דילוג לתוכן
יבול שיא
הרפת והחלב
דלית שלף לייטאו

שיטת האימון האישי של דלית שלף לייטאו

3 דק' קריאה

שיתוף:

דלית שלף לייטאו (58), חברת קיבוץ חפציבה, גילתה בשנת הקורונה כי שיטת האימון האישי שיצרה "פאזל החיים לחיים מאושרים" והרצאותיה ב"זום",  מסייעות לגברים ונשים להתמודד עם פחדי הקורונה.

על מסלול החיים שלה היא מספרת: "נולדתי בחפציבה, כדור שלישי למייסדי הקיבוץ וילדותי בחינוך המשותף זכורה לי כילדות שמחה מאוד. את בעלי אנטוניו הכרתי כשהגיע מפורטוגל כמתנדב לקיבוץ בתחילת שנות השמונים, ושנתיים אחרי שחרורי מהצבא נסענו לחיות עם משפחתו בפורטוגל.

כשנולדה בתנו הבכורה החלטנו לחזור  לקיבוץ, סמוך לפרוץ מלחמת המפרץ. למרות המצב המתוח בארץ התגעגענו מאד לחיי הקיבוץ וראינו בו את המקום הטוב ביותר לגדל את ילדינו.

"רוב שנותיי עבדתי בקיבוץ בחינוך בגילאים שונים ושנתיים לאחר לידתה של בתי הצעירה, התחלתי להרגיש מאוד לא טוב ובבדיקות זוהתה מחלה כרונית כדלקת המעיים, הדורשת בכל חיי להיות תחת מעקב ולקחת באופן קבוע תרופות.

כמו מחלות רבות ידעתי שהיא גם מחלה פסיכוסומטית וזו הייתה תקופת עבודה של לחץ חברתי מצד חברי הקיבוץ והרגשה אישית קשה עבורי. למרות התרופות מצבי הלך והחמיר ואף כי הרפואה המשלימה סייעה לי במקצת, מצבי הקשה גרם לי שלא לצאת מהבית והדבר מאד פגע באיכות חיי ובתפקוד שלי כאמא לשלושת ילדיי, ניצן , אופיר ויסמין.

"כשהריפוי לא הגיע החלטתי ש'אם אין אני לי מי לי',  והרגשתי  שאני היחידה שיכולה לרפא את עצמי. התחלתי לחקור את הקשר בין הגוף לנפש, לשמוע על סיפורי הצלחה בעולם של אנשים שריפאו עצמם והחל שינוי שגרם לתפנית בחיי. יצרתי לעצמי שיטה שבאמצעותה, אחרי שמונה שנים של סבל מהמחלה, הצלחתי לרפא את עצמי תוך שלושה שבועות בלבד, והיום אני בריאה לחלוטין כבר מעל לארבע עשרה שנה. עקב הניסיון וההבנה שלי בנושא, התחלתי להתעניין בכל הקשור לבריאות הגופנפש והלכתי ללמוד את החינוך האנתרופוסופי, הוראת יוגה, תורת הבודהיזם, שיטת בירון קייטי ומאסטר ב – NLP".

שיטת NLP – NEURO-LINGUISTIC PROGRAMMING – ניתוב לשוני פיזיולוגי – היא שיטה המציעה מגוון טכניקות ומיומנויות, שמטרתן יצירת השפעה ושינוי במחשבות, רגשות והתנהגויות. באמצעות אלה מביאים לשינוי הרגלים ודפוסי תכנות ורתימתם להשגת תוצאות רצויות. השיטה שואפת לשינוי ולשיפור התקשורת הבין-אישית והתוך-אישית ופותחה בארה"ב בשנות השבעים וכיום נעשה בה שימוש טיפולי, עסקי ובסדנאות לאמון אישי ושיפור עצמי.

דלית שלף לייטאו :" מהמקום של חיי שמחה, שלווה וסיפוק, התחלתי לכתוב, תוך כדי חקירה על תמונת חיי האדם ולאט התחילו להגיע אליי תובנות על החלקים הבונים את חייו של האדם וההשפעות של חלקים אלו ומהיכן הם מגיעים. בדרך זו הבנתי שעליי להעביר מסר לאנשים בסביבתי ויצרתי את שיטת 'פאזל החיים לחיים מאושרים'. כמורה בכירה ליוגה כבר למעלה מעשור, אני מלמדת קבוצות בסטודיו שיש לי בחפציבה. כיועצת ומאמנת אישית לאנשים ליצירת שינוי בחיים, לבריאות הגופנפש אני מסייעת לאנשים להירפא ממחלות כרוניות ולשחרר כאבים, בעיקר באזורי הגב. בחפציבה אני ממשיכה לעבוד כאחראית על השכרת דירות והארכיב, ומוצאת את האיזון הנכון בעיסוקיי.

"בשנת הקורונה התחלתי בהרצאות ב'זום', על יצירת שינוי בחיים לבריאות הגוף והנפש. הקורונה, עם הסגר השלישי שבה, יצרו פלטפורמה של הרצאות והדבר אפשר לי את פריצת הדרך הגדולה, בתחומים אותם חקרתי בשנים האחרונות ובמאמרים שהעליתי באתר 'פאזל החיים'. עד עתה צפו והאזינו להרצאות מאות אנשים וה'זום' מאפשר לי להגיע למאזינים וצופים מכל קצווי הארץ ולסייע לכמה שיותר אנשים, כי אני רואה במשימה זו כייעוד חיי. בנוסף, אני מדריכה ב'זום' באמון אישי של 45 דקות כל פגישה, הנותן גם כלים להתמודדות  מהחרדות מהקורונה. המשוב שאני מקבלת מאנשים רבים הוא מאוד חיובי.

"כל תקופת הקורונה, שרבים חווים כתקופה קשה לעתים עם פחדים, אני חווה אותה כמיוחדת ואפילו טובה. אני מרגישה שבקיבוץ לעומת העיר, החיים עוברים קל יותר בזמן הסגרים, כי יש בקיבוץ חופש יותר לחיות לעומת הלחץ המורגש בערים. משתי בנותיי, החיות כבר שנים במרכז הארץ, אני שומעת על האווירה בעיר בזמן הקורונה שהיא שונה ופחות מורגשת בקיבוץ. מכיוון שהעיסוק העיקרי שלי בקיבוץ הוא השכרת דירות, אני מבחינה איך הפניות לחיות בקיבוץ עלו מאד בשנת הקורונה".

מסכמת דלית שלף לייטאו "הנגיף בא כדי לחולל שינוי בעולם ובנו. הוא בא כדי לגרום לנו קצת להצטנע, לרדת מהחומריות שהיינו כל כך עסוקים  בה ולהבין שאנחנו רק חלק קטן מהיקום שיש בו מקום לכולם, ובסופו של דבר כולנו שווים. עלינו לכבד את כולם ואת כל היצורים שנוצרו, לחיות ולקבל אחד את השני בסבלנות ובסובלנות, כי אם לא נעשה את התיקונים האלו ונבין שעלינו לשנות את דרכינו ולהשתנות, הקורונה תמשיך למרות החיסונים. היא תבוא כל פעם בתחפושת אחרת. אז זה הזמן שלנו לעשות שינוי, וכמה שנקבל מהר יותר את ההבנה שהחיים כבר לא יחזרו להיות כפי שהכרנו ונוצר פה משהו חדש המשפר את היקום בו אנו חיים, חיינו יהפכו לחיים טובים ונעימים".

דוח סיכום שנה א׳ לתוכנית המחקר 7236 (131231523) מגישים: זיו מי טל – תחום ירקות אגף ענפי הצומח שה"מ, מוראד גאנם וסבטלנה קונצידלוב – המחלקה לאנטומולוגיה, מינהל המחקר החקלאי, אופיר בהר – המחלקה למחלות
4 דק' קריאה
נובמבר 24 אלי מרגלית (גמלאי), נביל עומרי וליאור אברהם – מדריכי ירקות; ניצן כהן וסבטלנה דוברינין – מדריכי הגנת הצומח האגף לירקות והאגף להגנת הצומח – שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) הקדמה הבצל שייך למשפחת
9 דק' קריאה
בעוד שהמשק היה בקיפאון אחרי ה-7 באוקטובר, קיבוצי העוטף כבר הבינו שהחקלאות היא שתביא לשיקום כלכלי ותקבע את הגבול עם עזה * תחת אש ובעיצומה של טראומה לאומית ואישית, הם ניהלו משא ומתן לשותפות
7 דק' קריאה
מתוך כ-730 תושבים רק שלושה מתפרנסים בשדה יצחק מחקלאות, בעיקר בגידול פרחים וירקות * חברי המזכירות ביקרו במשק של יצחק מלכה ובמשק של אברהם דניאל בתאריך ה-29 באוקטובר קיימנו סיור במושב שדה יצחק במזרח
2 דק' קריאה
למפגש שהתקיים במושב פטיש הגיעו כ-200 משתתפים ובפרס החקלאי המוביל לשנת 2024 זכו רמי פולקו מרוחמה ואסף צור מצרעה האגף לשימור קרקע וחקלאות בת קיימא בחטיבה לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות וביטחון המזון ציין
2 דק' קריאה