יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2025 09 18 190445

רובוטים זעירים כמפקחי היבול: חקלאות העתיד מגיעה לשדה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: רובוט מעופף בגודל חרק שפותח באוניברסיטת סטנפורד

חוקרים באוניברסיטת סטנפורד מפתחים נחילי רובוטים זעירים, בגודל של חרקים, שיכולים לטוס מעל יבולים ולספק לחקלאים מידע מדויק ומיידי על מצב הצמחייה. הטכנולוגיה החדשנית צפויה לשנות את פני החקלאות המדויקת.

חקלאות העתיד תהיה שונה מאוד ממה שאנחנו מכירים, והיא תהיה מדויקת יותר מאי פעם. צוות מדענים בסטנפורד עובד על פיתוח מהפכני: רובוטים מעופפים זעירים, המכונים "אגרו-בוטים", שגודלם כשל חיפושית. הרובוטים הללו מצוידים במגוון חיישנים ומצלמות ויכולים לפעול בנחילים על פני שטחים חקלאיים נרחבים.

מטרת הרובוטים היא לנטר באופן רציף את בריאות הגידולים, ממש צמח אחר צמח. במקום שחקלאי יצטרך לסרוק שדה ענק בחיפוש אחר בעיות, הרובוטים יכולים לזהות באופן אוטומטי ובזמן אמת סימנים למחלות, התקפות מזיקים או מחסור בחומרים מזינים. הם מנתחים את צבע העלים, את המבנה שלהם ואת טמפרטורת הצמח, ומעבירים את המידע למערכת ממוחשבת.

הנתונים שנאספים על ידי הרובוטים מאפשרים לחקלאים ליישם "חקלאות מדויקת" אמיתית. במקום לרסס את כל השדה בחומרי הדברה, ניתן להתמקד רק בנקודות הבעייתיות שזיהו הרובוטים. הדבר מוביל לחיסכון עצום בעלויות חומרי הריסוס והדישון, ומפחית באופן משמעותי את הזיהום הסביבתי. כמו כן, זיהוי מוקדם של מחלה יכול למנוע את התפשטותה ולחסוך אובדן יבול יקר.

פיתוח זה מביא לידי ביטוי את שילוב הטכנולוגיה החכמה עם הצרכים המעשיים של חקלאות מודרנית. הוא מאפשר לחקלאים לייעל את עבודתם, להגדיל את התפוקה ולשפר את הקיימות הסביבתית. הרובוטים הזעירים מציעים פתרון יעיל וחדשני, שמציב אותם בחזית מהפכת המזון העולמית. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוחמד יוסף אבו טועמה – מדריך לגידול תות שדה, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ תקציר בדפון זה מפורסמות הנחיות לגידול תות שדה בחלקות מניבות במנהרות נמוכות בשדה הפתוח,
7 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ ד"ר סטנלי פרימן – מכון וולקני מבוא מחלת ה-Neopestalotiopsis נתגלתה לראשונה בישראל במהלך
3 דק' קריאה
מסביר מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות, מדוע קשה להילחם בפערי התיווך * "שנים אנחנו סובלים מכך שרשת השיווק היא בו זמנית יבואנית, קמעונאית וסיטונאית ויכולה לשחק עם המחירים על חשבון הציבור והחקלאים" *תמונה
4 דק' קריאה
במהלך הישיבה הודיע מאיר יפרח, מזכיר הארגון, כי משרד החקלאות מתכנן לשלב צעירים בחקלאות: תוכנית ל-250 מושבים, חקלאי אחד למושב. תוך ארבע שנים ישולבו 1,000 חקלאים חדשים, בתקציב של 400 מיליון שקל בשנה ישיבת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן