יבול שיא
הרפת והחלב
עץ תפוזים

ציפייה לעליה ניכרת במחיר מיץ תפוזים לאור מחסור בפרי 

2 דק' קריאה

שיתוף:

המקור: CNN הספרדית, תרגם מספרדית: פרץ ברוש 

מזג אוויר קשה ומחלה גורמים למחירים גבוהים מהצפוי של מיץ הדרים ברחבי העולם. 

המחירים העתידיים בשבועות האחרונים עברו את ה-3 דולר לפאונד. המחיר בשנה שעברה בזמן הזה היה 1.81 $ לפאונד; העלייה הגבוהה במחיר באה כתוצאה ממחסור בהיצע של פרי בכל העולם. 

פלורידה הנחשבת בדרך כלל לספק העיקרי של מיץ תפוזים בארה"ב סבלה קשה מההוריקנים YAN ו- NICOLE שהתרחשו בסתיו 2022. בנוסף סבלה פלורידה מקרה מאוחרת באותה שנה. גם הימצאותה של מחלת ה-GREENING גרמה ליבולים נמוכים יותר והפרי בעל איכות ירודה. 

בסוף השנה החולפת משרד החקלאות של ארה"ב חזה שהיבול החזוי ב-2022-23 יהיה 20 מיליון תיבות שזו תחזית נמוכה ב-20% מהעונה הקודמת והוא פחות מהיבול שייצרה פלורידה בשנים 1936 -1937. בסופו של דבר היה יבול של 15.9 מיליון תיבות. 

"המאבק במחלת ה-GREENING הוא בעל החשיבות הרבה ביותר בפרדסי פלורידה" אמר נשיא FLORIDA CITRUS MUTUAL שהוא הארגון הכלכלי החשוב של מגדלי ההדרים בפלורידה. 

לפני פרוץ מחלת הקורונה הייתה ירידה מסיימת בביקוש למיץ תפוזים אך עם בוא המחלה גבר הביקוש. לפי פרסום של המחלקה לסטטיסטיקה של ממשלת ארה"ב, בחודש יוני 2023 עלו מחירי המיץ ומשקאות לא קפואים ב-8.2%. 

ברזיל ומקסיקו, יצואנים גדולים ובין לאומיים של מיץ תפוזים, סבלו בשנים האחרונות מנזקים כבדים מסיבות אקלימיות. מר BILLY ROBERTS כלכלן בכיר ב-COBANK מעריך לפי מידע שבידיו שהיבול הבא יהיה נמוך יותר מהשנה הנוכחית בברזיל; הדבר גרם לדאגה רבה בקרב גורמים הקשורים לתעשיית המיץ העולמית. 

בגלל מחסור בפרי בארה"ב מחפשים ספקים מחוץ למדינה, כמו ברזיל, וזאת לדברי ANDRES FADILLIA כלכלן בכיר ב-RABOBANK. הוא מסכם ואומר שמחירי הרקורד של שנת 2023 הם תוצאה ישירה של שוק דחוק בנוסף לרמת יבולים נמוכה. 

המצאי במלאי כיום אצל יצרני המיץ הוא דל במיוחד בעקבות שנתיים דלות ביבול. כל זאת יצר מצב של עלייה במחיר. 

במקסיקו תעשיית ההדרים סבלה נזקים קשים במיוחד בעקבות בצורת מתמשכת. ובארה"ב עלייה במחירים יוצרת תחושה של עלייה צפויה במחיר לצרכן. המחיר כיום לבקבוק מיץ של בערך 1.5 ליטר – הוא כ-4 דולר. יתכן שהמחיר יהיה יקר יותר ברמת המסחר הזעירה כפי שמקובל לחשוב, אולם מציינים שהמחיר תלוי גם בביקוש ולא רק בהיצע השוק. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יואל כרמל מספר על ספרו "אבא החליט למות" שעוסק בצורה רגישה ומקורית באהבה, באומנות, במוות ובכוחה של חברה שבטית * יואל: "אבי אמר לי לא פעם שכדי להגשים חלום צריך להתעורר. הספר הזה הוא
7 דק' קריאה
הפארק נחנך במעמד שר המורשת לשעבר, ח"כ עמיחי אליהו, ראש המועצה חוף אשקלון איתמר רביבו, מנהל רשות העתיקות אלי אסקוזידו ואחרים  *תמונה ראשית: הגת החדשה שנפתחה לקהל ליד מושב ניר ישראל. צילום: אמיל אלג'ם,
2 דק' קריאה
נועה ולצר, מדריכת טיולים וגששית, מחוברת לטבע גם בארץ וגם בחו"ל * היא ילידת יסוד במעלה, מכירה היטב את אגמון החולה וסביבתו, התגוררה באפריקה עם שבט המסאיים ומדריכה טיולים בטנזניה * אישה צעירה שכל
11 דק' קריאה
שניהם נולדו בירושלים ונתיבי החיים לקחו אותם למחוזות שונים * מעיין אחי יובל, טיילה באנגליה על סוס ועגלה עם גרופים של התרבות הקלטית ואלי לוי, החל בגננות, התפתח עד שהגיע לחקלאות * השניים נפגשו
5 דק' קריאה
באחרונה נכנס לתוקף הקנס המנהלי החדש בגין כניסה לשטח חקלאי: מעתה יחלו שוטרי מג"ב לרשום דו"חות קנס באלפי שקלים לחשודים שיכנסו לשטחים חקלאיים, ברגל, רכובים על בע"ח או בכלי רכב  אין חקלאי שלא מכיר
2 דק' קריאה
יותר משנה שאנו נתונים למצבי חיים קיצוניים ומשתנים. מוצפים ברגשות מעורבים, מצויים במצב של הסחות דעת מתמשכות, מודעות ושאינן מודעות, מבחוץ ומבפנים. אומני גלריה כברי, גלריה שיתופית יהודית־ערבית בגליל (מנהלת: תמר הורביץ ליבנה), מצאו

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן