כותבים עו״ד יפרח ושי חג'ג' לשר האוצר, משה כחלון. ביטול ההנחות במחירי קרקעות באזורי עדיפות לאומית (סוציואקונומי 8 ומעלה), עלול לגרום לפגיעה אנושה ביכולת של המושבים להקים הרחבות ולקלוט משפחות צעירות
בעקבות הידיעות על הכוונה להביא למועצת רשות מקרקעי ישראל החלטה על ביטול ההנחות על מחירי הקרקעות באזורי עדיפות לאומית (מס' 1585) – ביישובים המוגדרים במצב סוציו-אקונומי 8 ומעלה, פנו עו״ד עמית יפרח, המכהן גם כנציג ההתיישבות במועצת רשות מקרקעי ישראל וכיו"ר אגף הקרקעות בתנועת המושבים ושי חג'ג', יו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש מוא"ז מרחבים, לשר האוצר משה כחלון (שבתוקף תפקידו ממונה על מועצת רמ"י), במטרה לבטל את רוע הגזירה, העלולה לגרום לפגיעה אנושה ביכולת של המושבים להקים הרחבות ולקלוט משפחות צעירות. בנוסף, עלולה ההחלטה למנוע מבעלי נחלות את האפשרות לבצע היוון לחלקות המגורים. שני התהליכים הללו כרוכים בקיומן של הנחות האזור. במכתבם ציינו השניים כי הנחות האזור באו במטרה לקדם את השגת היעדים הבאים:
א. להקל על מצוקת הדיור של רבים מתושבי המדינה.
ב. לחזק את אזורי הפריפריה הגיאוגרפית, ובראשם הגליל והנגב.
ג. לעודד הגירה חיובית ליישובים.
ד. לעודד בנייה ביישובים.
ה. להעצים את חוסנם הכלכלי של היישובים.
הנחות על מחירי הקרקעות באזורי עדיפות לאומית
לסיכום כתבו עו"ד יפרח וחג'ג׳ לשר האוצר: "כמי שפועל בכל מאודו להוזיל את יוקר המחייה ואת יוקר הדיור בפרט, וכמי שפועל למען שוויון בין הפריפריה למרכז, וודאי יסכים כי ביטול ההנחות באזורים אלה אינו צודק, וחוטא למטרות אלה." עוד כתבו "ראשי הרשויות פועלים במלוא המרץ להעניק את מיטב השירותים לתושבים בפריפריה ומציבים איכות חיים גבוהה, המתחרה ביישובי מרכז הארץ. ביטול המענקים לאזורי העדיפות הלאומית ייפגע אנושות במאמץ החיוני הזה."