יבול שיא
הרפת והחלב
שמעון סוסן רפת בן שמן

שמעון סוסן – ראש המועצה האזורית חבל מודיעין: איש עשייה מוצלחת במרחב הכפרי

2 דק' קריאה

שיתוף:

הדיאלוג עם אנשי האוצר על הסכם חלב חדש היה קשה ומורכב וידע עליות ומורדות. היה צורך בגישה קרובה ומהירה, למעורבותו של שר האוצר ואיש הקשר העיקרי היה שמעון סוסן – ראש המועצה האזורית חבל מודיעין במרכז הארץ

שמעון סוסן, כיצד אתה קרוב לחקלאות ולרפת החלב?

נולדתי במושב עזריקם שליד באר טוביה בשנת 1959, להורים שעלו ממרוקו למושב ב-54 וכמו כולם, קיבלו כמה אמצעי עזר לקיום בחקלאות וגם 3-2 פרות, שצמחו בהדרגה לכ-8 פרות בחליבה ידנית.

כילד, גלדתי בתוך הרפת המשפחתית, בדומה לרבים מבני המושב, שהיה עשיר ברפתות קטנות. הכרתי כמובן את כולם וביניהם גם את אלי ג'ורנו, עמוס טהר ואחרים.

מלחמת יום הכיפורים ב-73 הייתה קשה לשמירה על החקלאות ולפרנסה ממנה. אבי עבר לעבודה קבועה באזור ושנה אחרי, הרפת נסגרה, וכך מאות רבות של רפתות משפחתיות בכל רחבי הארץ.

בגיל 20 עברתי לכפר הנוער בן שמן ומזה כ-18 שנה אני מכהן כראש המועצה האזורית חבל מודיעין, שהחקלאות בה היא אבן יסוד, עם הרבה רפתות במושבים (אחיסמך, גינתון ועוד), רפת קיבוצית מפוארת בבארות יצחק וגם כפר נוער בן שמן.

היכן אתה מתחבר למערכת הפוליטית שמכריעה בנושאים אסטרטגים גם בחקלאות?

אני גם איש פוליטי וקשור לנציגים רבים מהליכוד, מזה עשרות שנים. ביקשו את ההתערבות שלי, אחרי ניסיונות רבים עם האוצר, להביא שקט ומזור, להבטיח את הרפתנים, שלא יהיו תלויים בהחלטות של פקידים..
התגייסתי יחד עם איציק שניידר ואלי ג'ורנו, שהוא הוא פעיל מפלגה ומכיר היטב את שר האוצר. אני חושב שזה נכון שהמושבניקים והחקלאים יהיו קשורים למפלגות שונות. אלי ידע על שהקשר שלי עם ישראל כץ חיובי מאוד והפעילו אותי בחודשים האחרונים.

פקידי האוצר, זו פקידות קשה שרואה בחקלאים כמעט נטל. רציתי לסייע גם ברמת העיקרון לתת להם תעדוף – ראינו את הקורונה ומשמעות החקלאות לביטחון תזונתי וכך גם בכל השנים.

אני מאמין במשק החלב ופעלתי באמונה רבה, עשינו מספר פעולות והבאנו את ההסכם. הגיוס האחרון היה של השר ישראל כץ, להיות לצידנו ולהכריז על המשך התכנון, ושם הייתי.

ישראל בא מהעולם הזה בכפר אחים. היינו יחד ומכירים 30 שנה, עם פעילות משותפת במפלגה ובמרחב הכפרי. הוא היה בעבר שר חקלאות ועזר לנו מאוד, בהיותו דמות דומיננטית. סייעתי לו להחליט לבוא ולעזור, שלרפתנים יהיה ביטחון לשנים הקרובות וזה שלו – נתן הסכם שתומך ברפתנים.

כיצד נראית החקלאות במרחב המועצה?

המועצה האזורית חבל מודיעין נמצאת בליבה של מדינת ישראל ומהווה את הריאה הירוקה, שבין גוש דן למטרופולין ירושלים. שטחי המועצה מאופיינים בריבוי שטחים ירוקים, הכוללים שטחי יער – בחלקה המזרחי, ושטחי עיבוד חקלאי – בחלקה המערבי, היוצרים חייץ ירוק בתוך היישובים וביניהם. שטחים אלה הינם בעלי איכויות נופיות, אקולוגיות וטבעיות.

אנו מחויבים לשמור על ערכי הטבע, המהווים נכס לאומי של כלל אזרחי ישראל.

כל היום אני בקשר עם החקלאים, צמרת הרפתנים איתי כמו שלום תמם, שהוא המזכיר באחיסמך ומוביל את הרפתנים והוא פנה אליי לפעול מול ישראל כץ. אני בדירטוריון של כפר הנוער בן שמן ואני מסייע ביחסים במחוז.

כל תחום החקלאות נמצא בקדמת הבמה. על שולחן העבודה, קידום החקלאות וזה אבן יסוד ודגל – לשמור ולשמר את הקרקעות של החקלאים, לטובת המרחב הכפרי.

המועצה האזורית הוקמה בשנת 1950 ונקראה על שם היישוב מתקופת החשמונאים – מודיעין. יש בה כ-25,000 תושבים ב-24 יישובים כפריים מהם קיבוץ אחד וגם כפר נוער.

לכל כתבות הרפת והחלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן