond הוציא לאור ספר ביכורים בשם "קקטוס" * זהו סיפור אהבה נוגע ללב שעוסק באופן ייחודי בהתמודדות עם אובדן ובשאלה: האם העולם הבא קיים והמוות הוא לא הסוף * ספר
8 דק' קריאה
מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "לאחר תקופה קשה לענף, אנו עדים להתאוששות מרשימה של החקלאות המקומית, שמייצרת כיום למעלה מ-90% מהצריכה המקומית בעגבניות. השיקום המהיר התאפשר בזכות מסירותם של החקלאים הישראליים ותמיכות
3 דק' קריאה
שיר פלד ממושב בניה מילאה תפקיד של מסתערבת במשמר הגבול – עתה היא שוברת שנים של שתיקה * בראיון לעדינה בר-אל היא מספרת מדוע רצתה בתפקיד המסתערבת, מתארת אירועים שעברה תוך כדי מאבק לשוויון
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן