יבול שיא
הרפת והחלב
אמיר תיבון צילום אווה מאגס

צעירים וצעירות משפיעים בקיבוצים – אמיר תיבון, בן 33, מקיבוץ נחל עוז

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

התפקיד שלי:

עורך בכיר ב"הארץ", לשעבר שליח העיתון בוושינגטון.

איך הגעת להיות עיתונאי?

עולם העיתונות משך אותי מגיל צעיר, התחלתי לכתוב בעיתוני נוער בגיל 12. בתיכון כבר עבדתי כתחקירן בתוכניות טלוויזיה. אחרי שירות צבאי בחיל המודיעין מצאתי עבודה בתכנית "עובדה" שם למדתי מהטובים ביותר – אילנה דיין, איתי אנגל, עמרי אסנהיים… זה היה בית-ספר לעיתונות. ל"הארץ" הגעתי ב-2017 כאשר הציעו לי לצאת לוושינגטון לשלוש שנים לסקר את ממשל טראמפ, חוייה של פעם בחיים. אחרי שחזרנו הביתה לנחל עוז, המשכתי לעבוד בעיתון בתפקידי עריכה.

מה אתה אוהב בעריכה, בעיתונאות?

עיתונות זה תחום מלא אדרנלין וריגושים, אבל אתה נחשף מדי יום גם להרבה טמטום ועוולות. יש ימים של התרוממות רוח, יש ימים של תסכול אדיר. האמונה שהעבודה שלנו חשובה ומשמעותית היא המפתח להתמודדות עם רכבת ההרים הזו.

בעידן הרשתות החברתיות, מה תפקיד העיתונות המסורתית?

בתור מי שסיקר שלוש שנים את הנשיאות של טראמפ, אני יודע שדווקא כאשר יש שלטון ששובר את הכלים, העיתונות חשובה במיוחד. לצערי, יש בתקשורת הישראלית מי שחושבים שהכי חשוב "להיות מאוזן", או להתחנף למוקדי הכוח כדי לקבל פירורי הדלפות. זו טעות, כי אנשים תאבי כוח מבינים רק את שפת הכוח. העיתונות, אם היא מוכנה לעמוד על האמת, מחזיקה בכוח משמעותי.

מה השאיפות שלך?

השאיפה שלי היא להמשיך להסביר לקוראים בישראל ובעולם על השינויים הדרמטיים שמתרחשים כרגע בישראל, וההשפעה שלהם עלינו כחברה וכמדינה.

יש איזו אנקדוטה נחמדה שתוכל לשתף מעבודתך?

אחת המורכבויות שלי בתפקיד נובעת מהמגורים שלי בעוטף עזה. זה גורם להרבה דברים שעולים לכותרות להיות מוחשיים יותר עבורי. בן-גביר עולה להר הבית – האם צריך להתכונן לכמה לילות מחוץ לבית? תקלת ענק ברכבת – איך אני מגיע לעבודה הבוקר? פערים בין הפריפריה למרכז בתחום הרפואה – אנחנו מכירים את זה באופן אישי. זה מאפשר לי לראות את הדברים שאני מתעסק בהם בעבודה דרך פרספקטיבה אחרת, אישית יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן