יבול שיא
הרפת והחלב
rafsodia team

רפסודיה 2019 – "השמיים הם רק ההתחלה"

4 דק' קריאה

שיתוף:

רפסודיה 2019: שיא עולם חדש בשיט רפסודה בכנרת – שעה ו-17 דקות (!) חתם שלושה מחזורים של רפסודיה, בהם לקחו חלק – 95 רפסודות, 2250 שטים, מעל 150 מדריכים ועוד 100 אנשי צוות טכני, 95 מעגלי שיח מגוונים בנושאים שונים עם מעל 120 דוברים – מפעל חינוכי גדול וחשוב של אגף החינוך בתנועה הקיבוצית

רפסודיה 2019 דבי ברא"ס: "כראשת אגף חינוך וכשותפה מלאה במפעל חינוכי גדול, מורכב ומלא בהזדמנויות – תפיסת המפעל היא כאירוע חינוכי – ארגוני שיש לו התחלה אמצע והמשך.
הרפסודיה היא חלק מעשייה חינוכית מרובת זירות ומהווה "חלון ראווה "לאגף החינוך של התנועה הקיבוצית, לעבודת צוות ולמחויבות אין קץ של כל השותפים, ובמקביל לאחריות גדולה לשלומם של כולם – בני נוער, מדריכי נעורים, צוותי מנהלות וצוות הרפסודיה".
ברא"ס מדגישה: "ההיערכות לרפסודיה התחילה לפני חודשים רבים מאוד והיא כללה בחינה ולמידה חינוכית, בטיחותית, כלכלית, פיזית (מעבר לחוף חדש), ורצון לייצר לכלל השותפים חווית הצלחה, למידה וזכות להיות חלק ממשימה חינוכית חשובה זו. אני מבקשת להודות ולהוקיר את שותפיי היקרים באגף חינוך (הפורמליים והלא פורמליים) ואת הנכונות של רבים מאוד לתת כתף להצלחה!
וכן, בהחלט, מותר לחוות נחת והצלחה בתום שלושה מחזורים ושלושה משטים שעברו בשלום ובבטחה בליווי, תמיכה ופירגון של מטה התנועה הקיבוצית."

רפסודיה 2019

ברא"ס ביקשה לסכם בתודה אישית מלאת הערכה לאורי פלד-נקש רכז המפעלים של אגף חינוך, "שניצח והוביל את רפסודיה 2019 במקצועיות רבה. נתראה בהמשך העשייה החינוכית – כי מפעל חינוכי ככל שיהיה גדול ומרשים הוא חלק מרצף חינוכי."
אורי פלד-נקש: "בחצי השנה האחרונה אנחנו עוסקים בארגון הרפסודיה. החל מהכנת התקציב, בחירת חוף מתאים, עבודה מול מנהלת הכנרת ומנהל הספנות לקבלת כל האישורים, יציאה להרשמות והכנות לצוות ולמדריכים. לנהל אירוע מתגלגל כזה שיש לו שלושה מחזורים שונים, זה כמו להתכונן למסע, עם הרבה עליות וירידות. לכל מחזור יש את הדינמיקה שלו ואת האתגרים שהוא מביא לנו. פרשת הנערים בקפריסין גרמה לנו להגיב ולחדד דרך מעגלי השיח את כל נושא המגדר והמיניות הבריאה".
פלד-נקש מוסיף: "במבט לאחור, כשאני מסתכל על כל חודשי ההכנה שעברנו (התחלנו להתכונן בפברואר…) אני מרגיש תחושת סיפוק גדולה שמעל 2000 בני נוער בחרו להגיע לכנרת לאירוע חינוכי ולעסוק בערכים אותם בחרנו להנחיל דרך הנושא המרכזי – "שבט אחים גם יחד?!" מבקש לנצל את הבמה ולהודות לצוות הרפסודיה על המסירות וההשקעה – בכל יום, בכל שעה ובכל מזג אוויר. בלי שותפים אלו לא היינו יכולים להסתכל אחורה בגאווה כזו והיות מרוצים כל כך. ואחרי שנחנו יום אחד אפשר לפנות לסיכומים ותוך כדי להתחיל לעבוד על מסע י"ב בחנוכה".

תמר ויזל, מדריכת נעורים, מקיבוץ נתיב הל"ה מספרת על החוויה שלה: "השינוי ברפסודיה מבחינת התנועה, והן מבחינת החוקים של הכנרת, הפכו את החוף לשקט ומתוך כך לנעים יותר לנו המדריכים וכמובן לחניכים. זה משפיע גם על העשייה שלהם בפועל, וגם על הנכונות לעשות את זה ברמה הגבוהה ביותר. בנוסף, מעגל השיח, שבמקרה שלנו העבירה עפרי בשן מאגף החינוך של התנועה, היה מרתק והביא את הקבוצה לשיח מעמיק ומעניין. וכמובן שזה היה עוד פן חשוב בתהליך של הרפסודיה ובגיבוש הנעורים שלנו.
חשוב לי להדגיש שבתור מדריכה קיבלתי את כל הפרטים, ההדרכה וההכנה הטובה ביותר שרק אפשר עד לפרטי פרטים, מתוך הבנה שיש כאן תהליך חינוכי רחב ולצידו לא מזלזלים בבטיחות של כולנו".

ליבי לוי וחברתה רון הגיא, נערות מקיבוץ מצר: "מעבר לכיף גדול הייתה הרבה התמודדות חיובית, ולפעמים גם פחות, כמו עם בניית הרפסודה בתנאי מזג אוויר לא פשוטים והעובדה שבנינו ביחד עם נוער מקיבוץ שלא הכרנו, אבל בסופו של דבר מגיעים למצב שרוצים להגיע למטרה של בניית הרפסודה למרות כל הקשיים. היה מרתק לשמוע במעגל השיח את דקל לין ואמו, עפרה, ממשמר העמק שדיברו על ההתמודדות שלו עם שיתוק מוחין ואיך הפך להיות פעיל חברתי. דקל סיפר על הקושי להיות כל הזמן תלוי בין תקווה לייאוש. על המפרש בחרנו לכתוב משפט שאמא שלו אמרה לנו – "השמיים הם רק ההתחלה". זו גם הייתה הזדמנות טובה להכיר קיבוצים אחרים שלא מהמועצה או מהשומר הצעיר".
אמיר ירון ממגל מוסיף לדבריהן: "היה אירוע מדהים. הערב הראשון של מעגלי שיח היה מעולה וחשוב, דיברו אתנו איך אפשר להיות מעורבים ולשנות – להיות אקטיביסטים כבני נוער". גם השנה כמו בשנים הקודמות התקיימו טורנירים במהלך הרפסודיות. הנערות והנערים התמודדו בשני ענפי ספורט: קט-רגל וכדורעף. ואלו המנצחים:

מחזור ראשון:

כדורעף: מקום 2: קיבוץ אייל. מקום 1: קבוצה משותפת של גלעד וגדות שזכתה לכינוי – גל גדות

קט-רגל: מקום 2: קיבוץ יזרעאל . מקום 1: קבוצה משותפת של גליל-ים וסאסא.

מחזור שני:

כדורעף: מקום 2: קבוצה משותפת של גן יאשיה וגבעת חיים. מקום 1: המעפיל בראשות הקפטנית אבישג רבאון

קט-רגל:  מקום 2: חצור. מקום 1: גוש ח.י.ה (מושבי עמק חפר: כפר חיים, כפר ידידיה והדר עם)

מחזור שלישי:

כדורעף: מקום 2: רמת יוחנן. מקום 1: עין המפרץ

קט-רגל: מקום 2: נען. מקום 1: מגל

לראשונה במפעל הרפסודיה התקיים טורניר כדורעף לנערות: למקום הראשון הגיעה נבחרת קיבוץ נתיב הל"ה שניצחה בגמר את שדה יואב.

לזכרו של עדי מס
נערי ונערות קיבוץ מעברות זוכרים את עדי מס ז"ל במשט הרפסודיה

נערי ונערות קיבוץ מעברות בחרו להנציח את זכר בן קיבוצם שנהרג במהלך טיול בגרמניה באמצעות הציור שצבעו על מפרש הרפסודה שלהם

לפני שבועיים נהרג באופן טראגי עדי מס בן ה-30 מקיבוץ מעברות, בעת שעסק בטיפוס אתגרי בדרום גרמניה בהר ״קן הנשרים״. הנערים והנערות ממעברות, אשר שהו באותה עת במחזור השלישי של הרפסודיה, החליטו להקדיש את ציור המפרש לזכרו. הקבוצה בחרה לרשום על המפרש ציטוט של חוקר הטבע והאקולוג האמריקאי הנודע, ג'ון מיור – "מגע אחד של הטבע הופך את העולם כולו לקרוב משפחה" והוסיפו "לזכרו של עדי מס". מספר שעות לפני הלווייתו של עדי שהתקיימה ביום שלישי שעבר, הפליגה הקבוצה יחד עם המפרש המיוחד. על הרפסודה שטו גם נערים ונערות מקיבוץ גזר שהוסיפו על המפרש את המשפט "ארבל אתה חסר", אותו הם רושמים במשטים האחרונים, לזכר מדריך הנעורים בקיבוצם שנהרג בתאונת דרכים לפני מספר שנים.
מדריך הנעורים בקיבוץ מעברות, אילן טחנאי, סיפר כי "נערי ונערות הקיבוץ רצו לשלוח מסר לקהילה בבית ולמשפחת מס במיוחד, כי גם כאשר הם רחוקים מהבית ונמצאים במשט בכנרת, לבם נמצא ביחד איתם והם חושבים על עדי ומחזקים את המשפחה."
הנושא החינוכי של הרפסודיה השנה היה "שבט אחים גם יחד", קבלת האחר והזכות של כולם להיות חלק מהחברה ואחדות. ברוח זו צוירו כלל המפרשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן