רכבת ישראל תוכל להקים מסוף מטענים גדול מצפון למעבר ארז, רק בכפוף להתחשבות בקיבוץ ארז
רכבת ישראל תקיים מסוף מטענים : הוועדה המחוזית מחוז דרום, קיבלה את מרבית ההתנגדויות של קיבוץ ארז, של המועצה האזורית שער הנגב ושל חברת קצא"א, וקבעה כי התכנית, להקמת מסילה באורך 5.6 ק"מ ומסוף מטענים גדול, תאושר במגבלות תכנוניות רבות שתבצע הרכבת.
רכבת ישראל הגישה תכנית להקמת מסילת ברזל באורך של כ-5.6 ק"מ צפונית לצומת יד מרדכי ועד למעבר ארז, וכן הקמת מסוף מטענים ותחנה נוסעים במעבר ארז החדש. התכנית אושרה להפקדה בתנאים בוועדה המחוזית במרץ 2018. התכנית כללה תסקיר השפעה על הסביבה, כולל חוות דעת של המשרד להגנת הסביבה, במסגרתו הציגה הרכבת תכנית לשיתוף פעולה עם כל הגורמים המתאימים
לתכנית הוגשו שלוש התנגדויות. אחת של חברת קצא"א, שטענה שצינור הנפט העובר במקום קרוב מדי למסילה שתוקם. התנגדות שנייה של קיבוץ ארז, שיוצגה בידי עו"ד יואב אינגבר ממשרד חגי שבתאי שפירא, שטען כי התכנית דורסת שטחים חקלאיים נרחבים של הקיבוץ ובכך פוגעת ביכולת פרנסתו, וכן שהמסילה פולשת לשטחי אחסנה של הקיבוץ וכי הרכבת מבקשת לאחסן בשטח חומרים מסוכנים, אשר יסכנו את הקיבוץ וחבריו החשופים גם כך לסכנות ביטחוניות רבות ויומיומיות מעצם מיקומם בצמידות לרצועת עזה. התנגדות שלישית של מועצה אזורית שער הנגב, שטענה את אותן הטענות שטען קיבוץ ארז.
ועדת המשנה החליטה לקבל את ההתנגדות של קיבוץ ארז ושל המועצה המקומית שער הנגב בנוגע לתכנית האחסנה ולקבל בחלקה את ההתנגדות לגבי חומרים מסוכנים. נקבע שיש לצמצם את קו המסילה כך שלא יכלול את השטח המוגדר כ"מגבלות בניה ופיתוח". עוד החליטה הוועדה, שלגבי השטחים החקלאים אליהם פולשת המסילה, יהיה צורך בתיאום מול המועצה והקיבוץ. בנושא האקוסטיקה יבוצע ניטור כך שאם יתגלו חריגות רעש, הרכבת תידרש למצוא פתרונות מתאימים. לגבי ההתנגדות של קצא"א קבעה ועדת המשנה, כי על מנת שלא ייגרם נזק לצינור הנפט, בנית המסילה תהיה לפחות 15 מטר משני צדיו צד של הקו. הקמת המסילה תאושר בכפוף לתיקונים שתבצע הרכבת בהתאם להתנגדויות שהתקבלו.