יבול שיא
הרפת והחלב
יום האישה הבנלאומי במועצה אזורית מגידו

יום האישה הבינלאומי במועצה אזורית מגידו

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

כ-500 תושבות ותושבי המועצה האזורית מגידו השתתפו באירוע שהתקיים במרכז תרבות מגידו

יום האישה הבינלאומי במועצה אזורית מגידו: כ-500 תושבות ותושבי המועצה האזורית מגידו התכנסו ביום ראשון השבוע במרכז תרבות מגידו, לציון יום האישה הבין-לאומי בארגון האומות המאוחדות ובמדינות רבות בעולם, ובהן ישראל, שחל מידי שנה בשמיני במרץ ובאווירה פורימית.

יום האישה הבינלאומי במועצה אזורית מגידו

שרון אבני כהן, יועצת ראש הרשות לקידום שוויון מגדרי במועצה, בשיתוף הוועדה לשוויון מגדרי של המועצה, יזמו והפיקו את האירוע לתושבים. שרי שרון, נציגת קיבוץ גלעד במליאה המועצה ויו"ר הועדה לקידום שוויון מגדרי, סיפרה למשתתפים, כי בבי"ס "עומרים" של המועצה, בו היא מורה וסגנית מנהלת, ובשל מעורבותה בוועדה, היא מנצלת את ההזדמנות ללמד בכיתות ו' שיעורי מגדר, תחום שמעניין מאד את הילדים ונוצרים סביבו דיונים מרשימים מתוך המציאות היום יומית בישראל.

בהמשך הוצג מופע סטנדאפ, "אישה על החיים – באמצע החיים" של השחקנית והשדרנית אודיה קורן.

יום האישה הבינלאומי, שנקרא במקור "יום הפועלות הבינלאומי", מצוין ב-8 במרץ בכל שנה. מוקד החגיגות נע בין ציון כללי של כבוד ואהבה כלפי נשים לבין ציון ההישגים הכלכליים, הפוליטיים והחברתיים של נשים.

האירוע, שהחל כאירוע פוליטי סוציאליסטי, השתלב בתרבות של מדינות רבות, בעיקר במזרח אירופה, משום שנקבע על ידי ברית המועצות כחג קומוניסטי. באזורים רבים האירוע איבד את גונו הפוליטי, והפך לאירוע שבו גברים מביעים את אהבתם לנשים באופן הדומה במקצת לשילוב בין יום האם לבין יום ולנטיין. באזורים אחרים, לעומת זאת, הגוון הפוליטי שנקבע על ידי האו"ם הוא הנותן את הטון, ומאבקי נשים ברחבי העולם נסקרים ונבחנים במטרה להעלות מודעות פוליטית וחברתית לזכויותיהן. לעיתים מציינים את היום על ידי ענידת סרט מודעות סגול.

חליל הקסם במגידו

יום האשה הבינלאומי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התכנית לתוספת 100 אלף גגות סולאריים במדינת ישראל עד שנת 2030, עליה הכריז השר אלי כהן, צוברת תאוצה. בשבוע האחרון קידמו במשרד האנרגיה והתשתיות שורת צעדים משמעותיים, הכוללים אישור תעריפים חדשים על ידי רשות
3 דק' קריאה
מרב ביין הגיעה לחולית בתחילת שנות ה-80 לשנת שירות ועבדה בשלחין, אחרי השבעה באוקטובר הגיעה להתנדב בקיבוץ שזכרה לטובה וגילתה מקום עם אנרגיות מיוחדות שהרגיש לה כמו בית, מאז היא לא עזבה אחרי השבעה
5 דק' קריאה
בכנס השנתי של ה-AAVM, אשר עוסק בחומרים אנטימיקרוביאליים ברפואה וטרינרית והתקיים באתונה בפעם ה-12 במהלך חודש יוני אשתקד, הוצגו גישות חדשות ומדאיגות כאחד בנוגע לשימוש באנטיביוטיקה ועמידות חיידקים ברחבי העולם, לא רק בקרב בני
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן