מספר שיא של יותר מ־135 מדינות הצטרפו כשותפות להצעה הישראלית באו"ם
קידום חקלאות בת-קיימא
הצעת ההחלטה שיזמה משלחת ישראל באו"ם לקידום חקלאות בת־קיימא אושרה ברוב סוחף של 140 מדינות.
מספר שיא של יותר מ־135 מדינות הצטרפו כשותפות להצעה הישראלית, שנועדה לקדם גישה ושימוש בטכנולוגיות חקלאיות מתקדמות במדינות מתפתחות ובאזורים מוכי בצורת ורעב. ההצעה מתבססת על היכולות הישראליות פורצות הדרך בתחום זה.
לאחר ההצבעה אמר השגריר הישראלי, גלעד ארדן, כי: "כאומת הסטארטאפ ומובילה עולמית בחדשנות חקלאית, ישראל גאה לעמוד בחזית של החלטה כל כך חשובה.
מאז פרוץ מגיפת הקורונה, חוליות חלשות נחשפו במערכי הייצור וההפצה העולמיים, דבר שגרם לעלייה במחירי המזון וכתוצאה מכך לרעב ולעוני בעולם".
ארדן תקף את אלה שהתנגדו להצעה ואמר: "חלק מהמדינות בחרו בשנאה ובפוליטיקה קטנונית על פני שיפור מצבו של המין האנושי וצורכי האזרחים שלהן.
מדוע שסוריה, מדינה חברה המשתמשת בנשק כימי על אזרחיה, תדאג לעתיד אוכלוסייתה, ומדוע שאיראן תצביע בעד, בעוד שהיא מעדיפה לממן טרור עולמי מאשר לספק מים לחקלאיה."
חקלאות מדייקת בחקלאות גלובלית
חקלאים ברחבי העולם פונים לפתרונות טכנולוגיים כדי לטפל בבעיות שונות החל מהאתגר לספק מזון מספיק ואיכותי לאוכלוסייה הולכת וגדלה, לשינויי אקלים ועקות, להגנת הצומח ולייעול ממשקי חקלאות קיימים – חקלאות מדייקת בחקלאות גלובלית
אין ספק שטכנולוגיות חקלאיות משופרות, יאפשרו לחקלאים להגדיל את התפוקה ואת ההכנסה שלהם ולוודא שחקלאות תמשיך להזין את העולם תוך ייעול השימוש במשאבי הטבע ושמירתם לשימוש הדורות הבאים
הסכם להקמת חווה סולארית ענקית
באחרונה נודע במפתיע (ברק רביד, וואלה) כי ממשלת ישראל קיימה מגעים חשאיים עם ממלכת ירדן וחתמה על הסכם להקמת חווה סולארית ענקית, לייצור חשמל במדבר הירדני באמצעות חברה אמירתית.
את החשמל מהחווה תרכוש ישראל מהירדנים. מדובר על שדה סולארי שיוכל לייצר כ-1.2 ג'יגה-וואט. 'מתנה' נוספת של ממשלת ישראל לירדן, הקמת מתקן התפלת מים ייעודי עבור ירדן על חוף הים התיכון.
מחווה נוספת עליו התחייבה ממשלת ישראל כבר לפני מספר חודשים להעברת כמות של 50 מיליון קוב מים לירדן, זאת בנוסף ל-100 מיליון קוב מים, המועברים כבר שנים לירדן.